Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Φιάσκο μεγατόνων η..."έξοδος στις αγορές": Νέο δάνειο προανήγγειλε το ΔΝΤ - "Θάβουν" τους μνημονιάκηδες οι οίκοι αξιολόγησης - Ανεβαίνουν πάλι τα επιτόκια δανεισμού - Βούλιαξε το Χρηματιστήριο / Τελικά, το "σουξέ στόρι" ισχύει μόνο για...Πακιστάν και Μπουτάν (που βγήκαν...μαζί μας στις αγορές)

Νωρίτερα του αναμενόμενου "ξεφούσκωσε" το πανηγυρικό κλίμα για την περιβόητη "επιστροφή στις αγορές", με το ΔΝΤ να εκτιμά μάλιστα πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο δάνειο!

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch γνωστοποίησε ότι θεωρεί αμφίβολη την διατηρησιμότητα της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές. Την ίδια ώρα, στην δευτερογενή αγορά, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις του νέου πενταεούς ομολόγου με αποτέλεσμα η τιμή του να υποχωρήσει κάτω από το άρτιο (στις 98,37 μονάδες) και η απόδοση να ξεπεράσει τις 5 μονάδες και να κυμανθεί στο 5,13%, παρότι το βιβλίο προσφοράς είχε διαμορφώσει απόδοση 4,95%.

Παράλληλα, το χρηματιστήριο, όπως και την Τετάρτη οπότε πραγματοποιήθηκαν οι προεγγραφές για το ομόλογο και την Πέμπτη οπότε έλαβε χώρα η έκδοση αλλά και χθες, κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξης του -2,5%, μη συμμεριζόμενο το επικοινωνιακό σχέδιο πρόκλησης ευφορίας εκ μέρους της μνημονιακής συμμορίας.

Και σαν να μην αρκούσαν αυτά, ήλθε χθες και η εκτίμηση του ΔΝΤ μέσω του Ρεζά Μόγκανταμ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι "...οι χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα δυο έτη είναι πολύ υψηλές. Θα υπάρχει ανάγκη για χρηματοδότηση" είπε, διαφοροποιούμενος από τις μέχρι τούδε εκτιμήσεις για αναγκαίο"κούρεμα".

Αναλυτικότερα, η Fitch υπογράμμισε χθες ότι οι οικονομικοί και οι πολιτικοί "κίνδυνοι" στην Ελλάδα παραμένουν και δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο είναι διατηρήσιμη η πρόσβαση της χώρας στις αγορές. Ως εκ τούτου και ενόψει της επαναξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ότι  το ισοζύγιο επιτευγμάτων και ρίσκου αντανακλάται στην τρέχουσα αξιολόγηση Β- με "σταθερό outlook". Βάσει του προγράμματος, αναμένεται να ανακοινώσει την αξιολόγηση της Ελλάδας στις 23 Μαΐου.
Σημειώνει ακόμη ότι παραμένει το σημαντικό ρίσκο για το αξιόχρεο της Ελλάδας. Η βιωσιμότητα του χρέους πόρρω απέχει του να θεωρείται εξασφαλισμένη και ενώ η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ είναι πολύ υψηλή, γύρω στο 175% του ΑΕΠ.
Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, με το που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του νέου πενταετούς, εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα η τιμή του να υποχωρήσει και η απόδοση να ανέβει στο 5,13%. Οι ρευστοποιήσεις συμπίεσαν τις τιμές και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ππυ προχθές είχε υποχωρήσει κάτω του 6% αυξήθηκε στο 6,21%.
Την "επιτυχία" της έκδοσης του πενταετούς ομολόγου αμφισβήτησε ο David Schnautz της Commerzbank, καθώς σημείωσε ότι η μεγάλη υπερκάλυψη δεν ήταν αποτέλεσμα πραγματικής ζήτησης, καθώς αρκετοί επενδυτές έβαλαν μεγαλύτερες εντολές προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν μερίδιο από την έκδοση. Το βάσιμο του "πανηγυρικού κλίματος" αμφισβήτησε και ο   Owen Callan, αναλυτής της Danske Bank, καθώς εκτίμησε πως υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος μέχρι το Grecovery.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται καθώς ξεθωριάζει η ευφορία περί επιστροφής στις αγορές.
 

Παρ 11 Απριλίου 2014.

* Οι αποδόσεις των νέων ελληνικών ομολόγων έφτασαν πάνω από 5% την Παρασκευή
* Το ομόλογο εκδόθηκε την Πέμπτη στο 4.95%
* Ήταν το πρώτο ελληνικό ομόλογο μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού από την αγορά
* Οι αποδόσεις για παλαιότερα ελληνικά ομόλογα επίσης αυξήθηκαν.

John Geddie και Marius Zaharia

ΛΟΝΔΙΝΟ 11 Απριλίου (Reuters) - Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές έκλεισαν τα κέρδη τους από το ράλι που προηγήθηκε της επιστροφής της Ελλάδα στις αγορές χρέους, καθώς ακόμη και το περιζήτητο της νέο πενταετές ομολόγο, υποκύπτει στην πίεση των πωλήσεων.
Η Αθήνα, η οποία είχε αποκλειστεί από τις αγορές κεφαλαίων για τέσσερα χρόνια και διασώθηκε με το ποσό των € 240 δισ (333 δισ. δολ.) καθώς η οικονομία της παρέπαιε, έλαβε προσφορές επτά φορές το ποσό στην πρώτη πώληση του νέου ομολόγου, από τότε που διασώθηκε το 2010. Η συναλλαγή είχε τονώσει τις  άλλες αγορές κρατικών ομολόγων της ζώνης του ευρώ την Πέμπτη, αλλά τα νέα ομόλογα αντιμετωπίζουν μια δύσκολη γέννα καθώς η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε την Παρασκευή, με τους επενδυτές να χάνουν την γενναιότητά τους για πιο ριψοκίνδυνα assets.
«Η ευφορία εξασθενεί μετά τη χθεσινή συμφωνία», δήλωσε ο Owen Callan, ανώτερος αναλυτής της Danske Bank. "Οι άνθρωποι εκτιμούν το γεγονός (ότι) ενώ είναι σημαντικό που η χώρα ανέκτησε κάποια πρόσβαση, εξακολουθεί όμως να υπάρχει ένας πολύ μακρύς δρόμος προς την ανάκαμψη για την Ελλάδα."
Οι αποδόσεις για το νέο ελληνικό ομόλογο διαπραγματεύονταν πάνω από 5% την Παρασκευή, σε σύγκριση με το επίπεδο του 4,95% κατά το οποίο εκδόθηκε Είχε κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα απόδοσης νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αλλά αυτό προκάλεσε την άμεση αποκομιδή κερδών από τους αγοραστές της Πέμπτης. Οι αποδόσεις αυξάνονται καθώς η αξία των ομολόγων πέφτει.
Αν και η οικονομία της φαίνεται να παίρνει την στροφή, η Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ως ο αδύναμος κρίκος της ευροζώνης. Η κυβέρνηση διαθέτει πλειοψηφία μόλις δύο εδρών στο κοινοβούλιο και οι πρόωρες εκλογές αποτελούν συνεχή κίνδυνο, με το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγεί τις δημοσκοπήσεις.
Πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να φοβούνται την κοινωνική αναταραχή, καθώς η ανεργία, αν και μειώνεται, εξακολουθεί να είναι περισσότερη από το διπλάσιο του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ, σε ποσοστό σχεδόν 27%. Την Πέμπτη, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από την κεντρική τράπεζα. Επίσης, τα χρέη της Ελλάδας εξακολουθούν να είναι 1,7 φορές πάνω από την οικονομική παραγωγή της
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερη βοήθεια χρηματοδότησης από τη ζώνη του ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, παρά την επιστροφή της στην αγορά. "Η κυβέρνηση ... είναι εύθραυστη, και αν η οικονομική ανάκαμψη σκοντάψει, τότε αυτό θα μπορούσε να φέρει ακόμη περισότερη αστάθεια" δήλωσε ο Thede Ruest, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της ING.
Οι αποδόσεις των παλαιότερων ελληνικών ομολόγων ανέβηκαν, με την απόδοση του 10ετούς να αυξάνεται περισσότερο από το ένα τρίτο της εκατοστιαίας μονάδας, φτάνοντας στο 6,32%. Στην περίοδο που διανύθηκε μέχρι την πώληση (του 5ετούς), οι αποδόσεις του ελληνικού 10ετούς είχαν πέσει σε τετραετή χαμηλά, κάτω από 6%.
"Είναι προφανές ότι πολλά από τα παιδιά που αγόρασαν το ομόλογο δεν ήταν το είδος του buy-and-hold. Ήθελαν γρήγορα κέρδη", δήλωσε ένας trader.
Στα υψηλότερα τους, μετά την αναδιάρθρωση του Μαρτίου 2012, η οποία είχε  επιβάλει απώλειες στους κατόχους ιδιωτικού χρέους, τα ελληνικά ομόλογα απέδιδαν πάνω από 30%. Άλλες αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης αυξήθηκαν επίσης την Παρασκευή, ενώ οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν. Με δεδομένη την ευρύτερη εικόνα, ορισμένοι φορείς της αγοράς αναφέρουν ότι τα νέα ελληνικά ομόλογα έκαναν καλά που πωλήθηκαν λιγότερο από ό, τι αυτά με μεγαλύτερη διαρκεια.
"Ο γενικός τόνος της αγοράς είναι ασθενέστερος σήμερα, αλλά ακόμα και έτσι, τα νέα ομόλογα κρατάνε", δήλωσε ο Andrew Salvoni της Morgan Stanley, μία από τις τραπεζίτες αναδόχους  της πώλησης.
(...)
Οι κινήσεις που έγιναν την Παρασκευή τους έπιασαν να μπαίνουν με το αριστερό. Ο David Schnautz, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank, δήλωσε ότι οι τεράστιες παραγγελίες για τα νέα ομόλογα δεν ήταν μια αληθινή αντανάκλαση της ζήτησης, καθώς οι επενδυτές είχαν την τάση να φουσκώνουν τις παραγγελίες τους για να βεβαιωθούν ότι θα λάβουν ένα αξιοπρεπές μερίδιο.
«Η ζήτηση ... που το ομόλογο προσέλκυσε χθες δεν είναι πλέον εκεί σήμερα»,  δήλωσε η Lena Komileva, διευθύνων σύμβουλος της G+ Economics "Παραμένει το θέμα ότι η Ελλάδα είναι ένας προβληματικός δανειολήπτης που αγωνίζεται να προσελκύσει το γνήσιο ενδιαφέρον των επενδυτών."
Ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι η τελική τιμολόγηση ήταν πολύ επιθετική, η οποία ήταν εν μέρει ο λόγος που τα ελληνικά ομόλογα ξεφορτώθηκαν την Παρασκευή. "Έχει αποτιμηθεί τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης παρακάτω από τις αρχικές προσδοκίες. Είχαν το πλεονέκτημα του μεγάλου βιβλίου προσφορών και ίσως θα αναθεωρηθεί η αποτίμηση πάρα πολύ", δήλωσε ο Alessandro Giansanti,  υπεύθυνος στρατηγικός αναλυτής της ING. "Ορισμένοι επενδυτές πωλούν νομίζοντας ότι έφτασε σε επίπεδα που ήταν πάρα πολύ σφιχτά."
Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε την Πέμπτη ότι το ένα τρίτο των ομολόγων διατέθηκαν σε hedge funds, επενδυτές γνωστούς για βραχυπρόθεσμες στρατηγικές τοποθετήσεις, οδηγώντας κάποιους στην αγορά να αμφισβητήσουν την ορθότητα αυτής της μεγάλης κατανομής, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης.


Δεν βγήκε μόνο η Ελλάδα στις αγορές προχθές, αλλά και το... Πακιστάν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι πτωχευμένες χώρες που βγήκαν στις αγορές όπως η Ελλάδα είναι το Πακιστάν, η Σρι Λάνκα, η Παπούα Νέα Γουινέα, το Μπαγκλαντές και το Μπουτάν.
Το Πακιστάν επέστρεψε στις αγορές έπειτα από επτά χρόνια αποκλεισμού του, αντλώντας 2 δισ. δολ. με δεκαετές ομόλογο. Την Τετάρτη η Ζάμπια εξέδωσε, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ομόλογο σε δολάρια και άντλησε 1 δισ. δολ.
Την Τρίτη βγήκε στις αγορές η Σρι Λάνκα για δεύτερη φορά φέτος, ζητώντας 500 εκατ. δολ. και προσελκύοντας προσφορές για 4,3 δισ. δολ. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσουν έξοδο στις αγορές η Παπούα Νέα Γουινέα, το Μπαγκλαντές και το Μπουτάν.


(ΠΗΓΕΣ:
http://left.gr/
http://lefteria-news.blogspot.gr/
http://www.newsbomb.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου