Στην ομάδα "πολύ υψηλού ρίσκου" για το ξέσπασμα αναταραχών το 2014 κατατάσσει ο βρετανικός Economist την Ελλάδα, μαζί με χώρες όπως η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Βενεζουέλα, η Συρία, το Μπαγκλαντές και οΛίβανος.
Πρόκειται για την μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στην τελευταία και πιο "επικίνδυνη" ομάδα.
Πρόκειται για την μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στην τελευταία και πιο "επικίνδυνη" ομάδα.
Αυξανόμενος εμφανίζεται ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών παγκοσμίως, έπειτα και από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, με τη λιτότητα παρούσα στην ατζέντα πολλών κρατών και για το 2014. Από τα κινήματα εναντίον της λιτότητας στις μεσοαστικές εξεγέρσεις, τόσο σε πλούσιες, όσο και φτωχές χώρες, οι αιτίες των κοινωνικών συγκρούσεων ποικίλουν: η οικονομική δυσπραγία (Ελλάδα, Ισπανία κ.α.), εξεγέρσεις ενάντια σε δικτατορικά καθεστώτα (κυρίως στη Μέση Ανατολή), φιλοδοξίες των μεσαίων στρωμάτων σε ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες (Τουρκία, Βραζιλία).
Πολύ υψηλό κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι εξής χώρες:
Αργεντινή
Μπαχρέιν
Μπαγκλαντές
Βολιβία
Βοσνία
Αίγυπτος
Ελλάδα
Γουινέα
Ιράκ
Λίβανος
Λιβύη
Νιγηρία
Σουδάν
Σουαζιλάνδη
Συρία
Ουζμπεκιστάν
Βενεζουέλα
Υεμένη
Ζιμπάμπουε
(ΠΗΓΕΣ:
http://www.nooz.gr/
http://www.alfavita.gr/)
ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Αρκετές φορές ακούσαμε από τα ανυπόληπτα και θρασύδειλα μνημονιακά στουρνάρια να λένε ότι "μπήκαμε στα Μνημόνια για να μη γίνουμε Συρία" ή "Αίγυπτος". Όλοι γνωρίζουμε ότι μας έβαλαν στα Μνημόνια ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΡΙΑ Ή ΑΙΓΥΠΤΟΣ και πλέον το αυτονόητο παρουσιάζεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο από έγκυρες διεθνούς βεληνεκούς μελέτες όπως αυτή του Economist.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου