Ο κ. Πεπόνης διαβίβασε τον φάκελο με την έρευνα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς προσέκρουσε σε πολιτικά πρόσωπα, γεγονός που σημαίνει ότι στο εξής η αρμοδιότητα περνά στη Βουλή. Η Ν.Δ. προσδίδει μείζονες πολιτικές διαστάσεις στο θέμα, καθώς ζητά την παραίτηση των εμπλεκόμενων υπουργών από την κυβέρνηση. Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά έλεγαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ: «Είναι σαφές ότι πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα του εισαγγελέα δεν μπορούν να παραμένουν μέλη της κυβέρνησης μέχρις ότου διαλευκανθεί η υπόθεση». Εξηγούσαν, δε, ότι αυτό αφορά οπωσδήποτε τον τότε αρμόδιο υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου και όποιον άλλο ήταν συνυπεύθυνος εκείνη την περίοδο.
Κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος έλεγαν ότι -με την επιφύλαξη να μελετήσουν τον φάκελο- εφόσον τα στοιχεία είναι βάσιμα, θα ζητήσουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Παπακωνσταντίνου. Η Ν.Δ. μάλιστα δεν εξαιρεί κανέναν από τη διερεύνηση των ευθυνών -ούτε τον πρώην πρωθυπουργό-, αφού ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει: «Εμείς μία Εξεταστική Επιτροπή θα κάνουμε για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο». Η Ν.Δ. αποδίδει ακριβώς στην προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση τις παρεμβάσεις των υπουργών του ΠΑΣΟΚ κυρίων Ευάγγελου Βενιζέλου αρχικά και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στη συνέχεια εναντίον των δύο εισαγγελέων.
Σε ανακοίνωσή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο κ. Μιχελάκης ανέφερε: «Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και χθες εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου