Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης / Ένωση Κεντρώων - Μιλώντας για Πρέσπες/ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ (9/2019) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Αναδρομική (από 1/1/2011) μηνιαία εισφορά 2% σε 800.000 δημοσίους υπαλλήλους

"...Αυτό προβλέπεται σε σημερινή κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδη και του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη. Το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού και αποδίδεται στον Κωδικό Αριθμό Εσόδων «Έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (2%) για την καταπολέμηση της ανεργίας».Σύνδεσμος Το εν λόγω ποσό παρακρατείται κατά την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας και των λοιπών πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του μισθοδοτούμενου προσωπικού. Τονίζεται ότι η απόφαση αυτή ισχύει από 1-1-2011. Η ειδική εισφορά, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως 31-7-2011, κατανέμεται ισόποσα και συνεισπράττεται με τις εισφορές των επόμενων μηνών του έτους 2011..."
ΠΗΓΗ >kafeneio-gr
Νέα καταδρομική επιχείρηση από το υπουργειο εργασίας.Όπως πάντα όμως,το επιχειρησιακό πλάνο πάσχει στις λεπτομέρειες.Θα κάνω μια μικρή προσπάθεια για να συμβάλω κι εγώ στην οργάνωση αρτιότερων αναδρομικοκαταδρομικών του μέλλοντος,παραθέτοντας κάποιες προτάσεις...
1.Για να μην κουράζεται το υπουργείο να ψάχνει την ημερομηνία έναρξης των αναδρομικοκαταδρομικών,να γίνει νόμος του κράτους ότι οποιοδήποτε νέο χαράτσι θα θεσπίζεται ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΌ 1-1-1974 (Γιατί,σύμφωνα με δήλωση ενός από τους αντιπρόεδρους της κυβέρνησης,όλοι μαζί τα φάγαμε στη μεταπολίτευση)
2.ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ !! Εναλλακτικά,για να μην κουράζονται τα υπουργεία να ψάχνουν εύσχημους τρόπους ανδρομικοκαταδρομικών επιθέσεων στις τσέπες των ανήμπορων να αντιδράσουν,ας αφήσουν τα προσχήματα και ας ενοποιήσουν όλα τα χαράτσια σε ένα.Ας πούμε χαράτσι 45% ,με αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία δήλωσης του Λοβέρδου "Δεν υπάρχει σάλιο".Μια κι έξω να τελειώνουμε...
3.Αν παρ'όλα αυτά τα υπουργεία επιμένουν ότι το κάθε χαράτσι πρέπει να έχει (για τα μάτια του κόσμου) και μια αιτιολογία προτείνω τα εξής:

# Εισφορά 5% υπέρ της απώλειας εσόδων εξαιτίας διορισμού του κάθε πικραμένου κομματικού στελέχους (μέλους ή φίλου) στο δημόσιο,με σκοπό την κατοχύρωση της εσαεί υφαρπαγής της ψήφου του.
# Εισφορά 10% υπέρ της απώλειας εσόδων εξαιτίας διορισμού του κάθε πικραμένου κομματικού στελέχους (μέλους ή φίλου) στις ΔΕΚΟ,με σκοπό την κατοχύρωση της εσαεί υφαρπαγής της ψήφου του.Στις ΔΕΚΟ οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι από το δημόσιο γι'αυτό και το 10%.
# Εισφορά 20% υπέρ μπαλώματος τρυπών (εξαιτίας κατασπατάλησης,τζογαρίσματος εσόδων και αθρόων διορισμών) στα ασφαλιστικά ταμεία.
# Εισφορά 8% ,υπέρ εξανεμισθέντων κονδυλίων στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού (συναυλίες ,Πρέσπες,Μέγαρα Μουσικής,Ηρώδεια,κέντρα κινηματογράφου κλπ κρυφά)
# Εισφορά 45% ,υπέρ διαφυγόντων κερδών από δόλιες συμπράξεις ελληνικών κυβερνήσεων με ιδιώτες (υποβρύχια,αεροπλάνα,βαπόρια,δημόσια έργα,τηλέφωνα,μιζενς,κοσκόκαλους,πράσινες αναπτύξεις κλπ κλπ κλπ κλπ)
# Εισφορά 2% ,υπέρ του κονδυλίου ενίσχυσης της αέναης ευρωστίας των "ελληνικών" τραπεζών (ξέρετε,αυτά τα δις που δώσαμε και θα ξαναδώσουμε στις τράπεζες για να "κινηθεί" η παρ'όλα αυτά ακίνητη αγορά)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ > Οι παραπάνω εισφορές θα ισχύουν αναδρομικά ως εξής:
Όταν στην κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ η αναδρομική ισχύς θα είναι από 1981 έως 1989,από 1993 έως 2004 και από 2009 έως σήμερα.
Όταν στην κυβέρνηση είναιη ΝΔ η αναδρομική ισχύς θα είναι από 1974 έως 1981 από 1990 έως 1993 και από 2004 έως 2009.
Αν τυχόν έχουμε συγχωνευμένη συναινετική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η αναδρομική ισχύς θα είναι από 1821 έως σήμερα...
Α!! Ξέχασα ότι πρέπει να μπει και μια αναδρομική σε αξιωματούχους,βουλευτές και λοιπούς κρατικούς παράγοντες (αφού τα φάγαμε μαζί) της τάξεως του 100%. Αναδρομική ισχύς από το 1824,του έτους σύναψης του πρώτου θαλασσοδανείου της ψωροκώσταινας...
ΤΕΛΟΣ,θα πρότεινα στους σημερινούς άρχοντες να βρούν πιο ευφάνταστες λύσεις περί ονοματοδοσίας των χαρατσιών,ανατρέχοντας στην ελληνική ιστορία και διαβάζοντας τα ηρωικά κατορθώματα των ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ!!
Ακολουθεί Δείγμα Φορολογικής Ιστορίας από pare-dose.net

Οι φόροι πριν από τον 19ο αιώνα ήταν τόσοι πολλοί στην Ελλάδα, ώστε, όσοι δεν είχαν να πληρώσουν, έβγαιναν στο βουνό. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους φόρους, υπήρξε και ένας τον οποίον πλήρωνα όσοι είχαν μακρυά…μαλλιά!
Για τη φοβερή αυτή φορολογία, ο ιστορικός Χριστόφορος Άγγελος, γράφει τα εξής χαρακτηριστικά:
«Οι επιβληθέντες φόροι ήσαν αναρίθμητοι, αλλά και άνισοι. Έκτος της δεκάτης, του εγγείου και της διακατοχής των ιδιοκτησιών, εκάστη οικογένεια κατέβαλε χωριστά φόρον καπνού εστίας), δασμόν γάμου, δούλου και δούλης, καταλυμάτων, επαρχιακών εξόδων, καφτανίων, καρφοπετάλλων καί άλλων εκτάκτων. Ενώ δε ούτω βαρείς καθ’ εαυτούς ήσαν οι επιβληθέντες φόροι, έτι βαρύτερους καί αφόρητους καθίστα ο τρόπος της εισπράξεως και η δυναστεία των αποστελλομένων προς τούτο υπαλλήλων ή εκμισθωτών. Φόρος ωσαύτως ετίθετο επί των ραγιάδων (ραγιάς=υπόδουλος εκ της τουρκικής λέξεως «raya») εκείνων οίτινες έτρεφον μακράν κόμην».
Από τον τελευταίο αυτόν φόρο, έμεινε παροιμιώδης η φράση «Πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του», την οποία λέμε σήμερα για κάτι που πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου