"Η Ελλάδα αγωνίζεται να αποφύγει την κατάρρευση μιας ακόμη μεγάλης ιδιωτικοποίησης, καθώς δέχεται πίεση από τους πλειοδότες του διαγωνισμού για το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, να αλλάξει τους όρους που συμφωνήθηκαν τον περασμένο μήνα" σημειώνει σε δημοσίευμα της σήμερα η εφημερίδα Financial Times.
H οικονομική εφημερίδα σημειώνει οτι η ένταση που έχει προκληθεί γύρω από τα 700 εκατομμύρια που διακυβεύονται από την πώληση του ΟΠΑΠ θα προσθέσουν προβλήματα με τους διεθνείς πιστωτές στην Ελλάδα, οι οποίοι φοβούνται οτι ο αργός ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων θα οδηγήσει σε περισσότερες περικοπές ώστε να κρατηθεί το πρόγραμμα διάσωσης εξόντωσης της χώρας σε τροχιά.
Η εφημερίδα κάνει αναφορά στην προσφορά της Emma Delta για το 33 τοις εκατό του Ελληνικού κράτους στον ΟΠΑΠ και το αίτημα της να ακυρωθούν δυο στοιχεία της συμφωνίας:
-Ενα τριετές συμβόλαιο με την Intralot ως προμηθευτή τεχνολογίας του ΟΠΑΠ, αξίας € 110εκ
-Και την για 12 χρόνια παραχώρηση άδειας λειτουργίας των κληρώσεων λαχείων από το Ελληνικό κράτος σε αντάλλαγμα για μια προκαταβολή της τάξης των € 190 εκατομμυρίων και € 50 εκατ. ετησίως.
Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση όμως στο δημοσίευμα των Financial Times είναι οι καταγγελίες για απειλές εκ μέρους του Μελισανίδη: "Ο Κώστας Λουρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, παραπονέθηκε ότι δέχεται πίεση από τον κ. Μελισσανίδη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και email. 'Με πρόσέβαλε, όπως και σε πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν'. . . 'Αν τολμήσεις να υπογράψεις [τις συμβάσεις Intralot και λαχείων] θα σου πάρω το κεφάλι' είπε σε ένα τηλεφώνημα στις 20 Μαίου, ο Μελισσανίδης στον Λουρόπουλο, σύμφωνα με ένα email του δεύτερο που έχουν οι financial times.
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μελισσανίδης φέρεται να επειλεί. Τον Φεβρουάριο ο δημοσιογράφος του περιοδικού Unfollow, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος κατήγγειλε οτι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του. Μέρος όσων είπε σε εκείνο το τηλεφώνημα σύμφωνα με το Unfollow ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης και τα οποία κατέγραψε ο συντάκτης παρουσία δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού, έχουν ως εξής: «Θα μπορούσα να στείλω να σε σκοτώσουν χωρίς να σ' έχω προειδοποιήσει. Αλλά είμαι άντρας και θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις».
Όταν μάλιστα ο συντάκτης, σε στοιχειώδη αντίδραση αυτοπροστασίας, σύμφωνα με το περιοδικό, είπε στον συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη ότι πρόκειται να καταγγελθεί το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές και στον εισαγγελέα, αυτός φέρεται να απάντησε: «Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».
Οι Financial Times κάνουν ακόμα αναφορά στην αποτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με τις πωλήσεις της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ οι οποίες αναμένονταν να καλύψουν € 2,6 δισ. όμως μάλλον θα πέσουν κάτω από το 1 δις τελικά. Σημειώνουν οτι ο στόχος χρειάστηκε να αναθεωρηθεί δυο φορές προς τα κάτω λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τις επενδύσεις σε περίοδο ύφεσης και πολιτικής αστάθειας.

(ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Η κλίκα της σαμαρικής φάρας "ξηγιέται"...μόρτικα! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και εδώ το συμφέρον της χώρας (σταθερά εκ διαμέτρου αντίθετο με τα ιδιοτελή συμφέροντα της μνημονιόδουλης χουντάρας) επιτάσσει ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ DEAL ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΟΠΑΠ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ! Ταυτόχρονα, το ναυάγιο στο deal του μεγαλύτερου προς ξεπούλημα δημόσιου φιλέτου (μετά τη ΔΕΠΑ που ούτως ή άλλως οδήγησε σε πανωλεθρία) θα επιταγχύνει τις πολιτικές εξελίξεις, με την πολυπόθητη κατάρρευση της χουντάρας των σαχλαμαράδων να έρχεται προ των πυλών.