Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Το επόμενο..."τελευταίο" μέτρο: ΑΓΡΙΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ , ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ & ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΟ 2015

ΜΟΝΙΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αυτόματης μείωσης των κύριων συντάξεων, ανάλογα με τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και συρρίκνωση των επικουρικών κι εφάπαξ παροχών ετοιμάζει η μνημονιακή συμμορία σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, ενώ στην''προκρούστεια κλίνη'' μπαίνουν εργασιακά και συνδικαλιστικά κεκτημένα. Το νέο αντεργατικό-αντασφαλιστικό σχέδιο, θα περιλαμβάνεται στο νέο μεσοπρόθεσμο και θα ισχύσει από το 2015.
ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα, που αποκάλυψε η «Αυγή» της Κυριακής (9/11), το σχέδιο για το ασφαλιστικό, υπό τον τίτλο "Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης", στηρίζεται στο τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την "Οριζόντια Διοικητική και Λειτουργική Ενοποίηση" και περιλαμβάνει τη διοικητική (κάθετη) συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα, προβλέπεται η υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ με εξαίρεση τον ΟΓΑ. Η ενοποίηση αφορά τόσο τις κύριες συντάξεις όσο και τιςεπικουρικές και το εφάπαξ, αφού στο ΙΚΑ αναμένεται να ενταχθούν όλα τα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία εφάπαξ, όπως το ΕΤΕΑ, το ΤΑΠΙΤ, το ΤΑΥΤΕΚΟ και το ΤΠΔΥ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΝΙΑΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ -ΠΑΡΟΧΕΣ
Στο σχέδιο, αναφέρεται ότι παρά την ενοποίηση διατηρείται η «οικονομική αυτονομία για τους λογαριασμούς της επικουρικής ασφάλισης». Ωστόσο, σε άλλο σημείο τονίζεται ότι ''από την 1/7/2015όλα τα απομείναντα ταμεία θα ενσωματωθούν σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ υπό τον όρο ότι δεν έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ'' .
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμα επαίσχυντης κυβερνητικής μεθόδευσης υπό τον εκβιασμό των δανειστών. Είναι φανερό ότι οι επερχόμενες ενοποιήσεις ανοίγουν τον δρόμο για ενιαιοποίηση εισφορών και παροχών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μείωσητων κύριων συντάξεων, ενώ ανοίγει επίσης ο δρόμος για δραματική συρρίκνωση των επικουρικών κι εφάπαξ παροχών.
ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
Στο σχέδιο προβλέπεται ακόμη η θεσμοθέτηση ενός Συνθετικού Μηχανισμού Είσπραξης εισφορών που θα αφορά στην ανάπτυξη ενός κέντρου συμψηφισμού των καθυστερούμενων οφειλών προς τα ταμεία με τις πληρωμές από το Δημόσιο και τις εφορίες, ενώ υπεύθυνο για την εγκυρότητα έκδοσης συντάξεων θα είναι το Εθνικό Κέντρο Συντάξεων και Παροχών (ΕΚΑΣΠ).
Συγκεκριμένα προβλέπεται:
* Θεσμοθέτηση ενός Συνθετικού Μηχανισμού Είσπραξης που θα διαμορφωθεί σε δύο φάσεις: Ηπρώτη θα αφορά τη συνένωση διαδικασιών μέσω της πλήρους ανάπτυξης του ΚΕΑΟ (Ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Εισφορών)και τον συμψηφισμό των καθυστερούμενων οφειλών (προς τα ταμεία) με τις πληρωμές από το Δημόσιο και η δεύτερη θα αντιμετωπίζει την ενοποίηση με Φορολογική Διοίκηση που αναμένεται να συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.
* Ίδρυση Εθνικού Κέντρου Συντάξεων και Παροχών (ΕΚΑΣΠ) που θα έχει την ευθύνη για την εγκυρότητα έκδοσης των συντάξεων.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Αναφορικά με τα εργασιακά, η κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για πρωτοφανείς ανατροπές στα συνδικαλιστικά κεκτημένα. Πιο συγκεκριμένα, οι δανειστές αξιώνουν κατάργηση των πρωτοβάθμιων οργανώσεων αλλά και των εργατικών κέντρων, αυξημένη πλειοψηφία για την κήρυξη απεργιών, αλλά και επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ, μέσω δικαστικών αποφάσεων.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
Ας σημειωθεί ότι αντιδρώντας στο δημοσίευμα της «Αυγής», ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι θεωρεί ανεπίτρεπτα τα όσα γράφει η εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας τα ανυπόστατα. Είπε, ωστόσο, ότι: «Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική επιτυχία, το να δημοσιοποιεί κάποιος δημόσια εθνικά έγγραφα. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας».
(ΠΗΓΗ: http://iskra.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου