Παταγώδης αποτυχία τρόικας και κυβέρνησης.Δεν έπιασαν κανένα στόχο, ούτε στα έσοδα ούτε στις δαπάνες.Αναπόφευκτα πια το μαχαίρι μπαίνει στη σάρκα του Δημοσίου.
Πριν από λίγες ώρες η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε και επισήμως τα στοιχεία για το 2011. Μεταβατική ψευδοκυβέρνηση και τρόικα θα πρέπει να αλλάξουν τα μαθηματικά που ξέρουμε για να βαφτίσουν μονοψήφιο το έλλειμμα που τελικά φτάνει σε ποσοστό 10,2% επί του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας, τα έσοδα του κράτους είναι χαμηλότερα από τις εισπράξεις του 2010, ενώ το έλλειμμα σημείωσε αύξηση από 20,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου.
Το "μεγαλείο" της συντριβής διαφαίνεται ακόμα περισσότερο όταν κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ..."στόχων" και αποτελέσματος:
ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011 ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2011: -7,4%
ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2011: -8,5%
ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2011 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012: -8,9% (που σημαίνει ότι ξεκινάμε το 2012 ήδη με δραματική υστέρηση, άρα με αυτονόητη την επιβολή σωρείας επιπλέον εξοντωτικών μέτρων)
ΤΕΛΙΚΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2011: -10,2%
(κερασάκι στην τούρτα - το απόλυτο διαπιστευτήριο για το φιάσκο) ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2010: -10,5%
ΔΗΛΑΔΗ, ΖΗΣΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ!!!! Βεβαίως, οι γκεμπελίσκοι των διαπλεκόμενων φερεφώνων παπαγαλίζοντας κάποιες ανυπόστατες αριθμητικές αλχημείες, προσπαθούν να... "κατεβάσουν" το έλλειμμα τεχνηέντως στα επίπεδα του -9,7%, υπερτονίζοντας μάλιστα την ανεπαίσθητη αύξηση των εσόδων για τον Δεκέμβριο (η αξία της οποίας υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο συνυπολογίζοντας την καθολική μείωση κατά τη διάρκεια του 11μηνου). Ακόμα και αν αυτό το νούμερο ίσχυε, θα αντιμετωπίζαμε μείωση του ελλείμματος μικρότερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας, άρα και πάλι θα μιλούσαμε για ολοκληρωτική ΣΥΝΤΡΙΒΗ, τόσο σε σχέση με τους υποτιθέμενους στόχους, όσο και με το περσινό ποσοστό.
Η αποτυχία τους δεν μπορεί να μακιγιαριστεί με τίποτα αφού μετά από 2 χρόνια αιματηρής λιτότητας :- Το έλλειμμα είναι και πάλι διψήφιο, στα 22,2 δις ευρώ (ήτοι ποσοστό 10,2%).
- Μετά τις έκτακτες ειφορές σε ότι κινείται, πετάει και κολυμπάει τα έσοδα του 2011 φτάνουν βαρειά τα 50 δις ευρώ που είναι κατά 4 δις ευρώ λιγότερα από το 2010
- Υπόσχονταν δραστική μείωση δαπανών που τελικά θα κλείσουν στα 70 δις ευρώ, αυξημένες κατά σχεδόν 1,5 δις ευρώ παραπάνω από πέρσι.
Το μόνο που κατάφεραν με την φορομπηχτική πολιτική τους ήταν να γονατίσουν τα νοικοκυριά, με τους Έλληνες να κλείνονται ερμητικά στα ''καβούκια'' τους και να μην καταναλώνουν, κάτι που εξηγεί, χωρίς να χρειάζεται κανείς νόμπελ οικονομικών, γιατί πεθαίνει ο κύκλος της αγοράς και κατά συνέπεια μειώνονται και τα έσοδα του κράτους.
Μερικά ενδεικτικά νούμερα του χάους που δημιουργήθηκε το 2011:
- Διψήφιο είναι το ποσοστό μείωσης των λιανικών πωλήσεων
- Αγοράσαμε κατά 15% λιγότερα καύσιμα
- Κάψαμε 7% λιγότερο ρεύμα
- Γύρισαν πίσω στις εφορίες πάνω από 70.000 πινακίδες αυτοκινήτων.
Τώρα λοιπόν που οι Έλληνες άντεξαν όπως άντεξαν το 2011 αλλά τα νούμερα δεν βγήκαν, "κυβέρνηση" και τρόικα βρίσκονται αντιμέτωπες με το προφανές από την αρχή, πως δηλαδή η φοροδοτική μας ικανότητα εξαντλήθηκε και ήρθε η ώρα του Δημοσίου. Η στάση αυτή επηρεάζει αρνητικά, εκτός από τα έσοδα κράτους (φόροι μεταβίβασης, τέλη κυκλοφορίας, παράβολα κ.λπ.), την παραγωγή των ασφαλιστικών εταιρειών και συνολικά τον τζίρο του κλάδου αυτοκινήτου, που ακολουθεί σε βύθιση την οικοδομή και τις κατασκευές.
Βεβαίως το έλλειμμα στην πραγματικότητα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το κράτος χρωστάει και δεν αποδίδει στους ιδιώτες περισσότερα από 6 δισ.
Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες, όπως παραδέχεται το υπουργείο Οικονομικών;
- Τα ασφαλιστικά ταμεία που χρωστούν 2,85 δις ευρώ
- Τα νοσοκομεία με 1,65 δις ευρώ
- Υπουργεία και ΟΤΑ χρωστούν από 1 δις ευρώ
Στην πραγματικότητα τα ποσά που το Δημόσιο αρνείται να καταβάλει δημιουργώντας ασφυξία στην αγορά είναι κατά πολύ μεγαλύτερα αφού πολλοί φορείς, ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία αρνούνται πεισματικά να δώσουν πληροφορίες για τα χρέη τους.
- Τα ασφαλιστικά ταμεία που χρωστούν 2,85 δις ευρώ
- Τα νοσοκομεία με 1,65 δις ευρώ
- Υπουργεία και ΟΤΑ χρωστούν από 1 δις ευρώ
Στην πραγματικότητα τα ποσά που το Δημόσιο αρνείται να καταβάλει δημιουργώντας ασφυξία στην αγορά είναι κατά πολύ μεγαλύτερα αφού πολλοί φορείς, ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία αρνούνται πεισματικά να δώσουν πληροφορίες για τα χρέη τους.
Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
(ΠΗΓΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου