Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Εκτίναξη της ανεργίας στο 34% το 2016 εκτιμά η ΓΣΕΕ, χειρότερη από τη Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ η κατάσταση

Στο 34% εκτιμά ότι θα ανέλθει το ποσοστό της ανεργίας έως το 2016 το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σύμφωνα με τη την τελευταία έρευνά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ανοδική πορεία της ανεργίας δεν πρόκειται να ανασχεθεί πριν από το 2016 εφόσον ακολουθείται η ίδια επαίσχυντη, αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος υπολογισμός του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ενός φορέα από τους ελάχιστους αξιόπιστους -αν όχι ο μοναδικός- με δεδομένη την από το 2010 ακριβή πρόβλεψη των έως τώρα ποσοστών της ανεργίας στη χώρα μας, υπογράμμιζε την αυξητική πορεία της ανεργίας τουλάχιστον μέχρι το 2014, οπότε και θα προσεγγίσει το 31,5%.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου, οι επιλογές της τρόικας το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διατηρούν την ύφεση και να μειώνουν την απασχόληση στη χώρα. «Η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια», τονίζουν χαρακτηριστικά. Στην έρευνα καταγράφεται ότι το 27,4% του περασμένου Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία τριάντα χρόνια σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου. Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, με την ποσοστιαία μείωση να φτάνει το 28%.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα μιας «σαθρής οικονομικής θεωρίας» και επισημαίνεται δημοσίευμα των New York Times που υποστηρίζει ότι «η Μεγάλη Ύφεση στις ΗΠΑ του ΄30 ωχριά μπροστά στην ελληνική κρίση».  Ενώ στις ΗΠΑ την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης (1929-1934) το ΑΕΠ ξεκίνησε να ανακάμπτει έπειτα από τέσσερα χρόνια ύφεσης που συρρίκνωσαν την οικονομία κατά περίπου 25%, στην Ελλάδα η οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ύφεση από το 2008, με το ΑΕΠ να είναι ήδη σχεδόν 25% χαμηλότερο σε σχέση με το έτος έναρξης της κρίσης.
Παράλληλα, η ανεργία στις ΗΠΑ άρχισε να μειώνεται μετά τον τέταρτο χρόνο της ύφεσης, ενώ στην Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει ανοδική πορεία, έχοντας ήδη ξεπεράσει το επίπεδο ανεργίας που καταγράφηκε στις ΗΠΑ στο αποκορύφωμα της Μεγάλης Ύφεσης, και χωρίς η τάση αυτή να παρουσιάζει σημάδια αναστροφής. Επιπλέον, η ιδιωτική κατανάλωση στις ΗΠΑ ξεκίνησε να ανακάμπτει κατά τον πέμπτο χρόνο της Μεγάλης Ύφεσης, ενώ στην Ελλάδα έπεσε πέρυσι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά μετά το ξέσπασμα της κρίσης.
Κι ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, αλλάζουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των δικαιούχων. Συγκεκριμένα αναμένεται να μειωθούν από 450 σε 400 οι ημέρες επιδότησης σε διάστημα τετραετίας. Έτσι όσοι άνεργοι συμπληρώνουν την προηγούμενη τετραετία από την υποβολή αίτησης για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, 400 ημέρες επιδότησης θα χάνουν το δικαίωμα της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας που φθάνει τα 360 ευρώ το μήνα.
Είναι πασιφανές ότι ο… «πόλεμος κατά της ανεργίας» (όση σοβαρότητα μπορεί να ενέχει το εν λόγω προπαγανδιστικό φληνάφημα, τέλος πάντων) που κήρυξε το, υπαίτιο της συνεχούς αυξητικής πορείας της, κυβερνητικό – μνημονιακό επιτελείο χάθηκε πριν καν κηρυχθεί.

(ΠΗΓΗ: http://newsmasters.gr by Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου