Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τεράστια πολιτική επιτυχία Τσίπρα: Συναντά αύριο στο Βατικανό τον Πάπα Φραγκίσκο

Αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί ώρα Ιταλίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα περνά το κατώφλι του γραφείου του Πάπα Φραγκίσκου Α’, για μια συνάντηση που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρισθεί ως «ιστορική».
Είναι άλλωστε ο πρώτος ηγέτης αριστερού κόμματος που θα έχει συνάντηση με Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η επίσκεψη που με υπομονή προετοίμαζε ένας πολύ στενός κύκλος συνεργατών του Αλ. Τσίπρα -μαζί του στη Ρώμη θα είναι μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης- έρχεται ως συνέχεια άλλων συναντήσεων που είχε στο εξωτερικό ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η διεθνής αναγνώριση του Αλ. Τσίπρα έχει... απογειωθεί, σχολίαζε στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με όποια -θετικά- αποτελέσματα αυτό έχει και στο εσωτερικό της χώρας.

Η ατζέντας της συνάντησης

Αλλά και η ατζέντα με τον τόσο διαφορετικό, σε σχέση με τους προκατόχους του Ποντίφικα προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: φτώχεια και αποκλεισμός, μεταναστευτικό και φυσικό περιβάλλον, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν.
Οι αιχμηρές, κατά καιρούς, δηλώσεις του Ποντίφικα για τα αλόγιστα κέρδη και τη φτώχεια, η επίσκεψή του στη Λαμπεντούζα ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο ναυάγιο εκεί, η έκκλησή του να σταματήσει η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, διασφαλίζουν ότι οι δύο άνδρες έχουν κοινές απόψεις για μεγάλο εύρος θεμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η Αγία Εδρα επέλεξε στη συνάντηση να είναι παρών και ένα τρίτο πρόσωπο, ο Βάλτερ Μπάιερ, εκπρόσωπος της αριστερής οργάνωσης transform! (επικεφαλής της διεθνώς είναι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Γολέμης, που είναι επίσης διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς).
Για την επίσκεψη έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, με τους οποίους άλλωστε εδώ και χρόνια διατηρεί άριστες σχέσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ επιπλέον, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίσκεψη Τσίπρα στο Αγιον Ορος, γεγονός που καταδεικνύει -όπως λένε συνεργάτες του- τα «περάσματα» που έχει πια σε αυτούς τους χώρους που κάποτε θεωρούνταν άβατο, το λιγότερο, για την αριστερά. Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενισχύουν την προσέγγιση των δύο Εκκλησιών, ενώ θα συναντηθούν στις 30 Νοεμβρίου στο Φανάρι, στη Θρονική Εορτή (Αγίου Ανδρέα) της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου