Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Άδειασαν τους σαμαροστουρνάρηδες τα τροϊκανά αφεντικά τους: "Ταφόπλακα" στις ελπίδες για δόση τον Δεκέμβριο, ακόμα κι αν έρθουν εντός της βδομάδας

Με μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού η τρόικα αναβάλλει την επιστροφή της στην Ελλάδα, ενώ στη Βουλή συζητείτo και επρόκειτo να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Με ένα... "τιτίβισμα" του εκπροσώπου του Όλι Ρεν λίγο μετά την ομιλία Βενιζέλου η Κομισιόν έστειλε μήνυμα στην Αθήνα ότι τα πράγματα είναι χειρότερα απ' αυτό που δημοσίως παραδέχεται. Ετσι μπορεί τα τεχνικά κλιμάκια να συνεχίσουν τους ελέγχους αλλά οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στις αρχές Ιανουαρίου.
Ο τρόπος με τον οποίο Κομισιόν και ΔΝΤ άδειασαν την υφιστάμενή τους κατοχική ψευδοκυβέρνηση είναι ενδεικτικός του κλίματος που επικρτεί στις διαπραγματεύσεις καθώς και της πολιτικής απομόνωσης στην οποία έχει οδηγηθεί η σαμαρική συμμορία μετά από αλλεπάλληλα λάθη στον πολιτικό και επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης.
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί "ταφόπλακα" για τις ελπίδες επίτευξης συμφωνίας ακόμα και για το δόση του 1 δισ., ενώ απαντά στις δηλώσεις Βενιζέλου και Στουρνάρα που ήθελαν το deal να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
Στο ΔΝΤ ευελπιστούν ότι η ψευδοκυβέρνηση θα κινηθεί με ταχύτητα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα θα εγκαταλείψει την πολιτική υψηλών τόνων και "κόκκινων γραμμών" η οποία οδηγεί σε ανυπέρβλητα αδιέξοδα. Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι η απόφαση για πάγωμα των διαπραγματεύσεων συνδέεται και με τις εξελίξεις στη Γερμανία, η οποία θεωρείται ως ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναρχίσουν οι συζητήσεις για τεχνικά ζητήματα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών (σ.σ. τεχνικά κλιμάκια). Η ομάδα Τόμσεν αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές του 2014 και «εφόσον οι Αρχές έχουν σημειώσει πρόοδο στα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε επιχειρησιακό επίπεδο».
Κατά πληροφορίες, από την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα τέσσερα προαπαιτούμενα που είχαν τεθεί από τον Αύγουστο, ήτοι: το δημοσιονομικό κενό, η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών, η άρση των πλειστηριασμών και η μερική απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Στην επίσημη δήλωση του Σάιμον Ο' Κόνορ δεν διευκρινίζεται ότι μοναδική εκκρεμότητα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ενός δισ. ευρώ είναι η αναδιάρθρωση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών. Ακριβώς την ίδια γραπτή δήλωση εξέδωσε το ΔΝΤ. «Οι τεχνικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Περιμένουμε πως η πλήρης διαπραγματευτική ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιανουάριο, αφού οι Αρχές θα έχουν πραγματοποιήσει περαιτέρω πρόοδο στην εφαρμογή, με το στόχο να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων», αναφέρει η ανακοίνωση του Ταμείου.
Τα τελευταία λεπτά διακινείται η πληροφορία ότι οι τροϊκανοί θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα. Πέρα από το αδιέξοδο που αποδεικνύουν από μόνες τους όλες αυτές οι πληροφορίες και οι ήξεις-αφίξεις, το σίγουρο είναι ότι ο συμβολισμός παραμένει, ενώ το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου δεν φαίνεται στην παρούσα φάση πιθανό.
Όπως μεταδίδεται η είδηση: "'Εκπροσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπης διευκρίνισε σήμερα απο τις Βρυξέλλες ότι τελικώς οι επικεφαλής της τρόικας θα έλθουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να διαβουλευτουν με τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα όμως με τον ίδιο εκπρόσωπο, το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου δεν φαίνεται στην παρούσα φάση πιθανό."


ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Δεν χαμπαριάζουν τα τροϊκανά αφεντικά να αδειάσουν τα σαμαροβουβουζέλικα χανουμάκια τους. Η κίνησή τους αυτή επανεπιβεβαιώνει την αληθινή τάξη πραγμάτων: ΑΦΟΥ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
Συνεπώς, εκτός των άλλων, ο ούτως ή άλλως πτωχευτικός προϋπολογισμός του 2014 που υπερψηφίστηκε χθες με τα χίλια ζόρια και με τη γνωστή καλπονοθευτική ψευτοπλειοψηφία των καταραμένων 153 αποβρασμάτων θα χειροτερεύσει επί τα χείρω μετά τη νέα επίσκεψη (ή νέες επισκέψεις της τρόικας), ενώ κενά περιεχομένου θα είναι επίσης ο νόμος-σκούπα για μονιμοποίηση χαρατσιού και κυρίως πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας και πρώτης κατοικίας, που -αν και θα ανοίξει την κερκόπορτα στην κόλαση- θα εκλάβει ακόμα πιο καταστροφικά χαρακτηριστικά στις αρχές του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου