Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης / Ένωση Κεντρώων - Μιλώντας για Πρέσπες/ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ (9/2019) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ερωτηματικά προκαλεί η "σύμπτωση" της πτώσης μετεωριτών με το πέρασμα αστεροειδη: Έχει συνοδά σώματα ο DA14; - Γιατί απεκρύβη ο μετεωρίτης από τη NASA και την Roscosmos

(Ανανέωση 18:50) H ΝΑSA εξέδωσε την εξής λιτή και αινιγματική ανακοίνωση πριν απο λίγο:
«Η τροχιά του μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία ήταν σημαντικά διαφορετική από την τροχιά του αστεροειδή 2012 DA14 γεγονός που δεν συνδέσει με κανένα τρόπο τον πρώτο μετεωρίτη με τον DA14.
Οι πληροφορίες εξακολουθούν να συλλέγονται σχετικά με τον μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία και οποιαδήποτε ανάλυση του γεγονότος  είναι πρόωρη για να γίνει προς το παρόν.
Στο οπτικό υλικό του μετεωρίτη φαίνεται ότι περνά από αριστερά προς δεξιά σε σχέση με τον Ήλιο που ανατέλλει, κάτι που σημαίνει ότι ταξιδεύει από το βορά προς το νότο. Η τροχιά του DA14 κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση: Από το νότο προς το βορά». (Πηγή spaceweather)
Με άλλα λόγια η NASA περιορίζεται στο να πει ότι δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που έπεσε στη Ρωσία ούτε έχουμε νεότερα στοιχεία και ο DA14 έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Τώρα ησυχάσαμε!

Κρίσιμα ερωτήματα από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ούτε από τη ΝASA, ούτε από την Roscosmos για τους μετεωρίτες που κτύπησαν σήμερα την περιοχή Τσέλιαμπινσκ των Ουραλίων και κυρίως από τον ισχυρισμό τους ότι δεν έχει σχέση το κύμα των μετεωριτών με τον αστεροειδή 2012DA14 ο οποίος σήμερα πρόκειται να περάσει απόσταση "τρίχας" από τη Γη.
Αυτό που ισχυρίζονται NASA και Roscosmos έχει πιθανότητα πολύ χαμηλότερη του ενός δισεκατομμυρίου: Δηλαδή μετεωρίτες να κτυπήσουν τη Γη από άλλη κατεύθυνση και ταυτοχρόνως ένας αστεροεδής να περάσει σε τόσο μικρή απόσταση από την Γη. Τι θέλουμε να πούμε: Προφανώς απέκρυψαν για ευνόητους λόγους ότι ο DA14 έχει "συνοδά σώματα", δηλαδή ότι υπάρχει νέφος μετεωριτών γύρω του, το οποίο προηγείται του αστεροϊδή, αλλά και έπεται αυτού.
Στα νεότερα χρόνια, είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται τόσες ζημιές σε έξι συνολικά πόλεις και τουλάχιστον 800 άνθρωποι τραυματίζονται. Όλες οι προβλέψεις της NASA για τον DA14, ο οποίος ανακαλύφθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 2012 από ερασιτέχνες αστρονόμους του αστεροσκοπείου OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας –και όχι από τη NASA- όταν βρισκόταν σε απόσταση 4,32 εκατ. χλμ λένε πως ο αστεροειδής δεν πρόκειται να χτυπήσει τη Γη, και ότι αυτός θα περάσει σε απόσταση 27.500 περίπου χιλιομέτρων στις 19:24 σήμερα το βράδυ την ώρα που θα βρίσκεται πάνω από την Ινδονησία.
Το ίδιο εξακολουθούν να λένε και τώρα επιμένοντας πως παρακολουθούν τον αστεροειδή και η τροχιά του δεν έχει μεταβληθεί με κίνδυνο αυτός να συγκρουστεί με τη Γη. Μπορεί αυτό να είναι ορθό –σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάζουν- και όντως ο αστεροειδής να προσπεράσει τη Γη, πόσο όμως τυχαίο μπορεί να είναι η βροχή των μετεωριτών αυτών με τον DA14;
Πόσο πιθανό είναι να συμπέσουν δύο σώματα ένα των 50 έως και 70 μέτρων και 180.000 τόνων όπως είναι ο DA14 και ένα σαν αυτό – που ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς ήταν- την ίδια ημέρα; Κάτω από απειροελάχιστες.
Ένα σώμα τουλάχιστον σαν τον DA14 εμφανίζεται κάθε 40 με 50 χρόνια και συντρίβεται στη Γη κάθε 1200 χρόνια. Περιττό δε, να προσθέσουμε πως ένα τόσο κοντινό πέρασμα στα 27.000 χλμ. είναι εξίσου σπάνιο.
Έτσι εάν ρωτούσατε τον οποιοδήποτε ειδικό πόσο πιθανό είναι έχουμε πτώση μετεωριτών και την προσέγγιση ενός αστεροειδή των 60 μέτρων ταυτόχρονα την ίδια ημέρα είναι σίγουρο πως θα γέλαγε. Και όμως αυτός ο μετεωρίτης που έπεσε στα Ουράλια και ήρθε σύμφωνα με δηλώσεις των Ρώσων από το πουθενά από την πλευρά του Ήλιου χωρίς να γίνει αντιληπτός έρχεται την ίδια ημέρα με τον DA14.  
Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα πλην αυτής της απιθανότητας της συνάντησης δύο μετεωριτών πάνω από τη Γη, δεν μπορεί να υπάρξει. Τουλάχιστον όχι ακόμη.
Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτήματα: Γιατί η NASA με το περίφημο πρόγραμμα NEO (Near Earth Objects) όπου σε αυτό καταγράφονται όλα τα επικίνδυνα σώματα τα οποία πλησιάζουν τη Γη απέτυχε να καταγράψει την νέο αυτό μετεωρίτη και την είσοδό του στην ατμόσφαιρα;
Και εν τέλει τι πιθανότητες υπάρχουν και άλλοι μετεωρίτες να κτυπήσουν τη Γη σχετιζόμενοι με την άφιξη του DA14;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου