Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Στην γκιλοτίνα η χώρα με νέα…Ίμια

(γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης)

Νέα Ίμια μεθοδεύουν οι ανεγκέφαλοι θερμοκέφαλοι του Μαξίμου. Ένας ελεγχόμενος ελληνοτουρκικός καβγάς στο Αιγαίο ή ακόμα και στην Κύπρο, διευκολύνει όλα τα κομμάτια του παζλ.
Πρώτα από όλα, την Άγκυρα η οποία επέλεξε όχι τυχαία τώρα την «στρατηγική της έντασης» και τις… κρουαζιέρες στο Αιγαίο.
Στην Αθήνα, τους ερωτευμένους με την καρέκλα της εξουσίας και τους «στρατηγούς» της επιχειρηματικής διαπλοκής τους εξυπηρετεί, διότι του γράφει σενάριο της βάφτισης της καρέκλας τους ως Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή Ενότητας ή Ειδικού Σκοπού.
Μέχρι εκεί; Ναι, μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το σύστημα προκειμένου να αποτρέψει την λαϊκή ετυμηγορία για τον Μάρτιο. Προκειμένου να αποενοχοποιήσει την συνδιαλλαγή της μεγάλης κωλοτούμπας διαφόρων κοινοβουλευτικών ανεξάρτητων ή ακόμα και ολόκληρων κομμάτων της Αντιπολίτευσης στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Γιατί γνωρίζει ότι η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. Διότι γνωρίζει ότι έχει ανοίξει ο δρόμος του Μαξίμου για τον Αλέξη Τσίπρα και αν διαχειριστεί εύστοχα ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική περίοδο, ιδιαιτέρως στο μέτωπο των κοινωνικών, πολιτικών καιν εκδοτικών συμμαχιών, τότε στην Ελλάδα θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς. Με ό,τι θα σηματοδοτεί μία τέτοια ανατροπή για ολόκληρη την Ευρώπη.
Γι αυτό ένα επεισόδιο αλά-Ίμια που θα μπλοκάριζε στην Ελλάδα τις εξελίξεις και θα διατηρούσε τη χώρα μας στο ρόλο του μνημονιακού «πειραματόζωου» της ευρωζώνης, διευκολύνει την Μέρκελ και τις Βρυξέλλες.
Όπως μπορεί να εξυπηρετήσει το σχέδιο του αμερικανικού παράγοντα και του συμμάχου του, του Ισραήλ, κόντρα στα ρωσικά συμφέροντα.
Μόνο που οι ανεγκέφαλοι θερμοκέφαλοι του Μαξίμου μέσα στην απελπισία τους που τους δημιουργεί η αδυναμία εξεύρεσης των Τσιριμώκων για τον μαγικό αριθμό 180 και η βέβαιη εκλογική ήττα τους, δεν αντιλαμβάνονται το εξής απλό: Όταν παίζει κάποιος με τη φωτιά, κινδυνεύει να καεί. Γιατί, όταν επιδιώκει να κάψει ένα δέντρο, συνήθως καίει ολόκληρο το δάσος.
Συνεπώς, αρκεί ένα λάθος, ένα ατύχημα ή ένας ανεξέλεγκτος φανατικός, από τη μία ή την άλλη πλευρά, για να ξεφύγει ο έλεγχος και τα νέα Ίμια να εξελιχθούν σε νέο Κυπριακό.
Και μπορεί τα Ίμια να σταθεροποίησαν το «σύστημα Σημίτη», όμως η εθνική ήττα στην Κύπρο διέλυσε τη Χούντα και έφερε την Μεταπολίτευση…

ΥΓ: Προς δεξιούς και κυρίως αριστερούς… ρομαντικούς της πολιτικής. Την ιστορία της ανθρωπότητας σημάδεψαν πάμπολλες φορές οι συνωμοσίες των διαφόρων Μακιαβέλληδων και των… αψέκαστων μυστικών υπηρεσιών.
Στην Κουμουνδούρου, λοιπόν, όπου κάποιοι προβάρουν κοστούμια, ας «διαβάσουν» καλύτερα τις εξελίξεις. Διότι ο Σαμαράς και η διαπλοκή δεν θα τους παραδώσουν τόσο εύκολα την εξουσία…

(ΠΗΓΗ: εφημερίδα Finance and Markets Voice)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου