Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Έτοιμος να οδηγήσει την υφήλιο σε πυρηνικό όλεθρο ο Τραμπ: Ξαφνική μεταφορά του αμερικανικού THAAD στη Νότια Κορέα

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Lindsey Graham ύστερα από γεύμα εργασίας που είχε ο ίδιος και ο γερουσιαστής John McCain με τον Αμερικανό πρόεδρο ότι  «Ο πρόεδρος δεν πρόκειται να αφήσει αυτόν τον τρελό (αναφερόμενος στον Βορειοκορεάτη πρόεδρο) να αναπτύξει βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος θα μπορέσει να απειλήσει τις ΗΠΑ», η αμερικανική Διοίκηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά την μεταφορά του συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας THAAD στην Νότια Κορέα!
Oι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα συμφώνησαν να αναπτύξουν το THAAD ως απάντηση στην πυραυλική απειλή από την Β.Κορέα αλλά η Κίνα αντιδράει λέγοντας ότι «πολύ λίγα μπορεί να κάνει για να περιορίσει την Β.Κορέα ενώ αποσταθεροποιεί την περιφερειακή ασφάλεια».
Φορτηγά μεταφέρουν τμήματα του Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) και μπαίνουν  σε ένα χώρο που ήταν γήπεδο του γκολφ στην κομητεία της Seongju στις νότιες περιοχές της χώρας, όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap και το τηλεοπτικό κανάλι YTN. Στα ίδια πλάνα φαίνονται διαδηλωτές να πετούν μπουκάλια με νερό εναντίον των οχημάτων με την αστυνομία να προσπαθεί να τους απωθήσει. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι του υπουργείου αμύνης και Αμερικανοί στρατιωτικοί απέφυγαν να το επιβεβαιώσουν
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να μεταφέρουν τα πρώτα τμήματα του πυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα από τις αρχές Μαρτίου μετά την δοκιμή τεσσάρων βαλιστικών πυραύλων από την Πιονγκιανγκ. Όμως ΗΠΑ και Ν.Κορέα απέφευγαν δημοσίως να αναφέρουν οτιδήποτε για την μεταφορά του συστήματος δημοσίως λόγω των εκλογών που θα λάβουν χώρα στις 9 Μαϊου για να μην αποτελέσει θέμα προς συζήτηση.
Πάντως πηγές από την Νότια Κορέα αναφέρουν ότι η Κίνα προχώρησε σε αντίποινα αποκλείοντας από την αγορά της κάποιες νοτιοκορεατικές ετιαρείες. Η απόφαση «αγνόησε την κοινή γνώμη και τη δέουσα διαδικασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μοοn Jae-in απαιτώντας παράλληλα την αναβολή της απόφασης μέχρι να αναλάβει η επόμενη διοίκηση και να αποφασίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει.
Ο Moon που είναι το φαβορί να κερδίσει τις εκλογές δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Νότιας Κορεάς θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αναπτύξει το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD αφού λάβει υπόψιν της την άποψη της κοινής γνώμης και έπειτα από περαιτέρω συζητήσεις με την Ουάσινγκτον «Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ εργάζονται για να εξασφαλίσουν την έγκαιρη επιχειρησιακή ικανότητα του συστήματος THAAD ως απάντηση στην πρόοδο της Βόρειας Κορέας στην πυρηνική και την πυραυλική απειλή», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας σε δήλωσή του τονίζοντας ότι αυτό αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους.
Από την πλευρά του το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η ανάπτυξη ήταν ένα κρίσιμο μέτρο για την υπεράσπιση της Νότιας Κορέας και των συμμάχων της ενάντια των βομβιστικών απειλών της Βόρειας Κορέας και ότι θα την ολοκληρώσει «το συντομότερο δυνατό».
Σημειώνεται ότι ένα αμερικανικό υποβρύχιο που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 150 Tomahawk εισήλθε σε νοτιοκορεατικό λιμάνι την Τρίτη καθώς η ομάδα μάχης του USS Carl Vinson κατευθύνεται και αυτή προς τα κορεατικά νερά σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί ο Βοράς από μια έκτη πυρηνική δοκιμή και να πραγματοποιήσει περισσότερες πυραυλικές δοκιμές.
Το νοτιοκορεατικό Ναυτικό έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει κοινές ασκήσεις με την αμερικανική ομάδα μάχης στο τέλος του μήνα. Στα ίδια πλάνα φαίνονται διαδηλωτές να πετούν μπουκάλια με νερό εναντίον των οχημάτων με την αστυνομία να προσπαθεί να τους απωθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου