Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Μετά την Τράπεζα της Ελλάδος, "ρουκέτα" του ΟΟΣΑ τινάζει στον αέρα τη δημαγωγική "αισιοδοξία": ΥΦΕΣΗ - ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2014, ΠΙΘΑΝΟΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ

Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και το 2014, για έβδομο κατά σειρά έτος, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που υπολογίζει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 4,8% εφέτος και κατά 1,2% το επόμενο έτος. (ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Με τον ΟΟΣΑ να αποδεικνύεται σταθερά..."αισιόδοξος", θεωρούμε ότι πιο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκονται οι εκτιμήσεις που μιλούν για ύφεση μεγαλύτερη από 5% φέτος και τουλάχιστον 2,5% το 2014, σε κάθε περίπτωση η προσγείωση στην πραγματικότητα από έναν φίλα προσκείμενο στη δημαγωγική μνημονιακή χουντάρα φορέα -όπως συνέβη νωρίτερα ΚΑΙ με την Τράπεζα της Ελλάδος- είναι που προέχει).
Όπως επισημαίνεται στην εξαμηνιαία έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την πορεία των οικονομιών των κρατών μελών του, τάσεις ανάκαμψης της οικονομίας θα παρατηρηθούν στη διάρκεια του 2014, κυρίως χάρις στις βελτιούμενες εξαγωγές. Ωστόσο, όπως εκτιμά ο Οργανισμός θα υπάρξουν επιπλοκές στη δυνατότητα της Αθήνας να επιστρέψει στις αγορές, καθώς η βαθύτερη ύφεση μπορεί να αναγκάσει την ευρωζώνη και το ΔΝΤ σε έκτακτο δανεισμό.  «Οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να δώσουν επιπλέον δάνεια στη χώρα, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να τονώσουν την οικονομία της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του που δημοσιεύτηκε σήμερα Τετάρτη.
Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό γενικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, ο ΟΟΣΑ βλέπει έλλειμμα 4,1% το 2013 και μείωσή του στο 3,5% το 2014, ενώ για την ανεργία αναμένεται περαιτέρω αύξηση το 2014 στο 28,4%  από 27,8% το 2013 (ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Αυτό, με δεδομένη την σκόπιμη ωραιοποίηση των στοιχείων από ΟΟΣΑ,  μεταφράζεται σε επίσημη στατιστική ανεργία πάνω από 30% το 2014). Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ είναι δυσμενέστερες από εκείνες της Κομισιόν, που βλέπει ανάπτυξη 0,6% το 2014.
Ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι το κρατικό χρέος θα ανέλθει στο 175,1% και το 180,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα.  Ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί σε -0,7% και -1,7% και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σε -1,1% και 0,9%. «Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν αναμένονται παρά κατά τη διάρκεια του 2014, καθώς θα ενισχύεται η ζήτηση για εξαγωγές, θα βελτιώνεται περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα και θα επιστρέφουν οι επενδύσεις», ανέφερε ο ΟΟΣΑ.  «Εάν όμως η οικονομία πάει χειρότερα, θα πρέπει να επιτραπεί στην Αθήνα να αυξήσει τις δαπάνες της ως ανάχωμα στην ύφεση» σπεύδει να ξεκαθαρίσει στην έκθεση ο ΟΟΣΑ, ακυρώνοντας επί της ουσίας την προηγούμενη πρόταση. 
«Εάν η ανάπτυξη αποδειχθεί ασθενέστερη των προβλέψεων, θα πρέπει να επιτραπεί η ενεργοποίηση των αυτόματων σταθεροποιητών. Αυτό ίσως απαιτήσει επιπρόσθετη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ», επισημαίνεται στην έκθεση.
Επιδείνωση της ύφεσης στην Ευρωζώνη
Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να σημειώσει η οικονομία της Ευρωζώνης εφέτος, σε μία περίοδο όπου το κλίμα στις ΗΠΑ βελτιώνεται και η Ιαπωνία ανακάμπτει, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη. Στην εξαμηνιαία έκθεσή του, ο ΟΟΣΑ προέβλεψε ρυθμό ανάπτυξης 3,1% για την παγκόσμια οικονομία και 4% για το 2014. Στην προηγούμενη έκθεσή του, τον περασμένο Νοέμβριο, ο ΟΟΣΑ είχε προβλέψει ρυθμό ανάπτυξης 3,4% για εφέτος και 4,2% για το επόμενο έτος.
Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να καταγράψουν ρυθμό ανάπτυξης 1,9% εφέτος και 2,8% το 2014, ο υψηλότερος από το 2005. Αντιθέτως, η Ευρωζώνη εκτιμάται πως θα παραμείνει σε ύφεση για δεύτερο έτος, παρουσιάζοντας συρρίκνωση 0,6% εφέτος. Το 2014, όμως, αναμένεται να επιστρέψει σε ανάπτυξη 1,1%.
Σημαντικές διαφορές παρουσιάζουν, ωστόσο, οι προοπτικές κάθε κράτους-μέλους. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ είπε ότι οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι ο περιορισμός της κρίσης χρέους μπορεί να οδηγήσει σε μεταρρυθμιστική κόπωση. «Όσον αφορά sτην Ευρώπη, ανησυχούμε ότι ίσως εδραιωθεί ο εφησυχασμός», σχολίασε στο Reuters. «Αυτός είναι ένας νέος κίνδυνος για την Ευρώπη», προσέθεσε.
Ο οργανισμός αύξησε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στην Ιαπωνία στο 1,6% εφέτος, ενώ υιοθέτησε πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την Κίνα, προβλέποντας ότι η οικονομία της θα επεκταθεί κατά 7,8% έναντι προηγούμενης εκτίμησής του για 8,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου