Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Στη σκιά των ασκήσεων Τουρκίας-ΗΠΑ-Βρετανίας η τριμερής Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας

Σε εξέλιξη από χθες η ναυτική άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα» – Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 14 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή πλοίων της Μεγ. Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πακιστάν
Εννέα ακόμη πολεμικά σκάφη της στέλνει στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου η Τουρκία, με αφορμή τη διεξαγωγή της αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια Φάλαινα-2014». Η συγκεκριμένη άσκηση βρίσκεται ήδη από χθες σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 14 του μήνα, με τη συμμετοχή πλοίων της Μεγ. Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πακιστάν.
Εχοντας ως βασικό στόχο να υπενθυμίσει την ύπαρξη, αλλά και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η «Γαλάζια Φάλαινα-2014» διεξάγεται για πρώτη φορά σε κοντινή απόσταση από το κυπριακό κοίτασμα υδρογονανθράκων «Αφροδίτη».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην εν λόγω άσκηση, πέραν της Τουρκίας, συμμετέχουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία, δύο χώρες δηλαδή που έσπευσαν ευθύς εξαρχής να τηρήσουν πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στο νόμιμο δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της και των τουρκικών αιτιάσεων περί συνιδιοκτησίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά, κάνει λόγο για ένα μήνυμα υπενθύμισης της «ύπαρξης της Τουρκίας» στην Ν.Α Μεσόγειο, δεσμεύοντας γι’ αυτό το λόγο τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή για τη διεξαγωγή της παραπάνω άσκησης. Να σημειώσουμε ωστόσο πως με αφορμή τη «Γαλάζια Φάλαινα-2014» η Άγκυρα εμφανίζεται να ενισχύει περαιτέρω τις ναυτικές της δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου ήδη επιχειρούν τρία πολεμικά της πλοία και ένα υποβρύχιο ως συνοδεία στο ερευνητικό σκάφος «Barbaros».
Στα παραπάνω πλοία και για τις επόμενες 8 τουλάχιστον ημέρες, έρχονται πλέον να προστεθούν τρεις φρεγάτες, δύο κορβέτες, τέσσερα υποβρύχια, τρία περιπολικά αεροσκάφη του ναυτικού, τρία ελικόπτερα του ναυτικού, ένα πλοίο λογιστικής βοήθειας, δύο σκάφη της Ακτοφυλακής και δύο μαχητικά αεροσκάφη.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν ως βασικές μονάδες κρούσης, με τα σκάφη των ΗΠΑ, της Μεγ. Βρετανίας και του Πακιστάν να περιορίζονται σε ρόλο υποστήριξης.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ.: Όσο κι αν η σαμαρική συμμορία επιχειρεί να "πατήσει" πάνω στα φλέγοντα εθνικά θέματα προκειμένου να επιβραδύνει την επιταχυνόμενη κατάρρευσή της, επιχειρώντας ακόμα και καπήλευση της τριμερούς συνάντησης με Αίγυπτο που δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι ουσιαστικό αφού -παρά τις εντάσεις με την Άγκυρα- η γραφειοκρατία του Καΐρου δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε περιπέτειες με την Τουρκία για το ζήτημα της ΑΟΖ, η κοινή άσκηση Τουρκίας-ΗΠΑ-Βρετανίας έρχεται να υπενθυμίσει ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στην περιοχή, πρωτίστως εξαιτίας της ενδοτικότητας των εγχώριων κυβερνήσεων, προεξαρχούσης της δοσιλογικής, ως μνημονιόδουλης, κυβέρνησης Σαμαρά. 

Συνεπώς, οι όποιες εντάσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ (στημένες ή μη), είτε κορυφωθούν είτε όχι, επιτάσσουν την ίδια ανάγκη με εκείνη που προκύπτει εξαιτίας του μνημονιακού ολέθρου: την άμεση καθαίρεση των σαμαρικών ολετήρων που κατέστρεψαν τη χώρα οικονομικά, κοινωνικά, κατ'επέκταση και γεωπολιτικά. Οι εντάσεις αυτές όχι μόνο δεν δικαιλογούνται ως υποτιθέμενες αφορμές αποφυγής των εκλογών λόγω φόβου (στον οποίο ποντάρει απελπισμένα και χωρίς αποτέλεσμα η χουντάρα), αλλά συνιστούν ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΑΡΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, αφού τη διαχείριση της όποιας (και γεωπολιτικής) κρίσης θα πρέπει να αναλάβει μία αληθινά πατριωτική (άρα πρωτίστως φιλολαϊκή και όχι ξενόδουλη) κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου