Νέα απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, μετά από την ίδια απόφαση του συλλόγου του ΕΜΠ. To Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό ακόμη μία εβδομάδα, ενώ οι διοικητικοί δεν θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αμάθειας, όπως αυτό ζητά, ανεξάρτητα από τις όποιες κυρώσεις. Νέα συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου.
Επίσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ιδρυμα. «Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση» αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.
«Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός, εν τω μεταξύ, το σπουδαίο γεγονός, ότι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά ουδείς διοικητικός υπάλληλος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, διότι από τα πανεπιστήμια αυτά δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι γνωστό, συγχρόνως, στον κόσμο της Παιδείας, ότι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, στο μεν Πάντειο δίδασκε ως καθηγητής, το δε πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια την οποία εκλέγεται…» προστίθεται σε άλλο σημείο.
Ο υπουργός Αμάθειας, Κ. Αρβανιτόπουλος, απέναντι στο αρραγές μέτωπο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αποφάσισε να επιστρατεύσει τον ωμό εκβιασμό, ακολουθώντας τη γραμμή της πραξικοπηματικής εκτροπής που χάραξε η χουντάρα στην οποία ανήκει: Καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Όσοι δεν το κάνουν, μέσα σε πέντε ημέρες, θα τεθούν σε αργία. Την Τετάρτη έληξε η προθεσμία προς τις ακαδημαϊκές αρχές να αποστείλουν τους καταλόγους με τους διοικητικούς υπαλλήλους. Παρόλα αυτά, μόνο τρία από τα οκτώ έστειλαν τον σχετικό κατάλογο, ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ζήτησε παράταση προθεσμίας. Ο πρύτανης του Ιδρύματος, Γ. Μυλόπουλος ζήτησε την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο "αντισυνταγματικό", όπως χαρακτήρισε ο ίδιος, μέτρο του υπουργείου Παιδείας. Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαψεύδει τις φήμες ότι έστειλε λίστες διαθεσιμότητας.
(ΠΗΓΗ: http://left.gr/)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου