Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Προειδοποίηση Β. Πούτιν: «Η Δύση θα αιμορραγήσει εάν επιχειρήσει να διεξάγει οικονομικό πόλεμο» - «Ελπίζω να μη χρειαστεί στρατιωτική επέμβαση»

Μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου κατά τις οποίες ευχήθηκε να μην αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για την προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ανατ. Ουκρανία,  επανήλθε στις προειδοποιήσεις του που αφορούν στη παροχή φυσικού αερίου στη Δύση.
Με βεβαιότητα τόνισε, μάλιστα, πως οι πιθανότητες η Δύση να πλήξει την οικονομία της Ρωσίας είναι περιορισμένες, καθώς όπως είπε δεν μπορεί να σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο χωρίς να προκληθεί ζημιά. Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας ο Πούτιν επισήμανε πως αν η Δύση επιχειρήσει να βλάψει τη ρωσική επιρροή στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά τότε οι προσπάθειες αυτές θα «εκπυρσοκροτήσουν».
Διερωτήθηκε, δε, αν η Ευρώπη μπορεί να σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία. «Νομίζω πως είναι απίθανο», σχολίασε και πρόσθεσε ότι αν η Δύση επιχειρήσει κάτι τέτοιο θα αιμορραγήσει.
«Μπορούν οι ΗΠΑ να μας βλάψουν; Μπορούν να το δοκιμάσουν», είπε ο Πούτιν, εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ εξαρτώνται από την αγορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τη χώρα του.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, θετική ως προς τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη Μόσχα αναφορικά με την ασφάλεια των προμηθειών της σε φυσικό αέριο εμφανίστηκε η ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η «αξιοπιστία» της Ρωσίας διακυβεύεται μετά τις απειλές που διατύπωσε ότι θα σταματήσει τις αποστολές φυσικού αερίου.
«Η ΕΕ δέχεται την πρότασή σας για διαβουλεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία για ό,τι αφορά την ασφάλεια των προμηθειών φυσικού αερίου και της διαμετακόμισης», αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε επιστολή του που απηύθυνε στον Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είναι προς το κοινό συμφέρον μας να αρχίσουμε γρήγορα τις συνομιλίες αυτές συμπεριλαμβάνοντας την Ουκρανία», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες αυτές «θα βοηθήσουν να αποφευχθεί ένα ακραίο σενάριο και να υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας των προμηθειών και της διαμετακόμισης, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες για μια συνεργασία που θα αφορά κυρίως τον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού συστήματος διαμετακόμισης του αερίου».
Στις 10 Απριλίου, ο Ρώσος πρόεδρος είχε απειλήσει να σταματήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία, αν η χώρα αυτή δεν τακτοποιούσε το χρέος της. Σήμερα ανακοίνωσε πως η Μόσχα δίνει προθεσμία ένα μήνα στην Ουκρανία για να τακτοποιήσει τη διαφορά της με τη Μόσχα γύρω από το φυσικό αέριο, διότι διαφορετικά θα τεθεί σε ισχύ ένα σύστημα προπληρωμής του αερίου.
Ήδη πριν από την ανακοίνωση αυτή, ο Μπαρόζο υπογράμμιζε στην επιστολή του πως μια τέτοια «εξέλιξη προκαλεί σοβαρή ανησυχία επειδή δημιουργεί τον κίνδυνο να διακοπούν οι υπηρεσίες προς την ΕΕ και άλλες χώρες». «Η αξιοπιστία της Ρωσίας στις συμβάσεις της ως προμηθευτή αερίου διακυβεύεται», προειδοποίησε. «Σας καλούμε να αποφύγετε τέτοια μέτρα, τα οποία θα προκαλούσαν αμφιβολίες για τη βούλησή σας να θεωρείσθε αξιόπιστος προμηθευτής αερίου στην Ευρώπη», επέμεινε.

Νωρίτερα, για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη ο Β.Πούτιν, δηλώνοντας ότι "ελπίζει να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα που του έδωσε η ρωσική Δούμα", απαντώντας κατά την 12η ετήσια εκπομπή "Direct Line with Vladimir Putin" στην οποια οι Ρώσοι πολίτες του θέτουν ερωτήματα και αυτός απαντά.
Κατά την διάρκεια της εκπομπής, απάντησε στην πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στο ανατολικό μέρος της Ουκρανίας. "Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών (ρωσόφωνων) και να μπορούν να καθορίσουν την μοίρα τους. Σας υπενθυμίζω ότι η ρωσική Δούμα μου παραχώρησε το δικαίωμα χρήσης στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, και ελπιζω να μην χρειαστέι να το εξασκήσω".
Είναι πλέον ξεκάθαρο από την δήλωση αυτή ότι ο Ρώσος πρόεδρος, εάν η Δύση "τραβήξει" και άλλο το "σχοινί" βάζοντας την διορισμένη νεοναζιστικη΄κυβέρνηση του Κιέβου να χτυπά ρωσόφωνους πολίτες, που ζητούν το δικαίωμα να επιλέξουν την πορεία τους μέσω δημοψηφίσματος, είναι αποφασισμένος να πράξει τα δέοντα για να τους υπερσπιστεί. "Εμείς προχωράμε βασιζόμενοι στην πραγματικότητα, η εθνική σύνθεση στην ανατολική Ουκρανία διαφέρει από αυτήν των κατοίκων της Κριμαίας. Στην Ανατολή έχουμε 50% Ρώσους και 50% Ουκρανούς. Η απόφαση ανάκτησης της Κριμαίας πάρθηκε βασιζόμενη στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος".
Αυτός είναι και ο λόγος που η Ρωσία έχει κρατήσει συγκρατημενη στάση απέναντι στο ουκρανικό ζήτημα και επιθυμεί σφόδρα την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για να αποφασίσουν οι κάτοικοι στην περιοχή εάν επιθυμούν να ενωθούν με την Ρωσική Ομοσπονδία ή εάν επιθυμούν να οδεύσουν μαζί με το Κίεβο στον "ολετήρα" του ΔΝΤ και σε ανέχεια άνευ προηγουμένου. Αυτός είναι και ο λόγος που στην Δύση δεν θέλουν με τίποτα να διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα αυτά, γιατί γνωρίζουν ότι οι ρωσόφωνοι δεν είναι πλειοψηφία, αλλά οι ρωσόφιλοι είναι. Πρόκειται για φιλικά δικείμενους Ουκρανούς προς την Ρωσία και αυτό φάινεται και από τα αποτελέσματα των εκλογών του 2010, όταν ο φιλορώσος Βίκτορ Γιανουκόβιτς έπαιρνε από την Οδησσό μέχρι το Χάρκοβο ποσοστά το λιγότερο 70%!
Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών φαντάζονται την μοίρα τους συνδεδεμένη με την Ρωσία. Η Δύση αυτό το γνωρίζει και πίεσε την κυβέρνηση του Κιέβου να αιματοκυλήσει τις περιοχές αυτές με την ελπίδα ότι ο φόβος θα τους υποτάξει. Η βιασύνη με την οποία ξεκίνησε αυτή η επιχείρηση χωρίς να υπάρχει ούτε φαγητό για τους στρατιώτες δείχνει ότι και η Δύση αποφάσισε με προχειρότητα.
Συσπείρωσε τους πληθυσμούς εναντίον του Κιέβου, και μεγάλωσε τους πιθανούς ψήφους για ένωση με την Ρωσία σε επικείμενα δημοψηφίσματα,που πού δύσκολ τελικα θα τα αποφύγει η ουκρανικη κυβερνηση. Το μεγάλο ερωτηματικό θα είναι η Οδησσός.

Η Ουκρανία γνωστοποίησε στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot ότι απαγορεύει σε όλους τους άρρενες Ρώσους πολίτες από 16 έως 60 ετών την είσοδο στην επικράτειά της, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.
«Η Aeroflot πληροφορεί τους επιβάτες της για τις αυστηρές απαγορεύσεις που έχουν επιβάλλει οι ουκρανικές αρχές αναφορικά με την είσοδο στη χώρα. Σύμφωνα με την ουκρανική ανακοίνωση που έλαβε η εταιρεία απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα όλων των πολιτών που έχουν διαβατήριο της ρωσικής Ομοσπονδίας μεταξύ των ετών 16 και 60» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Aeroflot.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στις εξαιρέσεις για είσοδο στη χώρα περιλαμβάνονται μόνο όσοι και βάσει των κατάλληλων εγγράφων έχουν ως αιτιολογία για επίσκεψη στην Ουκρανία θέματα όπως θάνατος συγγενούς, σοβαρή ασθένεια συγγενούς ή επιχειρηματίες μόνο όμως κατόπιν προσκλήσεως.

(ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου