Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Πρωτοβουλία Τσίπρα για επίσπευση της δίκης Siemens - Στον Άρειο Πάγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την "κατ' απόλυτη προτεραιότητα" εκδίκαση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μετέβη σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αποχωρώντας από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου δήλωσε: «Υπέβαλα δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα και γι' αυτό δικαιολογείται και μία κατ' εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως πρόκειται για μία υπόθεση η οποία «είναι εξαιρετικά περίπλοκη, έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί όχι κοινωνικές-οικονομικές αλλά δικονομικές. Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητηματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ».
Τέλος, τόνισε πως: «Όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει και η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπιζουμε από εδώ και πέρα να φανεί».

Πρωτοβουλίες Τσίπρα
O Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες με τον  Νίκο Παρασκευόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens και ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να εισηγηθεί την ενεργοποίηση του 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης, ώστε να γίνει άμεσα η εκδίκαση της υπόθεσης Siemens, πριν παραγραφούν τα αδικήματα.
Παράλληλα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μετέβη χθες το βράδυ στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου και παρέδωσε στην πρόεδρο το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, που αφορά στη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens.
Κατόπιν τούτου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, έτσι ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ' αόριστον. Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.
Η κίνηση Τσίπρα ήρθε μετά την ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης και Δικαιοσύνης που προκάλεσε η αναβολή της δίκης για τις ψηφιακές παροχές - αναβολή, που πηγές της Εισαγγελίας Εφετών απέδωσαν σε μη έγκαιρη μετάφραση του βουλεύματος από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, δημοσιοποίησε έγγραφα με βάση τα οποία η μετάφραση είχε παραδοθεί κανονικά, ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές επέρριπταν ευθύνες για «μεθόδευση» στον Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.
«Είτε υπήρξε μεθόδευση, είτε σημειώθηκε παράλειψη. Ο κ. Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός για να υπέπεσε στο σφάλμα της παράλειψης», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

(ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου