Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορεί να πληρώσει φόρους και στεγαστικό δάνειο

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στα φορολογικά βάρη (ΦΑΠ, τέλος ακινήτων κ.λπ.) το 2012, ενώ το ίδιο ποσοστό αναφέρει ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει ούτε τις δόσεις του στεγαστικού του δανείου, ενώ ήδη ένας στους έξι καθυστερεί τις πληρωμές των δόσεων. Επιπλέον, το 94% των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία, είτε επειδή έμειναν κενά τα ακίνητα που μίσθωναν, είτε γιατί έκαναν μειώσεις ενοικίων οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων (άνω του 60%) κυμαίνονται μεταξύ 20% και 30%.
Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που έκανε η εταιρεία Κάπα Research για λογαριασμό της ΠΟΜΙΔΑ και παρουσιάστηκαν στο 29ο ετήσιο συνέδριο της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ακινήτων που έγινε το περασμένο Σάββατο. Αναλυτικά, τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι:
* Το 50,8% των ιδιοκτητών δηλώνει ότι «μάλλον ή σίγουρα» δεν θα μπορέσει να πληρώσει τον επόμενο χρόνο τους φόρους στα ακίνητα (ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ, ΦΑΠ, κλπ.), έναντι 45,9% που εκτιμά ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί.
* Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν κάποιας μορφής ιδιοκτησία (διαμέρισμα, μονοκατοικία ή επαγγελματικό χώρο) και σχεδόν οι μισοί (43,6%) έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο για αγορά ακινήτου το οποίο «τρέχει» ακόμα.
* Το 16,5% των ιδιοκτητών που έχει δάνειο δηλώνει ότι δεν εξοφλεί κανονικά και έγκαιρα τις δόσεις, ενώ οι μισοί (48,2%), στην ερώτηση αν θα μπορούν στο μέλλον να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις, απαντούν «όχι» και «μάλλον όχι».
* Σχεδόν το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων (94%) έχει υποστεί μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία. Ένας στους τέσσερις διαθέτει κατοικία που ήταν νοικιασμένη και ξενοικιάστηκε το συγκεκριμένο διάστημα. Το αντίστοιχο ποσοστό στα επαγγελματικά ακίνητα είναι 8,9%.
* Τα εισοδήματα μειώθηκαν και από τις μειώσεις ενοικίων που γίνονται ύστερα από συμφωνία των ιδιοκτητών με τους ενοικιαστές. Στα σπίτια οι μειώσεις ξεκινούν από 10% (για το 29% των περιπτώσεων), στο 63% των περιπτώσεων το ποσοστό μείωσης ενοικίου κυμαίνεται μεταξύ 20% και 30% ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που φθάνει και στο 50%. Στα καταστήματα, οι αντίστοιχες μειώσεις ενοικίων κυμαίνονται από 20% ως 30% έγιναν στο 62% των περιπτώσεων.
* Ένας στους τέσσερις επιχείρησε την τελευταία διετία να πουλήσει κάποιο ακίνητο και μάλιστα σε τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική (ποσοστό 8,8%) ή στην αντικειμενική (6,6%). Όσοι πωλούν πάνω από την αντικειμενική αξία σήμερα είναι μειοψηφία (7,4%).
* Το ποσό που εκταμιεύουν οι ιδιοκτήτες για να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ αντιστοιχεί σε ένα ως τέσσερα ενοίκια ετησίως. Δηλαδή έως και το ένα τρίτο των ετήσιων εισοδημάτων πηγαίνει για το τέλος ακινήτων, χωρίς να υπολογίζονται οι λοιπές επιβαρύνσεις (φόρος εισοδήματος, ΦΑΠ, δημοτικά τέλη, κ.λπ., αλλά και οι νέες επιβαρύνσεις όπως ενεργειακά πιστοποιητικά, πιστοποιητικά ηλεκτρολόγων, ζημιές, απλήρωτα μισθώματα κ.ά.).
* Γενικά τρεις στους τέσσερις ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι το να διαθέτει κανείς σήμερα ακίνητα για εκμίσθωση είναι ασύμφορο.
Ειδική έρευνα έγινε επίσης για το ενεργειακό πιστοποιητικό που από εφέτος έγινε υποχρεωτικό και για τις μισθώσεις ακινήτων. Παρά το γεγονός ότι 70% των ιδιοκτητών δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη για την πράσινη οικονομία:
* Το 64% διαφωνεί με το ενεργειακό πιστοποιητικό.
* Το 87% το αντιμετωπίζει ως ένα ακόμη βάρος στις πλάτες των ιδιοκτητών και θεωρεί ότι θεσπίστηκε για εισπρακτικούς και όχι για ενεργειακούς λόγους.
* Εννιά στους δέκα εκτιμούν ότι θα επιδράσει αρνητικά στην αγορά ακινήτων και οκτώ στους δέκα συμφωνούν με τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για αναβολή του μέτρου λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς και για κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των επιθεωρητών που όρισε το ΥΠΕΚΑ. 

1 σχόλιο:

  1. Τώρα να δείτε πως τα ακίνητα Ελλάδος θα πέσουν αφού Ομβάμα ζήτα φόρμα 8938 να δηλώσουν οσα έχουν στην ελλάδα και θα το πωλήσουν να μη πληρώσουν φόρο Ακούτε ελληνάκια ομβαμάκι τώρα θα σας χώσουμε τα μαρμαράκια στα εντεράκια. Που είναι ο Δουκάκης και ο καρλούτσος να σας σώσουν. Οτι κάνατε τον Ιάκωβο στο Λιγονέρι θα το ακριβα πληρώσατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή