Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Οι δραχμιστές της ΝΔ

Την ώρα που για χάρη του αναβαθμισμένου αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη, ο Μητσοτάκης δεν διστάζει να προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό της ΝΔ, αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγε ο ίδιος o ακροδεξιός τηλε-βιβλιοπώλης και άλλα στελέχη της ΝΔ για ένα από τα θέματα που συνήθως γίνεται «σημαία» κατά των πολιτικών της αντιπάλων: την έξοδο από το ευρώ.

Κάποιοι θα πέσουν απ' τα σύννεφα αλλά κι όμως, μερικά χρόνια πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης (τότε στέλεχος του ακροδεξιού ΛΑΟΣ) ζητούσε δημοψήφισμα για το ευρώ! Όπως αποκάλυψε ο χρήστης του twitter @gerogriniaris (η ιστοσελίδα του εδώ) ο Άδωνις, το χειμώνα του 2010 έγραφε στην προσωπική του σελίδα όπου υπήρχαν οι προγραμματικές θέσεις του ΛΑΟΣ:
«Πιστεύουμε ότι μπορεί πλέον να γίνει μία ουσιαστική και πραγματική αποτίμηση των οφελών και των προβλημάτων από την χρήση του ΕΤΡΩ, να ενημερωθούν για τα συμπεράσματά της οι Έλληνες πολίτες και, στη συνέχεια, να κληθούν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα το εάν επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη ή την επαναφορά της Δραχμής.»
Βλέπετε τότε ο Γεωργιάδης δεν υπερασπίζονταν με το σημερινό σθένος το ΕΥΡΩ όπως σήμερα. Ο Γεωργιάδης θεωρούσε ότι, «ότι η ένταξη της χώρας μας στη ζώνη του ΕΥΡΩ δεν προσέφερε μόνον οφέλη για την Ελλάδα αλλά, παράλληλα, επέφερε μια σειρά από προβλήματα, τόσο στο επίπεδο χάραξης μιας εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής καθώς όσο οι ασφυκτικοί κανόνες που το ακολουθούν και η υψηλή του σχέση με το Δολάριο δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία, τις εξαγωγές και στον τουρισμό μας, όσο και στο επίπεδο μιας γενικότερης και σημαντικής αύξησης των τιμών όλων των βασικών καταναλωτικών προϊόντων.»
(το απόσπασμα μπορείτε να το βρείτε εδώ).

Ο Γεωργιάδης συνέχισε να έχει αυτή τη θέση και το 2011. Σε διάλογο με τους οπαδούς και ψηφοφόρους του στην προσωπική του σελίδα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα και για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι ψηφοφόροι του ζητάνε να απαιτήσει τη διεξαγωγή του κι αυτός δεν τους χαλάει χατίρι.
Χρήστης: «Καρατζαφερη, Αδωνι, ζητηστε δημοψηφισμα για το μεσοπροθεσμο να τον ξεβρακωσετε εντελώς»
Άδωνις Γεωργιάδης: Μα είναι φυσικό. Ο δήθεν "αντιμνημονιακός" μεγάλος επαναστάτης κ. Σαμαράς, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δηλ τί θέλει; το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία να πάρη τα μέτρα και μετά να έλθη ο κ. Σαμαράς και να μας λέη: "δεν φταίω εγώ, εγώ εφαρμόζω αυτά που ψήφισε το κακό Πασόκ..." μά ποιός τους πιστεύει πια αναρωτιέμαι. Φυσικά και το ζητάμε και θα το ζητήσουμε!»
(Ολόκληρος ο διάλογος εδώ. σ.σ: Η ορθογραφία έχει κρατηθεί όπως εμφανίζεται στο αυθεντικό κείμενο)

Όλα αυτά πλέον έχουν διαγραφεί από την προσωπική σελίδα του κυρίου Γεωργιάδη, είναι οι απόψεις που δεν θέλει κανείς να θυμάται, αλλά όπως λέει και ένα διαδικτυακό ρητό, «τίποτε δεν χάνεται στο ίντερνετ αν ξέρεις που να ψάξεις».  

Και ο Κύρτσος με τη σημαία κατά της γερμανικής ηγεμονίας! 

Το χρέος θα κουρευόταν κατά 70% αν πηγαίναμε στη δραχμή τόνιζε, ο νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος κατά την προεκλογική περίοδο του 2012, όταν δεν τον «δέσμευε» η θέση της ΝΔ ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Θα πάμε στη δραχμή γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δουλεύουν τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων, δεκαετίες τώρα», η χαρακτηριστική ατάκα του γνωστού δημοσιογράφου που σήμερα διακρίνεται για τις επιθέσεις του κατά του ανεύθυνου ΣΥΡΙΖΑ με ρητορική που θυμίζει την επιχειρηματολογία του ΔΝΤ.

Το κερασάκι στην τούρτα: Η αφίσα του κόμματος Βορίδη ο οποίος σήμερα, έχοντας αναβαπτιστεί και ξεπλυθεί από το ακροδεξιό του παρελθόν, πλασάρεται ως ένα από τα πιο σοβαρά φιλελεύθερα στελέχη:

(ΠΗΓΗ: https://left.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου