Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ: 4 άπιαστα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας το 2014, στο "σφυρί" από τώρα ΟΛΑ τα υπόλοιπα ακίνητα

ΤΑ "ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, με τη μνημονιόδουλη συμμορία των ανεύθυνων και ανελλήνιστων καταστροφολάγνων να θέτει επισήμως ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. Με ακόμα μία πραξικοπηματική κίνηση τού "κατεπείγοντος" και της ουσιαστικής κατάργησης του κοινοβουλευτικού διαλόγου υπό το φόβο της διαπόμπευσης, η μνημονιακή τσογλαναρία διά στόματος του ανεπάγγελτου Χατζηδάκη:

α/ επισημοποιεί την άρση της προστασίας της α'κατοικίας εφόσον δεν καλύπτονται 4 δυσβάστακτα έως άπιαστα κριτήρια (μεταξύ των οποίων η μη ύπαρξη καταθέσεων άνω του ποσού των 15.000 ευρώ - βλ. αναλυτικά τα κριτήρια παρακάτω), κι όλα αυτά ως απλή "εισαγωγή" στη γενίκευση της κόλασης από το 2015, οπότε και ΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

β/ να βγάζει στο "σφυρί" ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ όλα τα υπόλοιπα ακίνητα των οφειλετών, με την κατάργηση του σχετικού νόμου Παπαθανασίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΒΕΒΑΙΑ, ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ. Αν και από μόνα τους τα παραπάνω συνιστούν ανάφλεξη της μνημονιακής κόλασης, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση στους όρους, είτε με τον έλεγχο της τρόικας στις αρχές του 2014, είτε μετά την ιδιότυπη μερική "ανακωχή" μέχρι τις ευρωεκλογές.

Επίσης, φαίνεται ότι το αποτυχημένο ανδρείκελο που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε επιπλέον ένα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ..."μικρό" λαθάκι: μίλησε για "90% των δανειοληπτών που οφελείται" όταν στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ 90% ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙ;ΩΣΗ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 01/01/2015).


Αναλυτικά το ρεπορτάζ από το http://www.iskra.gr/:
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (19/12) ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές νομοσχέδιο με ένα άρθρο θα κατατεθεί, πιθανότατα την Πέμπτη (19/12) η ρύθμιση για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών της α' κατοικίας, η οποία θα οδηγήσει σε μαζικό ξεσπίτωμα χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Σώματος.

Η ρύθμιση θα ισχύσει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και υπό δρακόντιες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/12) ο υπουργός Υπανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, το σχέδιο προβλέπει ότι:
-  θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία που θα έχει αντικειμενική αξία μέχρι 200.000 ευρώ.
- το καθαρό οικογενειακό εισόδημα για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία θα πρέπει να μην ξεπερνάει τα 35.000 ευρώ (χωρίς τις κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης), (ΠΡΟΣΘΗΚΗ Α.Α.: ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.500 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΖΥΓΟ, Η Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ) 
- ο οφειλέτης θα πρέπει να μην έχει περιουσία αξίας πάνω από 270.000 ευρώ
- ούτε τραπεζικές καταθέσεις πάνω από 15.000 ευρώ. (ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Θεωρούμε ότι ακριβώς σ'αυτό το κριτήριο κρύβεται η μεγαλύτερη παγίδα για τη μαζική σφαγή των οφειλετών.)
Στις περιπτώσεις πολύτεκνων και ατόμων με αναπηρία, τα παραπάνω όρια προσαυξάνοται μόνο κατά 10% (!). Δηλαδή, μία πολύτεκνη οικογένεια «προστατεύεται» από το ξεσπίτωμα, εφόσον η αντικειμενική πρώτης κατοικίας δεν ξεπερνά τα 220.000 ευρώ, το ετήσιο καθαρό εισόδημα τα 38.500 ευρώ, η συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία σε 297.000 ευρώ και οι καταθέσεις να μην είναι πάνω από 16.500 ευρώ.
Η διάταξη καθορίζει μια ελάχιστη μηνιαία δόση ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα. Για ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, η μηνιαία δόση είναι 42 ευρώ, για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ, η μηνιαία δόση είναι 83 ευρώ, για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, η μηνιαία δόση είναι 125 ευρώ και για ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, η μηνιαία δόση είναι 208 ευρώ.

ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ
Μπροστά στο οξύτατο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», τα οποία έχουν γονατίσει τους δανειολήπτες και έχουν φτάσει να αποτελούν περίπου το ένα τρίτο των συνολικών τραπεζικών χορηγήσεων, η μνημονιακή κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει κανένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης χιλιάδων υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, αλλά, αντίθετα, φέρνει πραξικοπηματικά ένα νομοσχέδιο αρπαγής της α' κατοικίας στη Βουλή, το οποίο είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των τραπεζιτών, προκειμένου οι τελευταίοι να μην χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση από την κατάρρευση των τιμών στα ακίνητα.
Αφενός, η κυβέρνηση, προωθώντας την πάση θυσία καταβολή ελάχιστης δόσης, έχει στόχο να περιορίσει, όσο το δυνατόν, το χαρακτηρισμό των προβληματικών δανείων ως μη εξυπηρετούμενων, αφετέρου οι αυστηρότατες εισοδηματικές και περιουσιακές προϋποθέσεις αφήνουν εκτός προστασίας χιλιάδες οικογένειες.
Η υπερχρέωση των εργατικών νοικοκυριών αλλά και των μικρών επιχειρήσεων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, δεν μπορεί να επιλυθεί με τα κυβερνητικά μέτρα διαχείρισης του προβλήματος, τα οποία μόνο ως εμπαιγμός και αναλγησία μπορούν να χαρακτηριστούν.
Αντίθετα, τα «κόκκινα δάνεια» πρέπει να τύχουν μια ειδικής αντιμετώπισης, η οποία θα στοχεύει στην ανακούφιση και την υποβοήθηση των δανειοληπτών, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μια τέτοια ρύθμιση, η οποία θα έχει αντικειμενικά κριτήρια, θα μπορεί να φτάνει μέχρι και την οριστική διαγραφή των χρεών. Αναγκαία προϋπόθεση, όμως για να επιτύχει ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, προκειμένου οι τελευταίες να διαδραματίσουν ένα νέο αναπτυξιακό ρόλο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΖΩ
"Η πρώτη ανάγνωση των βασικών, έστω, σημείων του σχεδίου της κυβέρνησης για την «προστασία» από τους πλειστηριασμούς προκαλεί απογοήτευση και προβληματισμό.
Άλλωστε, αποτελεί προϊόν μιας διαπραγμάτευσης από την οποία έλειπαν οι ενώσεις καταναλωτών, ενώ το σύνολο σχεδόν των κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων είχε διατυπώσει το αίτημα για τριετή αναστολή πλειστηριασμών με το ισχύον καθεστώς.
Πρόκειται στην ουσία για μια γενική απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με περιορισμένη μόνο προστασία της κύριας κατοικίας, καθώς η ευεργετική για την πλειοψηφία των δανειοληπτών απαγόρευση πλειστηριασμών όλων των ακινήτων για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ σε τράπεζες καταργείται. Αποτέλεσμα αυτής της κατάργησης είναι η έκθεση στον κίνδυνο πλειστηριασμού έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων ακίνητα, όπως εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα, καταστήματα που αποφέρουν ενδεχομένως κάποιο εισόδημα,ενώ δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα έχουν επιδεινωθεί, οι συνθήκες υπό τις οποίες αρχικά νομοθετήθηκε η προστασία αυτή το 2008.
Όμως και η ανακοινωθείσα προστασία της κύριας κατοικίας διαφαίνεται ότι θα είναι πολύ περιορισμένη. Συμπεραίνει κανείς ότι οι εμπνευστές ενός τέτοιου σχεδίου είναι αποκομμένοι από την πραγματική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη αφενός το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης του νοικοκυριού και αφετέρου οι εξωπραγματικές, για τα δεδομένα της αγοράς, αντικειμενικές αξίες των κατοικιών. Ως εκ τούτου, τα κριτήρια που ανακοινώθηκαν δεν είναι αντικειμενικά και δίκαια, αλλά βασίζονται σε απρόσωπους αριθμούς και μέσους όρους.
Εξάλλου, δεν διευκρινίζεται α) αν οι οφειλές θα συνεχίσουν να εκτοκίζονται κατά τη διάρκεια της «προστασίας», φορτώνοντας με υπέρογκους τόκους ιδίως τα προϊόντα καταναλωτικής πίστης, β) αν θα προστατεύεται και η μοναδική κατοικία του οφειλέτη, γ) με ποιο τρόπο θα ελέγχεται η πλήρωση των προϋποθέσεων, με τον κίνδυνο επίσπευσης μαζικών πλειστηριασμών από τις τράπεζες και τους οφειλέτες να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε πολυέξοδες ανακοπές και αιτήσεις αναστολής στα δικαστήρια.

(ΠΗΓΗ: http://anemosantistasis.blogspot.gr/ by Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου