Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

«Άδειασμα» Σαμαρά από Μέρκελ: Μίλησαν 5 λεπτά και τον…παρέπεμψε στην τρόικα / Ο επίλογος της ιλαροτραγωδίας τού "success story"

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα παρέπεμψε ουσιαστικά τον Αντώνη Σαμαρά η Άγκελα Μέρκελ. Στη χθεσινή ολιγόλεπτη συνάντηση των δυο η καγκελάριος έβαλε στον πάγο την προσπάθεια πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρά τις όποιες (για πολλοστή φορά ψευδεπίγραφες) ελπίδες για συγκράτηση του διαπραγματευτικού αδιεξόδου είχε καλλιεργήσει το κυβερνητικό επιτελείο.
Η Άγκελα Μέρκελ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Α.Σαμαρά, ενώ παρέπεμψε την εγχώρια κυβέρνηση στην τρόικα για τη διαπραγμάτευση. Ειδικότερα, ερωτηθείσα σχετικά με το εάν κατά την συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά συζητήθηκε το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος και για το εάν υπάρχει αλλαγή στάσης από την γερμανική πλευρά απάντησε χαρακτηριστικά: «Όχι. Μίλησα με τον κ. Σαμαρά για 5 λεπτά αλλά όχι για το ζήτημα που αναφέρατε, επομένως η στάση μας δεν έχει αλλάξει».
Οι εποχές που η Άγκελα Μέρκελ χαριετιζόταν και πόζαρε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί. Ο εκλογικός θρίαμβος της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει ήδη επικυρωθεί, συνεπώς η προβολή ενός προκάτ ελληνικού «success story» πλέον δεν βρίσκεται στην ατζέντα των επικυρίαρχων της χώρας μας, όπως συνέβαινε το προηγούμενο καλοκαίρι. Εξάλλου, προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται όλοι ανεξαιρέτως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι κατά τις τελευταίες εβδομάδες φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζουν τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, χωρίς δυνατότητα εξόδου από τα Μνημόνια ή εύκολης ελάφρυνσης των μνημονιακών υποχρεώσεώ της και του ανεξέλεγκτου χρέους της.
Σ’αυτό το πλαίσιο, η ρητορική των κυβερνητικών στελεχών έχει πλέον εμφανώς αλλάξει. Από τις… «πολεμικές ιαχές» και τις…  «ένοπλες συγκρούσεις» με την τρόικα και τους δανειστές αλλά και μετά από τη χθεσινή παραδοχή του Γ.Στουρνάρα που επιτέλους ομολόγησε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά για ΜΗ ΛΗΨΗ νέων μέτρων», παρατηρείται μία πλήρης αποδοχή του μνημονιακού πεπρωμένου. Ανώτατη κυβερνητική πηγή  σημείωνε με νόημα ότι η Ελλάδα δεν είναι σε πόλεμο με την τρόικα αλλά σε διαπραγμάτευση. Ξεκαθάρισε ότι «η Αθήνα τάσσεται μεν κατά των οριζόντιων μέτρων αλλά υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών», χρησιμοποιώντας τον εναλλακτικό αυτό προσδιορισμό για τα νέα μέτρα που έρχονται (τον έτερο αγαπημένο προσδιορισμό που χρησιμοποιείται για τα επερχόμενα μέτρα, πλέον, αποτελεί το «στοχευμένα»). «Διαρθρωτικά μέτρα θα παίρναμε και μόνοι μας για να περιορίσουμε τη σπατάλη. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η τρόικα», διατείνεται η ίδια πηγή προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Σύμφωνα με άλλον κυβερνητικό παράγοντα, το αδιέξοδο στη Γερμανία δυσκολεύει κατά πολύ τις προθέσεις της κυβέρνησης να «παρακάμψει» την τρόικα και να συζητήσει το ελληνικό πρόβλημα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, και αυτό σε συνδυασμό με την υποχρέωση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων θα ανεβάζει το επόμενο διάστημα στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.
Τα δεδομένα αυτά δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση αναφέρει: «Ο κ. Σαμαράς, ο υπάκουος και καλός μαθητής της κυρίας Μέρκελ, στα πέντε λεπτά συνομιλίας που η ίδια του χάρισε στο περιθώριο της Συνόδου, κατά δήλωσή της, εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του. Ο υποταγμένος μερκελιστής και πιστός στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής πρωθυπουργός, ούτε θέλει ούτε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου