Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σαφής πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ (πριν ακόμα από το ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ GATE) - Δεν πείθονται οι Έλληνες από τη χαζοχαρούμενη οικονομίστικη αισιοδοξία των μνημονιακών ολετήρων

Η μεγάλη έρευνα της Μetron Analysis που άρχισε στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου (επομένως ΔΕΝ περιλαμβάνει και το ξέσπασμα του Μπαλτάκος – γκέιτ, παρά μόνο για ένα από τα εννιά 24ωρα διεξαγωγής της) δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό 19,5% έναντι 18,4% της ΝΔ, δηλαδή μία σαφή διαφορά της τάξης του +1,5%, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται παραφουσκωμένο με 10,4% το Ποτάμι και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,8%, ΚΚΕ με 4,5%, η Ελιά (μασκαρεμένο ΠΑΣΟΚ) με 4,3% οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,7% η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 26,5% έναντι 25,1% της ΝΔ (με τη διαφορά να φτάνει στο +1,4%). Ακολουθεί το Ποτάμι με το εκτός πραγματικότητας 14,2%, η Χρυσή Αυγή με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,1%, η ΕΛΙΑ(ΠΑΣΟΚ) με 5,8% οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και ο ΛΑΟΣ με 1,35.. « Αλλο » επιλέγει το 6,2% .

Στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι προηγείται με ποσοστό 45% και η ΝΔ 35% 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ:

Τόσο το site για λογαριασμό του οποίου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση (το TheToc της Έλλης Στάη), όσο και η ίδια η εταιρεία (ένα καθ'όλα κεντροαριστερό μνημονιακό δίδυμο, εξ'ου και το υπερβολικό φούσκωμα του "Ποταμιού") επισημαίνουν ότι η έρευνα χωρίζεται σε δύο χρονικές φάσεις: η πρώτη από τις 27 μέχρι τις 29 Μαρτίου και η δεύτερη από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου, με χρονική οριοθέτηση τις τεκτονικές αποκαλύψεις του απίστευτου Μπαλτάκος-gate.  Στη βάση αυτή, δημοσκόποι και συντάκτες θεωρούν ότι "η ΝΔ έμεινε ανεπηρέαστη, αλλά κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Δεν ξέρουμε αν ο διαχωρισμός αυτός οφείλεται στις γνωστές σκοπιμότητες της διαπλοκής ή αν συνιστά μία απλή πλην μεγαλειώδη γκάφα, όμως το ορόσημο που έθεσαν απλά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Οι αποκαλύψεις σχετικά με τις ακροδεξιές διασυνδέσεις αλλά και τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης από πλευράς σαμαρικής συμμορίας ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ. Εν προκειμένω, οι σοβαρότατες εξελίξεις επηρεάζουν τις απαντήσεις των ερωτώμενων ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ (από τα 9 συνολικά) 24ΩΡΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗΣ (απόγευμα 3ης μέχρι απόγευμα 4ης Απριλίου, οπότε και λογικά έληξε η έρευνα, αν όχι και νωρίτερα την ίδια ημέρα).

Εν προκειμένω, η άνοδος κατά +2,5% που παρατηρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ στη "β΄φάση" προφανώς οφείλεται στην εμφάνιση του κόμματος κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - νέου Μνημονίου την προηγούμενη Κυριακή (31 Μαρτίου) με τις προτάσεις μομφής κατά των δύο γελοίων μνημονιακών πολιτικάντηδων (Στουρνάρα - Μεϊμαράκη) και όχι στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Τόσο η περαιτέρων αναμενόμενη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ (και της Χρυσής Αυγής) όσο και η καταβύθιση της ΝΔ εξαιτίας των τελευταίων θα φανούν στις έρευνες που ξεκίνησαν / θα ξεκινήσουν ΜΕΤΑ τις 3 Απριλίου, όχι στην παραπάνω όπως λανθασμένα υποστηρίζεται.


Σε συντηρητική κατεύθυνση η κοινωνία 

Η έρευνα αποδεικνύει επίσης ότι η κοινωνία έχει υπερβεί το σχήμα «αριστερά- δεξιά» και δεν θεωρεί ότι περιγράφει με ικανοποιητικό τρόπο τις διαφοροποιήσεις του σήμερα. Ειδικότερα:    

Στο ερώτημα «οταν θέλετε να περιγράψετε τον εαυτό σας ποιο σχήμα θα λέγατε ότι σας διευκολύνει περισσότερο αριστερά- δεξιά ή Προοδευτικός – Συντηρητικός», το 52% απαντά το σχήμα προοδευτικός – συντηρητικός και το 32% επιλέγει το σχήμα αριστερά – δεξιά.

Το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σχήμα Αριστερά – Δεξιά δεν περιγράφει πλέον ικανοποιητικά τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν σήμερα στη χώρα και μόλις το 14% θεωρεί ότι τις περιγράφει.

Επίσης στο ερώτημα ποια είναι η ιδεολογική κατεύθυνση της ελληνικής κοινωνίας : αριστερά κέντρο ή δεξιά

*το 31% λέει δεξιά

*το 29% προς αριστερά

* το 27% προς το κέντρο

Πάντως η ιδεολογική κατεύθυνση της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά στο σχήμα Πρόοδος- Συντήρηση κλίνει προς Συντηρητική κατεύθυνση όπως εκτιμά το 50%, σε προοδευτική το 20% και σε πραγματιστική το 19%

 

Πού πάει η χώρα

Την εικόνα αισιοδοξίας που καλλιεργείται ποικιλοτρόπως δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των πολιτών που αισθάνονται ότι η χώρα δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, συγκεκριμένα το 63%, απαντά ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Και μόλις το 32% προς τη σωστή ενώ ένα 5% επιλέγει να απαντήσει «δεν ξέρω δεν απαντώ» .

 

Πως θα είναι η οικονομία τους επόμενους 12 μήνες 

Το 48% θεωρεί ότι η οικονομία της χώρας θα είναι σε χειρότερη κατάσταση, το 24% σε καλύτερη και το 26% στα ίδια.

(ΠΗΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ:

http://www.thetoc.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου