Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

"Μούφα", σύμφωνα με καραμανλικούς, το...μίτινγκ Καραμανλή - σα(χλα)μαρά που διέδωσε η διαπλοκή

Έκπληξη προκάλεσε το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ για τη δήθεν συνάντηση Καραμανλή- Σαμαρά, σε καραμανλικά στελέχη της ΝΔ, τα οποία το αμφισβητούν ευθέως.

"Όσο ο Αντώνης Σαμαράς πήρε μόνος του το αυτοκίνητο και πήγε στο Λουτράκι, άλλο τόσο συναντήθηκε μαζί του ο Κώστας Καραμανλής σε ψαροταβέρνα και του εξέφρασε την απόλυτη στήριξη προς το πρόσωπό του και τις επιλογές της κυβέρνησης" σχολίαζε στέλεχος της ΝΔ προερχόμενο από την λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ με αφορμή το δημοσίευμα της φυλλάδας "Το Β(Λ)ΗΜΑ της Κυριακής", σύμφωνα με το οποίο "οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί άνδρες της Κεντροδεξιάς είχαν κατ΄ιδίαν συνομιλία σε ουδέτερο έδαφος". 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το οποίο γράφτηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Periodista.gr, κατόπιν υπόδειξης κορυφαίου παράγοντα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο οποίος διατηρεί καθημερινή επικοινωνία και προνομιακή σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου, οι σχέσεις Σαμαρά - Καραμανλή "ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την αλλαγή φρουράς στην προεδρία της ΝΔ, ήταν περίπλοκες και κατά καιρούς έχουν περάσει διάφορες διακυμάνσεις. Επί της ουσίας κατʼ ιδίαν ουσιαστική επικοινωνία δεν υπήρχε, γεγονός που δημιουργούσε εκ των πραγμάτων πολλές συγχύσεις και ενίοτε και παρεξηγήσεις που είχαν πολιτικό αντίκτυπο".
Τι άλλο αναφέρει το δημοσίευμα;;; Ότι "Ο πρώην Πρωθυπουργός, παρά τις όποιες ενστάσεις έχει για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενισχύει τις επιθετικές ενέργειες ορισμένων βουλευτών που χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ ως «καραμανλικοί», καθώς αυτές δημιουργούν πρόβλημα και ενισχύουν την εσωστρέφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο και στη ΝΔ".
Και συμπληρώνει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ:" Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε την στήριξη του κ. Καραμανλή στο πρόσωπό του και όπως είπε σε συνομιλητές του, «μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε»".
Τι φανερώνει το εν λόγω δημοσίευμα;;; Το άγχος των εκδοτικών συγκροτημάτων, τα οποία εκλαμβάνουν το δικό τους μέλλον ως απόλυτα συνυφασμένο με το μέλλον της υπό κατάρρευση κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και το άγχος για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν για το μέλλον της μνημονιακής διακυβέρνησης τα ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τα βασικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, σε πολιτικό επίπεδο, στο εσωτερικό της η κυβέρνηση, δεν είναι άλλα από την επικείμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ (λόγω κυρίως της αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο εσωτερικό του κόμματος), και από την αμφισβήτηση που εκδηλώνεται απέναντι σε τμήματα της κυβερνητικής πολιτικής, από τους λεγόμενους καραμανλικούς.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το ΒΗΜΑ της Κυριακής" είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για την επιθυμία του συγκροτήματος - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - να καταστεί ευρέως αντιληπτή η δήθεν απόλυτη συμφωνία Σαμαρά-Καραμανλή έναντι της κυβερνητικής πολιτικής. Ο λόγος; Το συγκρότημα αντιμετωπίζει με φόβο την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού στις ενδοκυβερνητικές διεργασίες. Για αυτόν εξάλλου το λόγο πριν από μία εβδομάδα η ίδια εφημερίδα έγραφε για το πρόσφατο δείπνο του Κώστα Καραμανλή με την  Ντόρα Μπακογιάννη στην οικία του Κ. Μητσοτάκη επί της οδού Αραβαντινού, επισημαίνοντας ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν δείχνει καμία διάθεση εμπλοκής στις εσωκομματικές διεργασίες. Βέβαια, όσο ο Κώστας Καραμανλής δεν λύνει την τετραετή σιωπή του, τόσο οι opinion makers του μνημονίου θα κάνουν χρήση των δήθεν απόψεων και θέσεων που εκφέρει σε ιδιωτικές συνομιλίες. 

Πάντως καραμανλικά στελέχη της ΝΔ αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερα μεγάλη έκπληξη, αν όχι με ευθεία αμφισβήτηση το εν λόγω ρεπορτάζ. Και σε αυτό πρέπει να προστεθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών και της βάσης της ΝΔ αντιμετωπίζουν το Σαμαρά και το επιτελείο του ως "ξένο σώμα" στο κόμμα τους το οποίο όπως λένε "Είναι καραμανλικό και δεν πρόκειται ποτέ να μετατραπεί σε Πολιτική Άνοιξη". 

Ο πραγματικός στόχος της διοχέτευσης αυτών των πληροφοριών είναι οι ίδιοι οι βουλευτές που ανήκουν στην λεγόμενη "καραμανλική πτέρυγα" της ΝΔ και οι οποίοι έχουν ήδη διατυπώσει ευθέως τις ενστάσεις τους έναντι της πολιτικής που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είτε αφορά στο φορολογικό, είτε στο θέμα των πλειστηριασμών, είτε ακόμη σε αυτή καθαυτή την παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. 
Με λίγα λόγια το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ επιδιώκει να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή κατάσταση, η οποία δήθεν επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να ασκήσει πιέσεις στους καραμανλικούς, αν όχι σύγχυση για την "γραμμή" που πρέπει να ακολουθήσουν.
Όπως σχολίαζε πρόσωπο το οποίο πρόσκειται στον Κώστα Καραμανλή σε ιδιωτική συζήτηση "Το παιχνίδι έχει χοντρύνει πολύ". Εμείς θα προσθέσουμε ότι παίζεται και άτσαλα, στην απέλπιδα προσπάθεια των μαυσωλείων να διατηρήσουν στην ζωή μία κυβέρνηση, ο πολιτικός βίος της οποίας τελειώνει.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Ως πρώην υποστηρικτές του Καραμανλή, έχουμε κάθε δικαίωμα να διατυπώσουμε τη νυν απέχθειά μας προς τον εξευτελισμένο (πρωτίστως ως ανήμπορο να αντιδράσει, αλλά και τη μετά την πρωθυπουργία του κατάπτυστη πολιτική του στάση) πολιτικό που, υπερψηφίζοντας μνημόνια και φυσικά ανεχόμενος τον υπόκοσμο που κουβάλησε το σαμαρικό έκτρωμα στη ΝΔ (νεκρανεστημένο βαμπίρ από τα χέρια του Καραμανλή, για να μην ξεχνάμε ΚΑΙ αυτή την πτυχή της καταστροφής), κατάφερε να αμαυρώσει την πολιτική του καριέρα, παρά τις προσπάθειές του ανοικοδόμησης της χώρας μετά από τη λαίλαπα Σημίτη.
Αυτό που διακυβεύεται πλέον είναι η διατήρηση της όποιας ικμάδας αξιοπρέπειας τού έχει απομείνει (αν έχει απομείνει κάτι απ'αυτή) και το τιμημένο όνομα των προγόνων του: αν έχει φτάσει στο σημείο να προσκυνάει ακόμα και σήμερα το σαμαρικό απόβλητο παρά τα όσα έχουν συμβεί (μετατροπή της ΝΔ σε περιθωριακή, ακροδεξιά νεο-ΠΟΛΑΝ, κατάφωρη ύβρις εναντίον του Καραμαναλή από τους πρωτεργάτες της κατοχικής συμμορίας με προεξάρχοντα το Στουρνάρα, σχιζοφρενικές παραδοχές των ακροδεξιών ουρακοτάγκων τύπου μπουμπούκου και "καλά έκανε ο gap και μας έβαλε στο Μνημόνιο" κλπ.). Και μόνο, λοιπόν, για τη διάσωση ενός τιμημένου ονόματος, ελπίζουμε (και πιστεύουμε) ότι οι διαρροές της διαπλοκής δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως άλλωστε επιτάσσει και η κοινή λογική.
Ως προς την καθαρά πολιτική ελπίδα ορισμένων τραγελαφικών χαχόλων της ευρύτερης Δεξιάς, βέβαια, που ελπίζει σε "διάσωση από τα Μνημόνια" μέσω Καραμανλή (ο οποίος, συν τοις άλλοις, τα...υπερψήφισε), παραπέμπουμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας, παρ'όλο που δεν κρύβουμε την πικρία μας για την κατάντια του ανδρός στον οποίο μέχρι προ τριετίας πιστεύαμε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου