//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Outpost (2023) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Survivor - Jackie Don't Go / Studio Version / 1983 



ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Bruce Springsteen - I'm Goin' Down / Studio Version / 1984 ]




ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μακρόν: Ο τζιτζιφιόγκος καζανόβας που το νεοφιλελεύθερο σύστημα προορίζει για νέο πρόεδρο της Γαλλίας

  • Ο κεραυνοβόλος έρωτας του ζευγαριού στο Λύκειο
  • Η Μπριζίτ Τρονιέ είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του Εμανουέλ Μακρόν
  • Τον περνάει 25 χρόνια, ενώ έχει τρία παιδιά και εφτά εγγόνια
Η Μπριζίτ Τρονιέ είναι 64 χρονών, 25 χρόνια μεγαλύτερη από τον μεγάλο νικητή του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ έχει τρία παιδιά και εφτά εγγόνια. Ποια είναι η ισχυρή γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η επόμενη πρώτη κυρία της Γαλλίας;

Ο κεραυνοβόλος έρωτας στο Λύκειο
Η ιστορία του ζευγαριού δεν είναι συνηθισμένη και σίγουρα μας αποδεικνύει ότι ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά.
Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το λύκειο της γαλλικής πόλης Αμιάν ανεβάζει μια θεατρική παράσταση, ένα έργο του Μίλαν Κούντερα. Η καθηγήτρια των Γαλλικών έχει αναλάβει να το σκηνοθετήσει και να επιλέξει τους μαθητές που θα υποδυθούν τους ρόλους και οι ενδιαφερόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Η δασκάλα είναι η Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία συναντά για πρώτη φορά τον Εμανουέλ Μακρόν. Εκείνος 17, εκείνη 37, παντρεμένη με τρία παιδιά, όμως ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος.
Οι γονείς του νεαρού Εμανουέλ (γιατροί και οι δύο), έξαλλοι για την ανάρμοστη σχέση, έστειλαν άρον-άρον τον γιο τους στο Παρίσι, για να τον απομακρύνουν από την  Τρονιέ. Πριν οι δύο ερωτευμένοι αποχωριστούν, εκείνος της υποσχέθηκε: «Ο,τι και να κάνεις, εγώ μια μέρα θα σε παντρευτώ!».
Το 2007, όταν εκείνη είχε πλέον πάρει το διαζύγιο από τον σύζυγό της, οι δύο τους ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. 

Η Μπριζίτ Τρονιέ είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του Εμανουέλ Μακρόν
Η 64χρονη Μπριζίτ Τρονιέ είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του Εμανουέλ Μακρόν. «Μανού» και «Μπιμπί» τους αποκαλούν οι φίλοι τους, υποκοριστικά των ονομάτων τους, Εμανουέλ και Μπριζίτ.
Η Τρονιέ, πρώην καθηγήτρια γαλλικών του Μακρόν, την οποία αγάπησε και παντρεύτηκε παρά τη διαφορά ηλικίας, διαβάζει και διορθώνει τις ομιλίες του («Αν εγώ δεν καταλαβαίνω τι λέει, κανείς δεν θα καταλάβει!», λέει), μελετάει τον Τύπο, δέχεται δημοσιογράφους που έρχονται να πάρουν συνέντευξη από τον σύζυγό της, τον συνοδεύει στις μετακινήσεις, αν και ορισμένες φορές πηγαίνει μόνη της σε ραντεβού («Υπάρχουν πράγματα που λέει κανείς ευκολότερα σε μια γυναίκα», λέει η ίδια).

Οι φήμες περί ομοφυλοφιλίας, τα τρία θετά παιδιά και τα εφτά θετά εγγόνια
Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο BMFTV τον Απρίλιο, o Μακρόν ξεκαθάρισε ότι αυτός και η γυναίκα του αποφάσισαν από κοινού να μην κάνουν παιδιά.
«Έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε παιδιά. Δεν είναι εγωιστική επιλογή» τόνισε στο BMFTV.
«Πολλοί υποθέτουν ότι πρόκειται για μία επιλογή που έκανα μικρός λόγω της διαφοράς ηλικίας. Δεν χρειαζόμουν βιολογικά παιδιά και εγγόνια για να τους δώσω όση αγάπη έδωσα σε εκείνα (σ.σ εννοεί τα παιδιά και τα εγγόνια της Τρονιέ)».
Ο αντισυμβατικός γάμος του Μακρόν έχει πυροδοτήσει φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τον περασμένο Φεβρουάριο διέψευσε γελώντας τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει σχέση με τον δημοσιογράφο Ματιέ Γκαλέ, τον επικεφαλής του κρατικού ραδιοφώνου Radio France.
«Αν σας πουν ότι κάνω διπλή ζωή με τον κύριο Γκαλέ είναι επειδή έχει δραπετεύσει το ολόγραμμά μου» είχε δηλώσει ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος σε συγκέντρωση των υποστηρικτών του.
Απευθυνόμενος σε «εκείνες και εκείνους που θέλουν να κυκλοφορήσουν την φήμη ότι είμαι κάλπικος, ότι ζω διπλή ζωή ή κάτι άλλο», τόνισε ότι «πρώτα απ΄όλα είναι δυσάρεστο για την Μπριζίτ. Μοιράζεται όλη μου τη ζωή από το πρωί ως το βράδυ και αναρωτιέται βασικά πώς θα μπορούσα σωματικά! Και ποτέ δεν την πλήρωσα!».

Ποια είναι η Μπριζίτ Τρονιέ
Η Μπριζίτ Τρονιέ γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1953 στην πόλη Αμιένη της Γαλλίας. Πατέρας της ήταν ο Ζαν Τρονιέ και μητέρα της η Σιμόν Νι Πουζό. Η οικογένεια της είχε παράδοση στην σοκολάτα, μιας και ήταν ιδιοκτήτες βιομηχανίας σοκολάτας, ιδιαίτερα γνωστής για τα μακαρόν της.
«Η αγάπη ήρθε και τα διέλυσε όλα και με οδήγησε στο διαζύγιο. Ήταν αδύνατο να του αντισταθώ. Οι γονείς μου ήταν ηλικιωμένοι και δεν ήθελα να το ξέρουν. Όσον αφορά την διαφορά ηλικίας, για μένα είναι κάτι συνηθισμένο από τα παιδικά μου χρόνια. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν να προστατεύσω τους δικούς μου ανθρώπους που είχαν αποδεχτεί αυτές τις αλλαγές. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούσαν», είχε πει σε μία παλιά της συνέντευξη για την σχέση της με τον Μακρόν.
«Χωρίς την Μπριζίτ δεν θα ήμουν εδώ». Στην πανηγυρική ομιλία της νίκης ο Εμανουέλ Μακρόν πήρε από το χέρι και ανέβηκε μαζί της επί σκηνής, την γυναίκα στην οποία όπως αναγνωρίζει οφείλει πολλά.


ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Πέρα από την περιρρέουσα ξεφτίλα της προσωπικότητας Μακρόν, το μέγα πρόβλημα είναι η πρόκληση του διεθνούς νεοφιλελεύθερου νεοταξικού συστήματος στον τρόπο με τον οποίο δείχνει να ανακάμπτει κερδίζοντας στα σημεία και συνεχίζοντας την πορεία του κόσμου προς την ολοκληρωτική καταστροφή υπέρ της διεθνούς ολιγαρχικής τσογλαναρίας. Η νίκη του τζιτζιφιόγκου, την οποία απευχόμαστε, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά εξελίξεων που ξεκίνησαν ελπιδοφόρα αλλά στην πλειοψηφία τους καταλήγουν προδοτικά, όπως:
- η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα συμβιβάστηκε σε μεγάλο βαθμό με τις επιταγές του νεοφιλελεύθερου απόπατου (αν και μένουν ακόμα πολλά που μπορούν να γίνουν για να επικρατήσει το πατριωτικό πρόταγμα), ενώ το ΟΧΙ μετετράπη εύκολα σε ΝΑΙ.
- η νίκη του BREXIT, Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑ, αρκεί βέβαια η νέα κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να μην ακολουθήσει το ελεεινό θατσερικό προηγούμενο, δηλαδή το BREXIT να μην υλοποιηθεί με όρους νεοφιλελευθερισμού.
- η μεγαλειώδης νίκη του Τραμπ, στην πραγματικότητα Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΝΤΟΝ, γρήγορα επισκιάστηκε από την κωλοτούμπα του γραφικού Προέδρου υπέρ της νεοταξικής γεωστρατηγικής, αν και ακόμα υπάρχουν περιθώρια ανατρεπτικών κινήσεων που θα επαναφέρουν την αρχική αισιοδοξία.
- η νίκη του ΟΧΙ στο Ιταλικό δημοψήφισμα, που ακόμα δεν έχει μετουσιωθεί σε σαφή πολιτική πρακτική.
- ακολούθησαν τα δύο εκλογικά αποτελέσματα, στην Ολλανδία και τη Γαλλία, όπου εκεί οι πολίτες δεν φάνηκαν έτοιμοι να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση και να αποδράσουν από τα δεσμά της γερμανοκρατούμενης παντοκρατορίας.
Σίγουρα η πλάστιγγα, μετά από μία σειρά θετικών εξελίξεων, γέρνει και πάλι υπέρ των καταστροφέων της υφηλίου, ακόμα όμως έχουμε πολλά να δούμε. Το επόμενο επεισόδιο, πάντως, αφορά στον παροξυσμό κατά της υποτιθέμενης ακροδεξιάς (στην πραγματικότητα, πατριωτικής) Λεπέν από μία ανεκδιήγητη μαριονέτα που "τιμά" τα "ιδανικά" του νεοταξισμού στο σύνολό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου