Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Σκανδαλάρα μεγατόνων η επ'αόριστον αναβολή της δίκης για τη Siemens: Οργή στο Μαξίμου

Σε έντονα επικριτικό ύφος κινούνται οι πρώτες αντιδράσεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για την επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης που αφορά τη σύμβαση ΟΤΕ και Simenes. Μάλιστα, άμεσοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα δεν έκρυβαν πως «υπάρχει οργή στου Μαξίμου για την νέα εξέλιξη στην υπόθεση της Siemens».
Οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας την πιθανότητα παραγραφής των αδικημάτων, τόνιζαν ότι «πρόκειται για ενέργειες που προσβάλλουν βάναυσα το κοινό αίσθημα«, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν», καθώς «για την κυβέρνηση αυτό είναι ηθική δέσμευση, απέναντι σε έναν λαό, που τόσα χρόνια υποφέρει και πληρώνει τα σπασμένα της διαπλοκής».

Αναλυτικότερα:
«Υπάρχει οργή στου Μαξίμου για την νέα εξέλιξη στην υπόθεση της Siemens.
Σήμερα αναβλήθηκε η δίκη για τη σύμβαση 8002/1997 για τα ψηφιακά του ΟΤΕ, επειδή η κλήτευση των κατηγορουμένων και το παραπεμπτικό βούλευμα δεν είχαν μεταφραστεί στα γερμανικά.
Αυτή είναι ακόμα μια «παράλειψη» μέσα σε τόσες άλλες, που στοχεύουν να οδηγήσουν την υπόθεση των μαύρων ταμείων σε παραγραφή. Πρόκειται για ενέργειες που προσβάλλουν βάναυσα το κοινό αίσθημα, αφού η υπόθεση αυτή επέφερε τεράστια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο και γέμισε με χρήματα τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με «δώρα» προβεβλημένα ηγετικά τους στελέχη.
Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, οι συνεχείς «παραλείψεις» έχουν επιτρέψει την διαφυγή βασικών κατηγορούμενων και μαρτύρων στο εξωτερικό και καθυστερούν συνεχώς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γι αυτό, τόσο σε πολιτικά πρόσωπα του παλιού πολιτικού κατεστημένου, όσο και σε ανώτατους λειτουργούς της δικαιοσύνης.
Οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν για αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Για την κυβέρνηση αυτό είναι ηθική δέσμευση, απέναντι σε έναν λαό, που τόσα χρόνια υποφέρει και πληρώνει τα σπασμένα της διαπλοκής».

Με κάτι παραπάνω από ορατό τον κίνδυνο παραγραφής, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε αορίστως τη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens έως ότου μεταφραστεί το βούλευμα στα γερμανικά. Πρόκειται, για όσους δεν θυμούνται, για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων της Siemens και τη σύμβαση 8002 που υπέγραψε με τον ΟΤΕ, προκαλώντας ζημιά στο Δημόσιο που ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ.
Το Εφετείο, ενώπιον του οποίου εισήχθη και πάλι μετά την αποχή των δικηγόρων πριν λίγες ημέρες η υπόθεση, έκανε δεκτές τις ενστάσεις των αλλοδαπών κατηγορουμένων που με την έναρξη της διαδικασίας τόνισαν πως συνιστά ακυρότητα η μη παράδοση στην μητρική τους γλώσσα τόσο των κλήσεων τους στο δικαστήριο όσο και του παραπεμπτικού βουλεύματος. Οι ενστάσεις που τελικά αποδέχθηκε το δικαστήριο υποβλήθηκαν από τους συνηγόρους το των 13 Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοεβλετού κατηγορούμενου, Ζαν Κλοντ Όσβλαντ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την απόφαση επί των ενστάσεων από τη νομολογία, την ελληνική νομοθεσία, την ΕΣΔΑ και τα διεθνή σύμφωνα, επιβάλλεται με ποινή ακυρότητας να μεταφράζεται το παραπεμπτικό βούλευμα στη γλώσσα που ομιλεί ο κατηγορούμενος, ενώ τόνισε πως στην προκειμένη περίπτωση η ακυρότητα είναι δεδομένη καθώς η κατηγορία σε πολλούς εκ των κατηγορουμένων έχει διαφοροποιηθεί με το βούλευμα. Έτσι κηρύχθηκε άκυρη η επίδοση των κλήσεων και του βουλεύματος και ακυρώνεται οποιαδήποτε συζήτηση ως προς τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους. Μη νόμιμη επίσης κρίθηκε και η κλήτευση του τραπεζικού στελέχους Φάνη Λυγινού, συνεργάτη και υφιστάμενου του Γαλλοελβετού τραπεζικού Όσβαλντ, καθώς το βούλευμα επιδόθηκε σε συνηγόρους που είχαν εγκαίρως δηλώσει πως δεν εκπροσωπούν πλέον τον κ. Λυγινό.
Η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί από την αρχή με επίσημες μεταφράσεις στην γερμανική και την γαλλική των εγγράφων της δικογραφίας γεγονός που καθιστά μη προβλέψιμη οποιαδήποτε νέα δικάσιμο για την υπόθεση και ενώ, όπως είχε αναφέρει και ο Εισαγγελέας Έδρας στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο κίνδυνος παραγραφής ορισμένων αδικημάτων είναι ορατός .
Για την επίμαχη σύμβαση καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Η δικογραφία αφορά την σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική ΖΗΜΕΝΣ, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για την σύναψη της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μακρό χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας τα ποσά που αποτέλεσαν «ωφέλιμες πληρωμές» -όπως στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας αποκαλούσαν τις «μίζες»- εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πλέον υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο τα παραπεμπόμενα πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται να λογοδοτήσουν καθώς δεν προστάτεψαν τα συμφέροντα του οργανισμού και επιπλέον ότι δεν κινήθηκαν με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κρατικής -τότε- επιχείρησης.
Μεταξύ των προσώπων που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της «8002» είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων. Υπόλογος επίσης είναι ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού Χάινριχ Φον Πίρερ αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κ.α, όπως και οι καταζητούμενοι Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας. Επίσης τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας κ.α. Οι ιδιώτες, χρηματιστές επιχειρηματίες κλπ, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς κ.α.
 
Ως «ψευδείς και ανυπόστατες» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, καλώντας τις αρμόδιες αρχές «να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα» τις διέδωσαν.
«Η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών» εξηγώντας ότι «οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 02.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.05.2016».

(ΠΗΓΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου