Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο τσάμπας ζει: Με 400 εκατ. ξεπουλήθηκε σε Αραβότουρκους το φιλέτο του Αστέρα Βουλιαγμένης, αξίας έως και 5 δις (!)

Το πτωχευτικό-ξεπουληματικό πάρτι συνεχίζεται με τα κοράκια να απλώνουν τα νύχια τους πάνω από τη χώρα μας παίρνοντας τζάμπα όλα τα φιλέτα της Ελληνικής γης.
Μετά τον Ο.Π.Α.Π. ήρθε η σειρά του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης να δοθεί σε κάποιον "φίλο" επενδυτή. Όπως βλέπετε και στην φώτο, όλο αυτό το τεράστιο κομμάτι γης δίνεται ουσιαστικά τζάμπα για 400 εκατ. ευρώ ενώ η πραγματική αξία, βάσει μελετών διεθνούς εταιρίας εκτιμήσεων ανέρχεται σε 5 δισ ευρώ.
Όποιος βάλει υπογραφή γιαυτό το έγκλημα θα είναι υπόλογος στον Ελληνικό λαό.
[Όπως διαβάζουμε στα χαζοχαρούμενα σάιτ: «Απλά, οι Άραβες ήθελαν το ‘’φιλέτο’’ του Αστέρα πάρα πολύ και το έδειξαν έμπρακτα». Ετσι σχολιάστηκε χθες το βράδυ από στελέχη που παρακολούθησαν πολύ στενά τη διαδικασία, η..."βελτιωμένη" (ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: λέξεις αποκλειστικά στοχευμένες σε χαχόλους) προσφορά των 400 εκατ. ευρώ που υπέβαλε η αραβική AGC για το 90% του μεγαλύτερου φιλέτου της Μεσογείου. Τίμημα, το οποίο ανεβάζει ουσιαστικά την αξία του 100% της εταιρείας, μαζί με το δανεισμό της (enterprise value) κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, (ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΔΙΣ. ΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΩΝ 5 ΔΙΣ. ΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ)].


Πιο συγκεκριμένα, δεν έφτανε στη συγκυβέρνηση να ξεπουλήσει τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το διαμάντι της Μεσογείου έναντι πινακίου φακής διέπραξε και νέο έγκλημα. Με τις ψήφους των συνδυασμών που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να αυξήσει τον συντελεστή δόμησης στη Βουλιαγμένη για να πάρει και επιπλέον δωράκι όποιος αποκτήσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Δηλαδή αν μέχρι τώρα λέγαμε ότι η πώληση με 350 εκατομμύρια ευρώ για ένα μοναδικό ακίνητο αξίας άνω των 2 δις είναι ξεπούλημα, φανταστείτε τι γίνεται τώρα που αυξάνεται και ο συντελεστής δόμησης και πενταπλασιάζεται η αξία του!
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σενάρια για real estate project, με ανέγερση πολυτελών κατοικιών, με γκρέμισμα υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων (ακόμα και για τις τρεις!) και άλλες τέτοιες σχετικές προβλέψεις. Εκτός από το συγκρότημα του Αστέρα, οι επενδυτές θα αναλάβουν την εκμετάλλευση της μαρίνας Βουλιαγμένης, που πέρασε πρόσφατα στην Αστήρ Παλλάς, καθώς και παραλίας 2.100 μέτρων (συν την παραλία του Αστέρα, που φτάνει τα 1.600 μέτρα ακτογραμμή).
Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται ο χώρος του Αστέρα και όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, εντός του οποίου βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα Αφροδίτη. Η εισφορά του ακινήτου των 117 στρεμμάτων, που ανήκει στον ΕΟΤ (που περιέρχεται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ), θα γίνει μέσω αύξησης κεφαλαίου της Αστήρ Παλλάς. Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα είτε να διατηρήσει τα υφιστάμενα κτήρια (bungalows), είτε να τα κατεδαφίσει προκειμένου να κατασκευάσει παραθεριστικές κατοικίες! Στην περίπτωση που κατεδαφιστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις, στη θέση των bungalows μπορούν να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 5.300 τετραγωνικών μέτρων. Αν κατεδαφιστεί και το συγκρότημα Arion Resort and Spa, τότε μπορούν να κατασκευαστούν κατοικίες συνολικής επιφάνειας 8.600 τ.μ.! Οι χρήσεις γης στην ευρύτερη περιοχή, που είναι γνωστής ως Αστέρας Βουλιαγμένης (και έτσι και σε όμορες εκτάσεις όπως της Εκκλησίας), μεταβάλλονται σε ζώνη τουρισμού - αναψυχής, αλλά διατηρείται ο συντελεστής δόμησης στο 0,20% και το ποσοστό κάλυψης στο 10%.
Σημειώνεται πως «πακέτο» δίδονται και τα δικαιώματα χρήσης της παραλίας του Αστέρα (έως το 2022) και της μαρίνας για περίοδο 40 ετών (από τον Οκτώβριο του 2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου