Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: Έκαναν την Ελλάδα ενεργειακό δορυφόρο της Τουρκίας - ΤΑΡώνουν τη χώρα στην τουρκική σφαίρα επιρροής

Το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ στη SOCAR προχωράει παρά το σκανδαλώδες τίμημα αγοράς, μαζί, βέβαια με την δορυφοροποίηση της χώρας στις "δύο Τουρκίες", την κανονική και τους τουρκόφωνους Αζέρους, κάτι που παρουσιάζεται ως "επιτυχία": Την επιλογή του ΤΑΡ ως αγωγού μεταφοράς αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ.
Η συνάντηση του Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Kοινοπραξίας Shah Deniz 2, ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημερώθηκε για την "μεγάλη" επιτυχία της ενεργειακής δορυφοροποίησης της χώρας από την Τουρκία! Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε σήμερα στις 10:00 το πρωί ο Νο 2 της κρατικής εταιρείας ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν και αρμόδιος για τα θέματα επενδύσεων και μάρκετιγκ, Ελσχαντ Νασίροφ και ο αντιπρόεδρος της ΒP, μεγαλομετόχου της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, Αλ Κουκ.
Παρόμοια ενημέρωση θα γίνει από εκπροσώπους της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ στις πρωτεύουσες όλων των εμπλεκομένων χωρών, τόσο αυτών που στηρίζουν τον TAP (Ρώμη, Τίρανα, μαζί με Αθήνα), όσο και εκείνων που στηρίζουν τον Nabucco (Σόφια, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη και Βιέννη). Με άλλα λόγια, σήμερα το μεσημέρι, έστω και ανεπίσημα (διότι οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου), θα γίνει γνωστό αν το «χρίσμα» δόθηκε τελικά στον TAP ή στον Nabucco. Κυβερνητικά στελέχη, παρότι κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν κρύβουν την..."αισιοδοξία" τους ότι θα επικρατήσει ο TAP, ενώ αντίστοιχο είναι και το κλίμα που μεταφέρουν τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης.
Μετά τις κυριακάτικες αναφορές ρουμανικών ιστοσελίδων, χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο New Europe, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, σε αποκλειστικό - όπως σημειώνει - δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι ο TAP είναι ο αγωγός που έχει επιλεγεί από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ για να μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κασπίας στην Ευρώπη. Το πρακτορείο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Μπακού οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο κέντρο αποφάσεων των Αζέρων.
Η Ελλάδα και επίσημα από σήμερα περνάει στην σφαίρα ενεργειακής επιρροής και εξάρτησης από την Τουρκία, καθώς ο αντιπρόεδρος της βρετανικής BP Αλ Κούκ και ο αντιπρόεδρος της αζέρικης Socar Ελσάντ Ναζίροφ. ενημερώνουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 10 στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι επιλέχθηκε ο αγωγός ΤΑΡ έναντι του Nabucco West ως ο αγωγός που επελέγη για την μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη μέσα από την Τουρκία.
Τον ΤAP ως νικητή στην κούρσα με τον Nabucco επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Neweurope, επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή της κυβέρνησης του Μπακού. Ήδη ο Σ.Μπερίσα έχει ανακοινώσει την επικράτηση του ΤΑΡ, καθώς οι Αζέροι δεν θέλησαν να "μπουν στην μύτη" της Ρωσίας και του South Stream στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

(ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/)

ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Η παράδοξη διαδικασία της χαζοχαρούμενης βάπτισης του ολέθρου ως "επιτυχίας" θα πάρει μία ανάσα αυτές τις ημέρες, μετά από δύο εβδομάδες απόλυτου ξεβρακώματος του γραφικού, κουραστικού και ανάξιου κριτικής και σαρκασμού "success story". Το μνημονιόδουλο σκυλολόι θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ως..."επιτυχία" μία ακόμα πράξη συντριβής, η οποία:
α/ δεν αφορά στο παραμικρό οποιασδήποτε μορφής "ελληνική πρωτοβουλία" αφού αναφέρεται σε ένα ευρύτερο σύμπλεγμα χωρών (Τουρκία-Αλβανία-Ιταλία) και μία επιλογή των Τούρκων (και ομοεθνών τους Αζέρων), με την οποία δεν μπλέκονται με τα συμφέροντα των Ρώσων (κάτι που θα γινόταν αν επιλεγόταν ο Nabucco West)
β/ έρχεται ως "επιβράβευση" για την επιτυχή κατάρρευση της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία, η οποία προέκυψε από την πάση θυσία μη εμπλοκή της χώρας μας σε project όπως ο South Stream, και που με τη σειρά της συνεπάγεται σοβαρή οικονομική και πολύ μεγαλύτερη γεωπολιτική ζημιά
γ/ ο συσχετισμός του TAP με το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ (το αντίτιμο πάει στα 400 εκατ., όταν το ποσοστό που ξεπουλιέται αξίζει στην πραγματικότητα πάνω από 800 εκατ. ευρώ), ευλόγως παραπέμπει στην πανωλεθρία με τη ΔΕΠΑ, που με τη σειρά της εντάσσεται στο ναυάγιο που περιγράφηκε στην προηγούμενη υποσημείωση.
Συνοπτικά, λοιπόν, έχουμε μία πλήρη υποταγή της ανελλήνιστης μνημονιακής συμμορίας στα τουρκικά συμφέροντα, μετατρέποντας τη χώρα σε δορυφόρο και ενεργειακό εξάρτημα της γείτονος, χωρίς καν σοβαρά οικονομικά οφέλη. Η πλάκα είναι ότι, ακόμα και με αυτήν την ουσιαστικά αμερικανόδουλη υπακοή (θα φανεί αν και κατά πόσο θα εκληφθεί ως τέτοια, μετά τη διαφαινόμενη διατάραξη των σχέσεων μεταξύ Ομπάμα-Ερντογάν), οι ΗΠΑ παραμένουν εχθρικές απέναντι στο Σαμαρά και το συνάφι του, λόγω των άκομψων ανοιγμάτων του τελευταίων προς τη Ρωσία, οι οποίες βέβαια οδήγησαν σε ιστορικό ναυάγιο. Τέτοιο φιάσκο μόνο ανίκανοι πολιτικάντηδες επιπέδου Σαμαρά μπορούν να..."επιτύχουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου