Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

“Τελειώνουν” οι καραμανλικοί τα ψηφοδέλτια Σαμαρά - Εκτός Παυλόπουλος και Αντώναρος

Το μήνυμα αποστασιοποίησης του πρώην Πρωθυπουργού από τις επιλογές του Αντ. Σαμαρά για το οποίο έγραψε το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ εδώ και μήνες, παίρνει σάρκα και οστά με την εθελοντική 'απόσυρση" κορυφαίων στενών συνεργατών του Καραμανλή από τις εκλογικές λίστες.

Σημαντικό πλήγμα στο εκλογικό “οπλοστάσιο” της Νέας Δημοκρατίας στις πρόωρες εκλογές, στις οποίες ουσιαστικά οδήγησε με τις στρατηγικές του επιλογές ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και στην επανασυσπείρωση ψηφοφόρων από την παραδοσιακή βάση του κόμματος, αποτελεί η γνωστοποίηση της ειλημμένης από καιρό (πιο συγκεκριμένα από τις αρχές του φθινοπώρου, όπως πρώτο έγραψε το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ) απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του Βαγγέλη Αντώναρου να μη συμμετέχουν στις εκλογικές λίστες της ΝΔ.
Ήδη, την επομένη των εκλογών, ο προβληματισμός στο καραμανλικό στρατόπεδο για το πού οδηγούσε το κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς, έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις και οι κινήσεις του Πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα κάθε άλλο παρά τις καθησύχασαν. Όπως επανειλημμένα έγραψε στα ρεπορτάζ από την πλατεία Μαβίλη το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, το ρήγμα βάθαινε και η απόσταση ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κ.Καραμανλή με τον Αντώνη Σαμαρά, μεγάλωνε εξαιτίας των στρατηγικών επιλογών της σημερινής ηγεσίας. Αποκορύφωμα αυτής της προδιαγεγραμμένης πορείας αποτέλεσε το ακροδεξιό άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά με τον ανασχηματισμό αλλά και τις πολιτικές του επιλογές, από το φθινόπωρο και μετά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο “συμπεριφέρθηκε, όπως λένε οι κύκλοι της πλατείας Μαβίλη”, στον πρώην Πρωθυπουργό, στο περίφημο ραντεβού στο Χίλτον.
Έτσι λοιπόν, μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο, που είχε ενημερώσει ο ίδιος ανεπίσημα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά το τέλος της 3ης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ, με ανάρτησή του στο Facebook σήμερα και ο έτερος στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή και άτυπος εκπρόσωπός του στα media, Βαγγέλης Αντώναρος, γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αντώναρος, με ανακοίνωσή που ανάρτησε στο Facebook, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα κατέβει, αλλά παράλληλα διευκρινίζει oτι αυτό δεν σημαίνει ότι αποχωρεί από τη ενεργό πολιτική, αφήνοντας υποθήκη αλλά και πολλά υπονοούμενα για το ρόλο που μπορεί να παίξει το στρατόπεδο του Καραμανλή στην επόμενη μέρα της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αντώναρου:
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Θα ηθελα να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγο επικοινώνησα με τον Γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και τον ενημέρωσα ότι, παρά τις σχετικές κρούσεις που μου έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δεν επιθυμώ να είμαι αυτή τη φορά υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Mε αυτή την ευκαιρία θελω να μοιρασθώ μαζί σας, όπως άλλωστε το κάνω συχνά, μερικές σκέψεις μου:
1. Η πολιτική μου συστράτευση με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με κεντρικούς στόχους την εμπέδωση της δημοκρατίας και την οικονομική ανάπτυξη καθώς και τον ευρωπαικό προσανατολισμό της χώρας παραμένει από το 1974 αδιατάρακτη. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Οι ιδέες και οι αξίες στις οποίες πιστεύω και για τις οποίες αγωνίζομαι συνεχώς παραμένουν διαχρονικά αδιαπραγματευτες.
2. Η μη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας την οποία υπηρέτησα με σθένος, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα αλλά και μετριοπάθεια για έξη περίπου χρόνια ως κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή κι αργότερα ως βουλευτής δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση αποχώρηση μου απο την ενεργό πολιτικη. Θα συνεχίσω να μετέχω στα δημόσια πραγματα με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ειδικά το επόμενο διάστημα θα είμαι, όπως πάντα και όποτε απαιτούν οι περιστάσεις, παρών διατυπώνοντας με παρρησία τις απόψεις μου. Αλλά και με τη πεποίθηση ότι πρέπει να αποφεύγουμε εμπρηστικές υπερβολές που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο.
3. Ταυτόχρονα, όμως, θα συνεχίσω τη δραστηριότητα μου ως Συμβουλος της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, μια θέση απο την οποία μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά στην τόσο απαραίτητη ανακαμψη της οικονομίας της χώρας.
Σας ευχαριστώ όλους για την επικοινωνία μας τη χρονιά που τελειώνει κι εκτιμώ ιδιαίτερα τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε τον παραγωγικό διάλογο και το 2015 – γιατι έτσι μόνο μπορεί να είμαστε χρήσιμοι, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στο τόπο. Θα ήθελα ακόμη να ξέρετε ότι θα χαρώ να σας γνωρίσω όλους από κοντά. Το γραφείο μου είναι ανοικτό για τον καθένα από σας που με συνοδεύσατε στις περιπλανήσεις των σκέψεων μου.
Καλη χρονιά κι ευτυχισμένη με υγεία κι όση δυναμη χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όσες δυσκολίες έχουμε ακόμη μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου