Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΕΣΚΑΣΕ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ "ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ": Έχασε εκ νέου τις 1.000 μονάδες το Χ.Α, "ναυάγησε" το δικαίωμα της Εθνικής

Κατακρημνίστηκαν στην κυριολεξία οι μετοχές των τραπεζών που υποχώρησαν έως -27,45% με επίκεντρο τις Πειραιώς, Eurobank και Attica Bank, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 1000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 994,87 μονάδες με πτώση -1,37%! 

Στην αγορά επικράτησε ανασφάλεια, φοβία και σχεδόν πανικός, λόγω των τραπεζών και κυρίως της εισαγωγής του δικαιώματος της Εθνικής Τράπεζας που βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση κλείνοντας -64% στα 1,60 ευρώ, αλλά και την ανακοίνωση των όρων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς. Ο τζίρος σήμερα ήταν  αυξημένος έναντι των δύο - τριών προηγούμενων συνεδριάσεων καθώς διαμορφώθηκε  στα 96,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 121 εκατ τεμάχια εκ των οποίων τα 105 εκατ. έχουν διακινήθηκαν  στις τράπεζες και ειδικά στην Πειραιώς 91,1 εκατ. τεμάχια!
Αρνητικός πρωταγωνιστής σήμερα στο χρηματιστήριο ήταν το δικαίωμα της Εθνικής που υποχώρησε  -64% στα 1,60 ευρώ με όγκο ,5 7 εκατ. τεμάχια και τζίρο 15,1 εκατ. ευρώ! Το δικαίωμα της Εθνικής ξεκίνησε την διαπραγμάτευση από τα 4,47 ευρώ και αμέσως έπεσε έως το χαμηλό ημέρας των 0,75 ευρώ, όταν έγραφε απώλειες -83,15%!  
Αντιθέτως, το υψηλό ημέρας του δικαιώματος είναι στα 3,11 ευρώ, όταν έχανε -30,11%. Η μετοχή της Εθνικής που σήμερα επανήλθε μετά από 4ήμερη αποχή στο ταμπλό έχοντας ολοκληρωθεί το reverse split με τιμή εκκίνησης τα 4,53 ευρώ έκλεισε τελικά με οριακά κέρδη +0,88% στα 4,57 ευρώ με  κεφαλαιοποίηση 10,95  δισ. ευρώ!  Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει έως και -6,18% πέφτοντας στα 4,25 ευρώ, δηλαδή κάτω από την τιμή της αύξησης των 4,29 ευρώ! Κάτι πρωτοφανές για τραπεζική μετοχή!
Να σημειωθεί ότι αυτή η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνει για την Εθνική ένα εξωπραγματικό P/BV που δεν έχει κανένα προηγούμενο στην Ελλάδα. Η τιμή προς λογιστική αξία της Εθνικής P/BV διαμορφώνεται στο 2 όταν η Alpha bank βρίσκεται στο 0,78 και η Credit Agricole στο 0,28.
Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται με όρους συγκρισιμότητας σε υπερβολικά υπερτιμημένα επίπεδα.
Οι επενδυτές να επιδείξουν τεράστια προσοχή σε αυτές τις βασικές παραμέτρους.
Ισχυρές πιέσεις -27,45% σημειώθηκαν και στην Πειραιώς που ανακοίνωσε τους όρους της αμκ με τιμή 1,70 ευρώ και σχέση 1 παλαιά μετοχή προς 35,68 νέες μετοχές.  Η πρόταση της Πειραιώς θεωρητικά δίνει την δυνατότητα στους μετόχους να ασκήσουν άμεσα τα warrants αλλά προσοχή αυτό είναι θεωρητικό καθώς στο καλύτερο σενάριο η Πειραιώς να καταφέρει να συγκεντρώσει περί το 1 δισ. ευρώ. Η πολιτική της τράπεζας να δώσει σημασία στο πραγματικό κεφάλαιο είναι ορθή, οι μέτοχοι όμως έχουν διαφορετική άποψη καθώς θεωρούν ότι με αυτή την σχέση παλαιών προς νέων μετοχών καλούνται να επενδύσουν πολλά κεφάλαια.
Στην Πειραιώς σε σχεδόν 42 μέρες έχουν διακινηθεί 1,3 δισ. μετοχές δηλαδή πάνω από 1 φορά το σύνολο των μετοχών της τράπεζας, εξέλιξη που αποτελεί ρεκόρ χωρίς καμία αμφιβολία. Στην τράπεζα εσχάτως έχουν τοποθετηθεί πολλοί διεθνείς ισχυροί επενδυτές και όπως έχουμε επισημάνει θα αποκαλυφθούν πολλά ισχυρά ονόματα στο μετοχολόγιο της τράπεζας, ενώ θα επιβεβαιωθεί ότι αμερικανικό fund έχει χτίσει αξιόλογη επενδυτική θέση στην τράπεζα.
Στις τράπεζες το ακραίο κερδοσκοπικό παιχνίδι ήταν και παραμένει  τεχνητό κατασκεύασμα που δεν εξυπηρετούσε και δεν εξυπηρετεί  τα συμφέροντα των επενδυτών. Τα διαδραματιζόμενα στις τράπεζες ήταν και είναι επικίνδυνα από κάθε άποψη. Ακριβαίνοντας τόσο γρήγορα τις τράπεζες, δεν προσφέρονται οι σωστές υπηρεσίες στον επενδυτή. Οι δυνάμεις της λογικής και των P/BV θα κυριαρχήσουν. 
Μην φθάσει ο τραπεζικός κλάδος να αποτιμάται στο σύνολο του υψηλότερα της Credit Agricole που εμφανίζει ενεργητικό 1,85 τρισ. ευρώ και κεφαλαιοποίηση 16,8 δισεκ. ευρώ ένανττι των ελληνικών τραπεζών που θα διαθέτουν ενεργητικό όλες μαζί 330 δισεκ. ευρώ και θα αποτιμώνται στα 17-20 δισ. ευρώ. Η ελληνική τραπεζική αγορά αν παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα οι τιμές θα είναι εξωπραγματικά ακριβή. 

Χάθηκαν οι 1000 μονάδες - Επόμενη στήριξη οι 980-950 μονάδες  
Με τον χρηματιστηριακό δείκτη να βρίσκεται και πάλι κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων, επόμενο τεχνικό σημείο είναι οι 980 μονάδες. Ωστόσο κομβικής σημασίας για την αγορά είναι οι 950 μονάδες.

Κατακρημνίζονται οι  τράπεζες – Τεράστιες απώλειες στο δικαίωμα της Εθνικής
Σημαντικότατη τραπεζική πτώση καταγράφεται στο χρηματιστήριο με την Πειραιώς να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις όπως και η Attica και η Eurobank.
Η Εθνική επανήλθε στο ταμπλό με τιμή εκκίνησης τα 4,53 ευρώ μετά το reverse split και βρίσκεται στα 4,31 ευρώ με πτώση -4,86% έχοντας διακινήσει όγκο 3,5 εκατ. μετοχών (που σημαίνει άνω των 30 εκατ. με την.. παλαιά τιμή) ενώ αποτιμάται στα 10,378 δισ. ευρώ! Το δικαίωμα της Εθνικής που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση στις 7 Ιουνίου υποχωρεί -65% στα 1,52 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό -83,15% στα 0,75 ευρώ! Υπενθυμίζουμε το ιστορικό χαμηλό για τον τίτλο της Εθνικής είναι τα  0,3640 ευρώ προ του reverse split.
Η Alpha Bank βρίσκεται στα 0,5760 ευρώ με πτώση -2,3% με όγκο 4,6 εκατ. τεμάχια και  αποτίμηση 1,348 δισ. ευρώ. Έληξε το δικαίωμα ενώ η αμκ ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή  31 Μαΐου.
Η Eurobank βρίσκεται στα 0,3240 ευρώ με πτώση -19%, με αποτίμηση 178 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ιστορικό χαμηλό διαμορφώνεται στα 0,1050 ευρώ. Η τράπεζα κρατικοποιείται, ενσωματώνει το good TT και εν συνεχεία ιδιωτικοποιείται. Αυτό είναι το plan Α για την τράπεζα. Υπάρχει όμως και plan B.
Η Πειραιώς δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις λόγω της ανακοίνωσης των όρων αύξησης κεφαλαίου, ευρισκόμενη στα 0,1820 ευρώ με πτώση -28% έχοντας διακινήσει όγκο 81 εκατ. τεμάχια με κεφαλαιοποίηση 208 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της μετοχής στα 0,1220 ευρώ.
Η Attica Βank έχει κατέλθει στα 0,2660 ευρώ καθώς δέχεται πιέσεις σε ποσοστό -25% με όγκο 520 χιλ. μετοχές και αποτίμηση 65 εκατ. ευρώ. 
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος διαπραγματεύεται στα 14,02 ευρώ με πτώση -2,64% με αποτίμηση 280 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου