Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Φαύλο κύκλο αίματος αποδεικνύουν οι αριθμοί της Eurostat: Η αλήθεια πίσω από τα νούμερα και τα πολιτικάντικα "νούμερα"

Στο γνωστό καμβά της προκλητικότητας, της μειοδοσίας αλλά και του τσαρλατανισμού, τα απανταχού μνημονιακά κοπρόσκυλα και ανθυποπαπαγαλάκια βρήκαν πάλι την αφορμή για...ζουρνάδες και πανηγύρια, νομίζοντας ότι κατέκτησαν τον... μέγιστο στόχο του "πρωτογενούς πλεονάσματος" με επισημοποιημένο τρόπο από την -προσαρμοζόμενη κατά τα συγκυριακά δεδομένα και σε καμία περίπτωση αντικειμενική όπως επιβάλλει η γλώσσα των αριθμών- Eurostat. Αν και παρακάτω προσδιορίζουμε επακριβώς γιατί τα σημερινά στοιχεία, αποκυήματα επιστημονικής μαλ φαντασίας και γκουρμέ μαγειρεμάτων, αποδεικνύουν το ΟΛΕΘΡΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι ακόμα και να ίσχυαν οι αριθμοί, όπως παρουσιάστηκαν, αυτό θα συνιστούσε κάποια εθνική επιτυχία ή έστω αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ.
Κατ'αρχάς, λοιπόν, έχουμε ένα "πρωτογενές πλεόνασμα" που ανέρχεται στο 1,5 δις ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 3,4 ΔΙΣ ΟΠΩΣ ΚΟΜΠΟΡΡΗΜΟΝΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ. Ο δεύτερος αριθμός προκύπτει εφόσον προστεθούν "τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα τα οποία επέστρεψαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης". Όπως ρητά ορίζεται από τα Μνημόνια που τα ίδια καθάρματα έχουν υπογράψει (αλλά και όπως επιτάσσει η λογική), αυτά τα κέρδη δεν θα έπρεπε να συνυπολογίζονται στα δημοσιονομικά μεγέθη. Συνεπώς, ο αριθμός που μένει είναι το 1,5 δις.
Ακόμα κι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που συζητείται ευρέως στους κύκλους των οικονομικών αναλυτών: έστω κι αν λάβουμε υπόψιν την μαϊμουδιά των 3,4 δις, οι δαπάνες για τόκους το 2013 (σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ για το ύψος των τόκων και των χρεολυσίων μέχρι το 2030, μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη) άγγιξαν τα 5,88 δισ. ευρώ. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι αν στο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2013 των 3,38 δισ. ευρώ, αφαιρέσουμε τους τόκους που πληρώσαμε το περασμένο έτος ύψους 5,88 δις, το πρωτογενές πλεόνασμα φτάνει τα 2,5 δισ. ευρώ. Αποτέλεσμα; Μας λείπουν από τον υπολογισμό 900 εκατ. ευρώ!
Από τη μία, λοιπόν, έχουμε αυτά τα 900 εκατ. ευρώ και από την άλλη ασφαλώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα περίπου 5 δις των κερατιάτικων που χρωστάει το πτωχευμένο Δημόσιο στους ιδιώτες μέσω των ληξιπρόθεσμων οφειλών του. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, δεν έχουμε σε καμία περίπτωση "πρωτογενές πλεόνασμα" αλλά ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ! Αναλογικά μετά απ'αυτό, βεβαίως, αυξάνεται ΚΑΙ το γενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, σε βαθμό που οι παρόλες του γραφικού πλην επικίνδυνου ψευδοπρωθυπουργικού τραγέλαφου περί "δημιοσιονομικού πλεονάσματος το 2015" να μοιάζουν χειρότερο ανέκδοτο και από το χείριστο "κρύο ανέκδοτο της ημέρας" του Στάθη Παναγιωτόπουλου.
Πέρα από την πλάκα, όμως, σχετικά με τις γελοιότητες των εγχώριων και Ευρωπαίων τσαρλατάνων, αυτό που μένει στην πραγματικότητα είναι η αποκάλυψη ενός φαύλου κύκλου αίματος που θα επιδεινωθεί ραγδαία από φέτος, αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη μνημονιακή δολοφονία μας. Με δεδομένο ότι φέτος απαιτείται "πρωτογενές πλεόνασμα" της τάξης των 3 δις (του χρόνου 4,5 δις κ.ο.κ.) και φυσικά με το ότι δεν θα έχουμε πλέον "επιστροφές κερδών των κεντρικών τραπεζών" για να τα μαγειρέψουν, προκύπτει εύλογα το ερώτημα: ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, με δεδομένο ότι ήδη έχουμε ζήσει την απόλυτη καταστροφή για να πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα μόλις 1,5 δις (και αυτό μαϊμού); (Άλλη μία απόδειξη για το ότι οδεύουμε ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ σε Νέο Μνημόνιο.)
Σε κάθε περίπτωση, τις πραγματικές διαστάσεις του μεγαλειώδους δημοσιονομικού φιάσκου αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, δύο ακόμα σημαντικές παράμετροι:
α/ το εν εξελίξει ναυάγιο του διαβόητου "κοινωνικού μερίσματος" το οποίο όχι μόνο αφορά ποσά - κοροϊδία συγκριτικά με τα όσα έχουν ήδη κλαπεί από κάθε Έλληνα (όπως είχαμε εξαρχής επισημάνει), αλλά πλέον διαπιστώνουμε ότι ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ. Ειδικά το θέμα του "φιλοξενούμενου" ανέργου έχει καταφέρει να μετατρέψει μία υποτιθέμενη αφορμή για "κοινωνική ηρεμία" (μέσω προεκλογικών ψίχουλων) ΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟ ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ.
β/ το υποβαθμισμένο Χρηματιστήριο της Αθήνας αρνήθηκε να...συμμετάσχει στα πανηγύρια της τσογλαναρίας: αντιθέτως κατέγραψε μία θεαματική βουτιά κατά -2,42%, η οποία μάλιστα εντάθηκε ακριβώς όταν...ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα της Eurostat. Μάλλον οι...επενδυτές καταλαβαίνουν καλύτερα απ'όσο νομίζαμε.
Το παζλ της καταστροφής συμπληρώνεται από την εξέλιξη των μεγεθών χρέους και ΑΕΠ, όπως ήδη έχετε διαβάσει εδώ: http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/04/eurostat-15.html. Συνεπώς, τώρα έχουμε ΚΑΙ την αριθμητική πληρότητα προκειμένου να ξέρουμε περί τίνος πάμε να ψηφίσουμε στις 18 και 25 Μαΐου: ή θα δεχτούμε το ρόλο της θυσιαζόμενης μαϊμούς που της βαράνε το ντέφι μέχρι να ψοφήσει (επιλέγοντας την ανελλήνιστη ΝΔούλα, το ναζιστικό χρυσαυγίτικο ομοϊδεατικό της μόρφωμα και τα υπόλοιπα μνημονιακά γκρουπούσκουλα) ή θα προβούμε στην απαραίτητη μαζική αφύπνιση υπερψηφίζοντας εκείνες τις δημοκρατικές και αντιμνημονιακές (άρα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ) δυνάμεις (ήτοι, πρωτίστως, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) που έχουν την εναλλακτική λύση απέναντι στο φαύλο κύκλο του αίματος. 


(ΠΗΓΗ: http://anemosantistasis.blogspot.gr/ by Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου