Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε ψήφο-παράσταση νίκης δείχνουν και οι Τάσεις της MRB / Έκτο το ΠΑΣΟΚ / Υπερτερούν σε δημοτικότητα Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν και η MRB (ο διευθυντής της οποίας συνεργάζεται επισήμως με το επιτελείο του πρωθυπουργεύοντος περίγελου) στις "θεσμοθετημένες" πλέον 6μηνιαίες τάσεις της προβάλλει ως πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, η δεδομένη πρωτιά του κόμματος του Α.Τσίπρα επιβεβαιώνεται με θεαματικό τρόπο. Αν και η εταιρεία έδινε και πάλι πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ στις Τάσεις του περσινού Δεκεμβρίου, ποτέ μέσα στο 2013 δεν αποτύπωσε πρωτιά του, παρά μόνο υστέρησή του μεταξύ 1% - 2%.
Στην εκτίμηση ψήφου εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 29,1%, Ν.Δ. 27,9% (η διαφορά στο 1,2%), Χρυσή Αυγή 11,8%, ΚΚΕ 6,6%, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 6,4%, ΠΑΣΟΚ 6,3%, Δημοκρατική Αριστερά 4,1% και “Άλλο Κόμμα” 7,8%.

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,9%, ενώ η Ν.Δ. 21%, δηλαδή η διαφορά των κομμάτων είναι στο 0,9%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,9%, ΚΚΕ με 5%, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 4,8%, ΠΑΣΟΚ με 4,7%, Δημοκρατική Αριστερά με 3,1% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%. “Άλλο κόμμα” επέλεξε το 4,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της “Αδιευκρίνιστης Ψήφου” αγγίζει το 24,8%.

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,6% έναντι 34,7% της ΝΔ. Ακολουθεί το “Κανένα Κόμμα” με 14,4%, “Άλλο Κόμμα” με 7,3% και “Δεν Ξέρω-Δεν Απαντώ” με ποσοστό 3,9%.


Στους πίνακες των συσπειρώσεων ξεχωρίζουν τρία δεδομένα:
α/ η σημαντική διαρροή ψήφων από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ που, χωρίς την παραμικρή ιδεολογική συγγένεια, φανερώνει την απογοήτευση των ψηφοφόρων από την ολέθρια πολιτική του κόμματος που έκαναν το φοβερό λάθος να ψηφίσουν πριν από 18 μήνες
β/ η ακόμα μεγαλύτερη διαρροή από τη ΝΔ προς την όμορη Χρυσή Αυγή, την ιδεολογική φασιστική αδερφή της,
γ/ το υψηλό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ 2012 στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Η σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων από τους οποίους μπορεί να περιμένει υπερψήφιση για τη διεύρυνση του ποσοστού του (χωρίς να αποκλείεται ότι εκεί ακριβώς ποντάρουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για να αποδώσουν το σαφώς μεγαλύτερο πραγματικό προβάδισμα του αριστερού αντιμνημονιακού κόμματος όταν πραγματοποιηθούν εκλογές).

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, με δύο αξιοσημείωτα ευρήματα:
i- Τη σαφώς καλύτερη επίδοση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που αναδεικνύεται τέταρτο κόμμα (στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές αναδεικνύεται πέμπτο, πίσω από το ΚΚΕ) και με σαφώς καλύτερο ποσοστό.
ii- Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ΚΑΤΩ από το όριο τού 5% που απαιτείται για την εκλογή βουλευτή. Αν και η αναγωγή επί των εγκύρων το βγάζει οριακά πάνω από το όριο (που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση θα εκλέξει...ΕΝΑΝ ευρωβουλευτή), το παρακμιακό απόκομμα βρίσκεται πολύ κοντά στην ιστορική κατάκτηση τού να μείνει εκτός ευρωβουλής.

Σχετικά με την ικανότητα Διακυβέρνησης και στο ερώτημα: «Ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;» η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 27% των ερωτηθέντων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,2%. Προηγείται θεαματικά το “Κανένα Κόμμα” που επιλέγει 36,8%.

Στο ερώτημα που αφορά στην «Καταλληλότητα του πρωθυπουργού – Καθ’ υπόδειξη», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται ελαφρώς με 22% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 20,7%. Η πλειοψηφία τού 37,2% των ερωτηθέντων επιλέγει «Κανένας», ενώ ακολουθούν: Νίκος Μιχαλολιάκος με 5,2%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,5%, Πάνος Καμμένος με 3,3%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 1,8%, Φώτης Κουβέλης με 1,7% και “Άλλος” με 3%.

(ΠΗΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: http://www.real.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου