//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Outpost (2023) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Survivor - Jackie Don't Go / Studio Version / 1983 



ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Bruce Springsteen - I'm Goin' Down / Studio Version / 1984 ]




ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο Γεωργιάδης 'παγώνει' τους καραμανλικούς

Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα από το σχήμα των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας των δηλώσεων της κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, επανέφερε στην επιφάνεια τις δυσαρέσκειες που προκαλεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ αντιπρόεδρος του κόμματος.
AdTech Ad
Καίτοι η κ.Παπακώστα δεν θεωρείται στέλεχος του καραμανλικού πυρήνα, το γεγονός ότι με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε απόλυτη στήριξη στο Γεωργιάδη και κατά ορισμένα στελέχη ταυτίστηκε μαζί του, δεν ενθουσίασε τους καραμανλικούς βουλευτές που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον αντιπρόεδρο.
Μουρμούρα υπήρξε στο παρασκήνιο και από βουλευτές που δεν έχουν αναφορά στον καραμανλικό χώρο καθώς και πολλοί μητσοτακικοί ακόμη δε βλέπουν με καλό μάτι τον ισχυρό ρόλο του Γεωργιάδη, καθώς θεωρούν ότι εκφράζει κατά βάση το σαμαρικό στρατόπεδο.
Πάντως, η βουλευτής της Β΄ Αθηνών δέχθηκε την απόφαση χωρίς διαμαρτυρίες, καθώς ήταν άλλωστε μία προειδοποίηση ότι στο τρίτο “παράπτωμα” -το πρώτο ήταν οι δηλώσεις διαφωνίας με το γαλάζιο αίτημα για εκλογές- θα διεγράφετο και από την κοινοβουλευτική ομάδα και/ή θα έμενε εκτός ψηφοδελτίων. Σημειωτέον πάντως ότι ουδείς επικρότησε την κίνηση της κ.Παπακώστα να κάνει αυτό το σχόλιο μέσω facebook. Ακόμη και καραμανλικά στελέχη με γνωστή έχθρα με το Γεωργιάδη, έλεγαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να εκφραστεί έτσι μέσω ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ενώ θα μπορούσε να τοποθετηθεί πχ στα όργανα του κόμματος. Άλλοι σχολίαζαν ότι ήταν λάθος της να προβεί σε αυτή την κίνηση, δίνοντας λαβή κυρίως στους σαμαρικούς να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της με τη γνωστή συνέχεια.
Το ζήτημα όμως εν προκειμένω δεν είναι η κ.Παπακώστα, αλλά οι γνωστές αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, με επίκεντρο το Γεωργιάδη και τα στελέχη που προέρχονται από το σαμαρικό στρατόπεδο.
Κάποιοι αναρωτιούνται “τι τους φταίει ο Άδωνις”. Πολλοί όμως στη ΝΔ δεν ξεχνούν τις επιθέσεις του σημερινού αντιπροέδρου της ΝΔ όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ κατά της καραμανλικής ΝΔ, κάποιοι βλέπουν από πίσω του τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ άλλοι ανησυχούν για τις προσωπικές του φιλοδοξίες για το μέλλον.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε πριν λίγο καιρό μάλιστα επισκεφθεί τον Κώστα Καραμανλή, στον απόηχο της έντασης που είχε προκαλέσει, εγκαλώντας κατά τη σύσκεψη των τομεαρχών τους καραμανλικούς γιατί δηλώνει καραμανλικός ο... Πάνος Καμμένος. Ό,τι όμως και εάν συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό, δεν έχει καταφέρει να αλλάξει το θυμικό βουλευτών και στελεχών, που έχουν άλλωστε ο καθένας τους λόγους του να είναι καχύποπτοι μαζί του.

Κινήσεις και "φιλοδοξίες"

Κάτι που ενοχλεί όχι μόνο τα καραμανλικά, αλλά και πολλά μητσοτακικά στελέχη, είναι πως ο Γεωργιάδης φέρεται να κινείται στη συγκρότηση δικής του ομάδας υποψήφιων βουλευτών έχοντας φιλοδοξίες όχι απλώς για ένα ισχυρό ρόλο σε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά κυρίως για την επόμενη ημέρα, δηλαδή για να διεκδικήσει την ηγεσία ξανά στο μέλλον.
Είτε οι κινήσεις του αντιπροέδρου για δημιουργία δικής του ομάδας στην επόμενη ΚΟ είναι εν γνώσει της ηγεσίας είτε όχι, αυτό προκαλεί καχυποψία τόσο σε μητσοτακικά στελέχη που ανησυχούν με την ενίσχυση του και τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά (ο οποίος φέρεται να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στην Πελοπόννησο), όσο και σε καραμανλικά που βλέπουν προσπάθεια παραγκωνισμού τους με τη δημιουργία ενός νέου πόλου.
Σημειωτέον ότι πέρυσι με το συνέδριο- φιάσκο της ΟΝΝΕΔ, που οδήγησε το Μητσοτάκη στην απόφαση για επανίδρυση της νεολαίας, πέραν των χειρισμών των Ανδρέα Παπαμιμίκου- Βασίλη Γεωργιάδη, έντονη ενόχληση στους μητσοτακικούς είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κινηθεί για να ελέγξει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό συνέδρων της νεολαίας, χωρίς κατά τα φαινόμενα κάποια συμφωνία.

Εμπόδιο στο δρόμο για το κέντρο

Επίσης, τόσο καραμανλικοί όσο μητσοτακικοί θεωρούν τον αντιπρόεδρο, με τις γνωστές ακραία δεξιές απόψεις, εμπόδιο στην προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων του κέντρου, το οποίο συνήθως κρίνει τις εκλογές και εν προκειμένω μπορεί να κρίνει την αυτοδυναμία.
Δεν είναι βέβαια μόνο ο ρόλος του Γεωργιάδη, που προκαλεί δυσθυμία στην καραμανλική ΝΔ. Ορισμένοι θεωρούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε στηρίζει τόσο ένθερμα τη διακυβέρνηση Καραμανλή στις επιθέσεις που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ, σημιτικό και παπανδρεϊκό. Το γεγονός ότι δεν πήγε στην παρουσίαση του βιβλίου, που υπερασπιζόταν την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή, είχε τότε σχολιαστεί από παριστάμενους στην εκδήλωση.
Η κατεύθυνση την οποία θα πάρει το άνοιγμα της ΝΔ και τα πρόσωπα που θα εκφράσουν τη διεύρυνση αποτελούν επίσης ένα παράγοντα που προκαλεί εσωκομματική ψύχρα, καθώς αρκετοί δεν ενθουσιάζονται με τις μεταγραφές από το Ποτάμι και τις φήμες σχετικά με τον πάλαι πότε εκσυγχρονιστικό χώρο.
Χωρίς να υπάρχει φυσικά καμία διάθεση αμφισβήτησης του Μητσοτάκη, η θέρμη με την οποία τον υποστηρίζουν τα καραμανλικά στελέχη και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους αναμένεται να ατονήσει το επόμενο διάστημα, σε ένα έμμεσο μήνυμα προς την ηγεσία ότι η στήριξη είναι δεδομένη, αλλά ορισμένα ζητήματα μειώνουν τον ενθουσιασμό.
Εξυπακούεται ότι εσωκομματικά μαχαίρια δεν πρόκειται να βγουν, αφού όλους τους ενώνει ο κοινός εχθρός, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι διαφωνίες παραμένουν. Και στην πραγματικότητα “οι όποιες προσωπικές και ιδεολογικές αντιθέσεις θα βγουν εν τέλει στην επιφάνεια όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και όχι τώρα, που έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο, τη νίκη στις επόμενες εκλογές”, όπως εκτιμούσε γαλάζιο στέλεχος.  

(ΠΗΓΗ: http://news247.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου