Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Δυναμική πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για την εξάλειψη του μεταπολιτευτικού καρκινώματος της διαπλοκής

Αποφασιστικό πλήγμα στα υπερχρεωμένα ΜΜΕ των καναλαρχών και, διά αυτού, τέλος στη διαπλοκή του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, των χρεωκοπημένων τραπεζών και των μέσων ενημέρωσης, αυτού του τριγώνου δηλαδή που στηρίζει με κάθε μέσο τα Μνημόνια τρία χρόνια τώρα, δεσμεύτηκε να δώσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός του για τον μιντιακό χάρτη.
"Μας αρκούν μόλις λίγα 24ωρα, αρκεί να έχουμε τη στήριξη του λαού" τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ για το θέμα της ημέρας, την ΕΡΤ, δεσμεύτηκε πως "το άθλιο σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά".
Οι προτάσεις που θα βάλουν τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό -και όχι μόνον- τοπίο έγιναν με ικανοποίηση δεκτές -όπως φάνηκε και από τις διακοπές με χειροκροτήματα- από τους επαγγελματίες του χώρου (δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, τεχνικούς) όσο και από τους άλλους πολίτες που διψούν για έγκυρη ενημέρωση και οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα του Cine Κεραμεικός.
Την παρουσίαση των προτάσεων από τον Αλ. Τσίπρα πλαισίωσαν ο υπεύθυνος του Τομέα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Μουλόπουλος, που περιέγραψε τον άγριο κόσμο των φιλομνημονιακών ΜΜΕ, και η καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Κομνηνού, που μίλησε με θέμα τις μεταλλάξεις της δημόσιας σφαίρας στην εποχή του Μνημονίου, ενώ ακολούθησε κύκλος παρεμβάσεων και πλούσια συζήτηση.
Σημειώνεται ότι η χθεσινή εκδήλωση ήταν η πρώτη σειράς θεματικών παρεμβάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Το θέμα αυτής της πρώτης εκδήλωσης δεν ήταν, εν τέλει, μια τυχαία επιλογή, όπως διευκρίνισε η συντονίστρια της εκδήλωσης και μέλος της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου, και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, τα media είχαν καθοριστική συμβολή στη στήριξη του Μνημονίου, ενώ προετοίμασαν κατάλληλα και από πριν το έδαφος για όσα ακολούθησαν στη χώρα μας...
Η χθεσινή παρουσίαση ήταν, εν τέλει, επιστέγασμα δουλειάς μηνών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και επαφών με εργαζόμενους από τα ΜΜΕ. "Σήμερα ανοίγουμε τη συζήτηση, δεν την κλείνουμε" κατέληξε.

Η διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ναόμι Κλάιν απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ. Από έναν προτζέκτορα, η Ν. Κλάιν κάλεσε για μια επανάσταση στα Μέσα και εξήγησε πως το "Λιτότητα ή Βιβλική Αποκάλυψη" είναι ψευτοδίλημμα. Η Ναόμι Κλάιν είπε:
"Γεια σε όλους, εύχομαι να έχετε μια υπέροχη ημερίδα. Έχω μείνει στην Ελλάδα λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα. Έχω δει φανταστικά πράγματα και μίλησα με φανταστικούς ανθρώπους, έχω δει πολύ ισχυρή αντίσταση στη λιτότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάδειξη μιας αλληλέγγυας οικονομίας. Νομίζω πως είναι πολλά αυτά για τα οποία μπορεί κανείς να ελπίζει και να είναι αισιόδοξος σε αυτή τη χώρα.
Ένα από τα πιο αποθαρρυντικά που έχω δει, όμως, είναι ο ρόλος που παίζουν τα mainstream Μέσα, αυτά που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους, τα οποία διαχέουν και επιβάλλουν συναισθήματα αδυναμίας και απελπισίας στον γενικό πληθυσμό. Ξέρετε πως η Μάργκαρετ Θάτσερ πέθανε πριν από λίγο καιρό και είχα σκεφτεί τότε πως η ιδέα ότι 'δεν υπάρχει εναλλακτική λύση' θάφτηκε μαζί της. Και έτσι έπρεπε. Όμως ανακάλυψα πως η ιδέα ότι 'δεν υπάρχει εναλλακτική λύση' ζει και βασιλεύει στην Αθήνα και επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά και ξανά από τα Μέσα του κατεστημένου. Αυτός φαίνεται πως είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται και πολλοί δημοσιογράφοι το επάγγελμά τους, με το να λένε στον κόσμο πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αποδεχθεί αυτές τις κτηνώδεις πολιτικές λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, πως τελικά η επιλογή του ελληνικού λαού περιορίζεται στο 'Λιτότητα ή Βιβλική Αποκάλυψη' και πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
Αυτό που είναι τόσο επικίνδυνο είναι πως κάνει τον κόσμο να νιώθει ανήμπορος και όταν ο κόσμος νιώθει ανήμπορος, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος. Νομίζω πως οι δημοσιογράφοι που σκορπούν αυτά τα μηνύματα -αυτά τα ψέματα-, περί αδυναμίας και περί παντελούς έλλειψης εναλλακτικών, έχουν μερίδιο ευθύνης για την ανάδειξη αυτών των επικίνδυνων ιδεών, ακόμη και για την αύξηση των επιθέσεων εναντίον μεταναστών. Γιατί, όταν ο κόσμος νιώθει πως δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στη ζωή του -καθώς αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουν από τους πολιτικούς και από τις εφημερίδες, και από την τηλεόραση- πως 'είστε απολύτως ανήμποροι να επηρεάσετε τη μοίρα σας', τότε θα βρει έστω και ένα μικρό πεδίο στο οποίο θα νιώθει ένα κάποιο αίσθημα εξουσίας ή μάλλον μια ψευδαίσθηση εξουσίας απέναντι σε κάποιον ακόμη πιο αδύναμο.
Οπότε όλα αυτά συνδέονται. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μια επανάσταση στα μίντια, χρειαζόμαστε Μέσα που να είναι υπόλογα στον κόσμο και ικανά να ανοίγουν πεδία για ελπίδα και προοπτική, να ενθαρρύνουν τη συζήτηση, τη σκέψη και τις ιδέες, αντί να την κόβουν διαρκώς, γιατί στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή η συζήτηση κυρίως κόβεται. Σας ευχαριστώ".

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΩΝ: http://www.syriza.gr/αποσπάσματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου