Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ "ΤΑΦΟΣ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος - "Φωτιά" πήρε το twitter, την κατηφόρα το Χρηματιστήριο - Π.Καμμένος: "Αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού"

Ούτως ή άλλως είχαν καλλιεργηθεί "χαμηλές προσδοκίες" για τη σημερινή συνάντηση μεταξύ της πραγματικής κυβερνήτριας της ελλαδικής αποικίας και του εγχώριου εντεταλμένου της, πλην όμως το αποτέλεσμα ξεπέρασε ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, ακριβώς όπως συνέβη και κατά την εμφάνιση του πρωθυπουργικού τραγέλαφου στη ΔΕΘ. Έχοντας, βέβαια, πάρει την κρυάδα από τη χθεσινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρωθυπουργό τον οποίο ουσιαστικά κατακεραύνωσε υπενθυμίζοντάς του ότι ο μοναδικός δρόμος για τις χώρες της Ευρώπης έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την αιματηρή λιτότητα, η φράου Μέρκελ συμπεριφέρθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στον τρομαγμένο πολιτικάντη που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, αυτή τη φορά διά της...επιβραβεύσεως, αναμασώντας τα γνωστά κλισέ περί "επιτυχούς πορείας της ελληνικής οικονομίας", φροντίζοντας έτσι να υπενθυμίσει ότι δεν μπορεί η χώρα να παρεκκλίνει από την έως τώρα εφαρμοζόμενη εθνοκτόνο πολιτική.
Φυσικά, όπως όλοι περίμεναν, δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά από τη Μέρκελ σε ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους (το οποίο, κατά δήλωσή της, "θα αρχίσει να συζητείται μετά την αξιολόγηση από την τρόικα", βάλε καλό 2015 και άμα, δηλαδή), ούτε βέβαια στην παραμικρή φοροελάφρυνση ή επιβράδυνση επίτευξης των ασφυκτικών δημοσιονομικών στόχων. Το ρεπορτάζ του newsbomb.gr/ είναι εξόχως διαφωτιστικό:
"Μόνο τη... δανειδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξασφάλισε ο Αντώνης Σαμαράς για την Ελλάδα, στη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ - Ούτε κουβέντα δεν τόλμησε να πει ο πρωθυπουργός για «κούρεμα» χρέους, αλλά αναφέρθηκε σε μια... πιθανή επιμήκυνση.
Φανερά... «παγωμένος» ο Σαμαράς στην γενική του τοποθέτηση προσπάθησε να ζητήσει δημοσίως... φοροελαφρύνσεις, αλλά από την πλευρά της η Μέρκελ το μόνο που είπε είχε να κάνει με την τήρηση του προγράμματος, με τα «καλά λόγια» για τη μέχρι τώρα προσπάθεια, παραδεχόμενο τα δεινά που περνά ο ελληνικός λαός. Για τα... περαιτέρω, αρκέστηκε να παραπέμψει στην τρόικα και πέραν τούτου ουδέν άλλο σχόλιο.
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ένα νέο σχέδιο προγράμματος που ετοιμάζει η ελληνική πλευρά για τη συνέχεια, μετά το τέλος του μνημονίου, δίχως όμως να μπει κανένας από τους δύο στην ουσία των θεμάτων, αποφεύγοντας να αγγίξουν τα καυτά ζητήματα που καίνε τους Ελληνες. 
Ο Σαμαράς αφού ευχαρίστησε την κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα μας έχει κάνει όλα όσα είχε δεσμευθεί και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από ότι είχαμε δεσμευθεί. Επίσης είπε στην Καγκελάριο ότι η χώρα μας δεν έχει ανάγκη νέων δανείων. «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα. Και στο πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελλάδας και στην πρόοδο την οποία έχουμε. Η χώρα πετυχε μια σειρά από δύσκολους στόχους σε ένα διάστημα συντομότερο από εκείνο που προβλεπόταν. Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλέονασμα το 2013 και για δεύτερη φορά θα το κάνουμε 2014. (...) Η Ελλάδα θέλει να προτείνει και θα προτείνει ένα δικό της πλαίσιο για τη συνέχιση μεταρρυθμίσεων τα επόμενα χρόνια, μετά το τέλος του προγράμματος, γιατί η χώρα μου έχει μπει καλά στο χώρο μεταρρυθμίσεων. Γυρισμός δεν υπάρχει, πίσω στα ελλείμματα δεν πρόκειται να πάμε. Τις μεταρρυθμίσεις αυτές θα έπρεπε να τις κάνουμε μόνοι μας, να μη τις ζητήσει κανένας. Θα συνεχίσουμε πέρα και πάνω από δεσμεύσεις."
Χαρακτηριστικό της συντριπτικής αποτυχίας Σαμαρά είναι και ένα άλλο απόσπασμα των αμήχανων απαντήσεών του κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση στο οποίο είπε: "Η Ελλάδα σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση. Η πορεία των στόχων μπαίνει σε άλλη φάση, αλλά δεν αλλάζουν οι στόχοι. Αυτά θα τα δούμε μαζί με τους εταίρους μας μετά τα stress test των τραπεζών" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σαμάρας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, όχι μόνο δεν ετέθη στην πραγματικότητα ζήτημα επιβράδυνσης των ασφυκτικών δημοσιονομικών στόχων με απώτερο σκοπό την ελάφρυνση των πολιτών, αλλά η προσεκτική πλην εθελόδουλη χρήση των λέξεων φανερώνει ακριβώς ότι στην πραγματικότητα ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ - "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ" ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ Η ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ. ΚΟΙΝΩΣ, ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ.
Πολλά ΜΜΕ είχαν σπεύσει να προβλέψουν ότι, εφόσον "το τελευταίο χαρτί Σαμαρά" δεν φέρει αποτελέσματα, νομοτελειακά θα επέλθουν καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, με αποκορύφωμα τις πολυπόθητες πρόωρες εκλογές. Προσδοκούμε ότι μετά και από την επισημοποίηση του φιάσκου ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ.
Και όπως είχε προαναγγελθεί ή προβλεφθεί τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά δεν την απασχόλησε τα φλέγοντα ζητήματα για την Ελλάδα και την κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο τέλος της συνέντευξης σε ερώτηση για το χρέος που κλήθηκε να απαντήσει η Καγκελάριος Μέρκελ, κατηγορηματικά είπε ότι δεν συζητήθηκαν τέτοια θέματα παρά μόνο διμερή, και ότι απλά...άκουσε την άποψη Σαμαρά για την μέχρι τώρα πορεία της χώρας.
1ον) Ο Σαμαράς είπε ότι ενημέρωσε την Μέρκελ για την ανάγκη ύπαρξης φοροελαφρύνσεων. Η Μέρκελ ούτε είπε τίποτα στο άνοιγμα των δηλώσεων. Ούτε καν στις ερωτήσεις δεν έθιξε η ίδια το θέμα.
2ον) Για πιθανή ύπαρξη νέου μνημονιού, δυστυχώς ο πρωθυπουργός καρφώθηκε..... Ξεκαθάρισε ότι ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ πιστεύει ότι δεν απαιτείται τρίτο μνημόνιο. Αντιλαμβάνεται καθένας ότι αν είχε συμφωνήσει η Μέρκελ ο Σαμαρά θα άνοιγε την φράση με τον όρο "ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ", αλλά τελικά απλά εξέφρασε την άποψη του και φαίνεται ότι η Μέρκελ αυτή την άποψη δεν την συμμερίζεται καθόλου.
Μάλιστα ο Σαμαράς έκανε κάτι χειρότερο......προανήγγειλε ότι θέλει μετά την λήξη του προγράμματος, νέο Μνημόνιο ελληνικής εμπνεύσεως, ένα ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όπως το ονόμασε. Και όταν λέμε μεταρρυθμίσεις, ξέρουμε τι είναι..... Ελαστικοποίηση συνθηκών εργασίας, μειώσεις συντάξεων, απολύσεις, ξεπούλημα ιδιωτικής περιουσίας!
3ον) Καμία κουβέντα για την βιωσιμότητα του χρέους. Ακόμα και ο Σαμαράς μετέθεσε την κουβέντα για αργότερα! Η Μέρκελ βέβαια είπε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε καθόλου!
Φιάσκο, με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη συνάντηση. Ειλικρινά τσάμπα τα έξοδα του συγκεκριμένου ταξιδιού. Σφαλιάρα έφαγε ο Σαμαράς από την Μέρκελ, και ο λόγος απλός.... ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟ! 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΕΡΚΕΛ

«Ο πρωθυπουργός, αφού ανέπτυξε, ακόμα μια φορά, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το success story μιας άλλης χώρας, αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παλέψει για την πολιτική του επιβίωση,  υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας. 
Αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού».


ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
Με το που τελείωσαν οι κοινές δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ, το χρηματιστήριο εκεί που έπεφτε 1%, έκανε «βουτιά» στο -2,5% και τις 1.104 μονάδες.
Τι ήταν αυτό που «χάλασε» τους επενδυτές δεν γνωρίζει κανείς… Προφανώς η Ελλάδα είχε καλλιεργήσει μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτές που έδωσε τελικά η Μέρκελ, η οποία παρέπεμψε τον Σαμαρά στην τρόικα!
Εδώ που τα λέμε η Μέρκελ το μόνο που είχε ήταν ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Όλα τα άλλα τα έκανε ..«γαργάρα» αφήνοντας τον Σαμαρά να κάνει ένα μονόλογο – ευχολόγιο για την πορεία της οικονομίας.
Επισήμως, λέγεται ότι δεν συζητήθηκε θέμα εκλογών. Πίσω από τις κλειστές πόρτες όμως, ουδείς γνωρίζει τι πραγματικά ειπώθηκε…

(ΠΗΓΕΣ: 
http://anemosantistasis.blogspot.gr/
http://anexartitoiellines.gr/
http://olympia.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου