Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Εισήγηση ΔΝΤ-Κομισιόν: Ακόμα και με 100% κούρεμα, ΜΗ βιώσιμο το ελληνικό χρέος που δεν πέφτει κάτω από 150% το 2020

Πρόσθετα μέτρα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ καλείται να υποσχεθεί η "κυβέρνηση" και το πολιτικό σύστημα στους εταίρους για να λάβει την «ευλογία» για την ανταλλαγή των ομολόγων και την έγκριση για τη νέα δανειακή σύμβαση. «Του είπαμε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι να ρίξει το επιτόκιο κάτω από το 4%», δήλωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ κατά την καταληκτική συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό.
Μετά από τις δραματικές εισηγήσεις Ρεν και ΔΝΤ στο εσωτερικό, όπως ήταν αναμενόμενο, οι υπόλοιποι 16 του ευρώ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν δεν έδωσαν το «ΟΚ» για το PSI, συνδέοντάς το ευθέως με τις αποκρατικοποιήσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Τα κυριότερα συμπεράσματα της «εισήγησης περί βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας» και όχι απλώς του χρέους συνηγορούν σύμφωνα με Κομισιόν και ΔΝΤ στο αποθαρρυντικό συμπέρασμα ότι «ακόμα και με 100% συμμετοχή στο PSI το ελληνικό χρέος δε θα πέσει κάτω από το 150% του ΑΕΠ το 2020». Δεδομένου ότι συμμετοχή 100% δε βλέπει η Ελλάδα ούτε «σε όνειρο θερινής νυκτός», οι πρόσθετες παρεμβάσεις πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, υποχρεούμεθα να τις συμφωνήσουμε με την Τρόικα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και εκτός αυτού να δείξουμε και ένα πρώιμο δείγμα γραφής για την πολιτική και τεχνική μας σοβαρότητα.
Απαντώντας σε ερώτημα του real.gr σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους τις αναλύσεις που πέσαν στο τραπέζι και το τι μέλει γενέσθαι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ήταν καταπέλτης: «Είναι ξεκάθαρο ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί» ανέφερε ο Λουξεμβούργιος πολιτικός και συνέχισε «δεν είμαι υπέρ του να γίνεται έκθεση βιωσιμότητας κάθε δύο μήνες, όμως με τα στοιχεία που έχουμε, γνώμονας των αποφάσεών μας είναι το χρέος να φτάσει κοντά στο 120% ως το 2020. Για αυτό το λόγο η Ελλάδα πρώτα πρέπει να εφαρμόσει τις πρότερες δράσεις! Πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, το πρόγραμμα». Παρόμοιο ήταν και το νόημα των δηλώσεων του Όλι Ρεν.
«Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο πρέπει να γίνει», κατέληξε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Νέο πολυνομοσχέδιο
Συνεπώς δε φτάνουν απλά οι πολιτικές δεσμεύσεις, όπως ακούστηκε ότι απαιτείται, αλλά χρειάζονται πράξεις. Η υπερψήφιση ενός νέου πολυνομοσχεδίου από τους βουλευτές των τριών κομμάτων που θα περιέχει ένα έστω σχεδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, θεωρείται προαπαιτούμενο που η Τρόικα θα πρέπει να καταγράψει, αν θέλουμε να συνεχιστεί η συζήτηση, κάτι που κατέστησε σαφές ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.
Το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για να γίνουν οι δεσμεύσεις πράξη εκτείνεται το πολύ μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Με το δε ορόσημο της Συνόδου της 30ης Ιανουαρίου να έχει χαθεί, έτσι ερμηνεύεται και η τοποθέτηση της επίσημης προσφοράς της ανταλλαγής για το διάστημα περί την 13η Φεβρουαρίου. Για να μπορεί όμως το υπουργείο οικονομικών να απευθύνει την πρόσκληση, πρέπει να έχει στα χέρια του 15 δις για τη χρηματοδότηση της ανταλλαγής και άλλα 30 για τη στήριξη των τραπεζών.

(ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου