//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Outpost (2023) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Survivor - Jackie Don't Go / Studio Version / 1983 



ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Bruce Springsteen - I'm Goin' Down / Studio Version / 1984 ]




ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Βγάλτε επιτέλους το σκασμό νεοφιλελέδες καταστροφολόγοι, έφτασε η ΣΦΑΛΙΑΡΑ που περιμένατε: 3,9% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016

Κάποιοι είχαν αγωνία για τις ανακοινώσεις σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας το 2016. Όχι, βέβαια, αυτοί που διαβάζουν Το ΧΩΝΙ!
Διότι Το ΧΩΝΙ είχε - με βάση τις αναλύσεις, τη μελέτη και το ρεπορτάζ του - ενημερώσει ήδη από την Κυριακή για αυτά που οι άλλοι έμαθαν το πρωί της Παρασκευής!
Και είχε προειδοποιήσει τους καταστροφολόγους της ΝΔ και τους τηλε-παπαγάλους της διαπλοκής. Έρχεται... σφαλιάρα. Και η σφαλιάρα ΗΡΘΕ.
Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είναι 3,9% σύμφωνα με τους κανόνες της Eurostat και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος.
Δείτε το και με τα μάτια σας:


Το είδατε; Το χορτάσατε; 3,9% του ΑΕΠ πλεόνασμα και 6,9 δισ. σε ευρώ.

Αυτά σας έλεγε Το ΧΩΝΙ:

 
Το ΧΩΝΙ σας έλεγε για 3.8-4% και βγήκε επίσημα 3,9%.
Το ΧΩΝΙ σας έλεγε για πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 6.5 δισ. ευρώ και ανακοινώθηκε πρωτογενές 6.9 δισ.
Και τώρα καλείστε να σκεφτείτε ψύχραιμα: Το ΧΩΝΙ, επίσης, εδώ και καιρό, σας φωνάζει ότι η οικονομία πάει καλά, ότι η χώρα ανακάμπτει, ότι η εποχή της επιτροπείας τελειώνει.
Ο Κυριάκος, η Φώφη, ο Άδωνις, ο ΣΚΑΪ και οι λοιπές συστημικές μονάδες παραπληροφόρησης σας λέει ότι η χώρα πάει στο διάολο.
Ένας από τους δύο λέει την αλήθεια. Ελπίζουμε με τα παράπανω νούμερα (αυτά που ανακοινώθηκαν ΣΗΜΕΡΑ και αυτά που είχε προβλέψει Το ΧΩΝΙ μία εβδομάδα πριν) να σας βοηθήσαμε να αποφασίσετε πιο εύκολα.








ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, για να αντιληφθούµε καλύτερα τα µεγέθη:
✓Ο Σαµαράς είχε δεσµευθεί για το 2016 σε στόχο πρωτογενούς πλεονάσµατος 4,5%!
✓Ο Τσίπρας µε τη διαπραγµάτευσή του, µείωσε το στόχο σε +0,5% επί του ΑΕΠ, (εξοικονοµώντας ΜΟΝΟ σε µία χρονιά 7,2 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονοµία).
✓Στις αρχές του έτους, η εκτίµηση για το 2016 έφτανε µέχρι το 2,5% επί του ΑΕΠ.
✓Τελικά, όµως, αυτό φαίνεται ότι θα κλείσει πάνω από 3,8% επί του ΑΕΠ!
Δηλαδή, ο στόχος ήταν να βγάλει η ελληνική οικονοµία «κέρδη» κοντά στα 0,9 δισ., αλλά αυτή τελικά έβγαλε –βάσει πληροφοριών- κοντά στα 6,9 δισ. ευρώ! Και αλήθεια, τώρα ποια βλακεία θα βρουν να µας πουν οι άσχετοι τηλε-«συνάδελφοι», σαν και αυτούς που συχνάζουν στα τηλε-τραπέζια ψεύδους του ΣΚΑΪ;
Οτι ούτε η Eurostat υπολόγισε τις οφειλές του δηµοσίου, και άρα θα πρόκειται για πλεόνασµα «µαϊµού»; Αυτή την κορυφαία βλακεία θα πουν πάλι, που αποδεικνύει το πόσο άσχετοι είναι, για να λένε αυτές τις ανοησίες; Καλύτερα να κρυφτούν στο καβούκι της αναξιοπιστίας τους, θα τους συµβουλεύαµε εµείς.

Διεθνής και απόλυτη ξεφτίλα (Λυριτζή και Οικονόµου, ακούτε;)
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι συγκεκριµένες πληροφορίες, που σηµειωτέον πέραν από τις ανεπίσηµες κυβερνητικές διαρροές ταυτίζονται και µε την πληροφόρηση που έρχεται από τις Βρυξέλλες (χωρίς ωστόσο κανείς να τολµά να µιλήσει δηµόσια, πριν από την επίσηµη ανακοίνωση), τότε θα συµβούν δύο πράγµατα την ίδια στιγµή:
✓ Οι τηλεδηµοσιογράφοι της κακιάς αντεθνικής µιζέριας θα ξεφτιλιστούν.
✓ Οι τηλεθεατές τους θα καταλάβουν ότι οι τηλεδηµοσιογράφοι που παρακολουθούσαν… ξεφτιλίστηκαν!
Βέβαια, εκείνοι θα κάνουν σαν να µη συµβαίνει τίποτα! Θα λένε ότι βρέχει, παρά το γεγονός ότι θα τους φτύνουν! Και θα επιµένουν να βλέπουν παντού την καταστροφή, και πάλι!
Οµως, αυτοί ας κάνουν ό,τι νοµίζουν. Ετσι και αλλιώς, την αλήθεια µπορείς να τη δεις, µόνο αν θέλεις. Αν δεν θέλεις (σαν τον Αδωνι ας πούµε…), τότε µπορείς να δηµιουργείς όσα φανταστικά παραµύθια θέλεις, και να τα πουλάς στους οπαδούς σου µε την ίδια ευκολία, που κάποιος µπορεί να πουλάει tablet, λέγοντας ότι το κάνει για την αρχαιοµάθεια!
Ο µατωµένος προπέρσινος Απρίλιος
Σε λίγες µέρες θα ανακοινωθούν τα επίσηµα αποτελέσµατα της ελληνικής οικονοµίας από την Eurostat, που σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας µας, θα βγάλουν ένα εντυπωσιακά µεγάλο πρωτογενές πλεόνασµα για το 2016, άνω των 6 δισ. ευρώ (κοντά στο 3,8% επί του ΑΕΠ).
Με αφορµή την επικείµενη δηµοσίευση των αποτελεσµάτων του 2016 (κυβέρνηση Τσίπρα), καλό είναι να θυµίσουµε ότι πριν από δύο χρόνια, η Εurostat είχε δηµοσιεύσει τα αντίστοιχα αποτελέσµατα της ελληνικής οικονοµίας για το 2014 (κυβέρνηση Σαµαρά). 
Τη χρονιά, δηλαδή, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η ελληνική οικονοµία έπεσε θύµα ενός εγκληµατικού σχεδίου της απερχόµενης κυβέρνησης, που πήρε τον τίτλο «αριστερή παρένθεση», καταγράφοντας στο τέλος της χρονιάς µια τεράστια δηµοσιονοµική τρύπα ύψους 3 δισ. ευρώ (προκειµένου να µην αντέξουν οι επόµενοι στη διαπραγµάτευσή τους).
Θα µπορούσε να πει κανείς πολλά για αυτό το τεράστιο αδιερεύνητο έγκληµα κατά του ελληνικού λαού, που διέπραξε η προηγούµενη κυβέρνηση, για να ναρκοθετήσει το έδαφος ενόψει του ερχοµού του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ωστόσο, προς το παρόν, ας µείνουµε στην αρχική ανάγνωση των πραγµάτων. Και αυτή η ανάγνωση λέει:
✓ Στην καλύτερη χρονιά του Σαµαρά (2014), χάσαµε το στόχο κατά 3 δισ. ευρώ.
✓ Στην πιο δύσκολη χρονιά του Τσίπρα (2016), ξεπεράσαµε το στόχο κοντά 6 δισ. ευρώ!
ΑΝΑΛΥΣΗ – ΣΟΚ: Τους στόχους (µέχρι και το 2018) τους έχουµε πιάσει ήδη!
Πριν ξεκινήσουµε, να τονίσουµε ότι ένα από τα κοµβικά σηµεία της αντιπολιτευτικής ρητορικής (ειδικά των τηλε-πρωινάδικων της καταστροφής) είναι ότι ο στόχος του 3,5% για το 2018 είναι πάρα πολύ υψηλός, και τελικά δεν θα τον πιάσουµε! Και αυτό θα µας οδηγήσει (πού αλλού;) στην καταστροφή!
Γιατί θα ληφθούν πολλά νέα µέτρα λιτότητας (προκειµένου να πιάσουµε τον άπιαστο στόχο), τα οποία όµως τελικά δεν θα τα καταφέρουν. Και έτσι, ούτε τα θετικά αντίµετρα θα εφαρµοστούν (µιας και δεν θα πιάσουµε το στόχο του 2018) αλλά και το φορολογικό (που προγραµµατιζόταν για το 2020) θα έρθει νωρίτερα, ήδη από το 2019, µιας και δεν θα έχουµε πιάσει τους στόχους του 2018.
Ολη τους η ανάλυση εκεί βασίζεται. Οτι θα εφαρµοστούν ΜΟΝΟ τα αρνητικά µέτρα χωρίς τα αντίµετρα, επειδή ακριβώς η ελληνική οικονοµία δεν θα καταφέρει να πιάσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσµατος του 3,5% το 2018. Και πάνω σ’ αυτό το -δικό τους- δεδοµένο χτίζουν όλη την καταστροφή τους. Μόνο που η πραγµατικότητα δείχνει ότι όλοι αυτοί οι κύριοι… δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται!!! Δείτε γιατί…
Βάσει της συµφωνίας Τσίπρα (το καλοκαίρι του 2015), η ελληνική οικονοµία δεσµεύθηκε στους εξής στόχους πρωτογενούς πλεονάσµατος, µέχρι και το 2018.
✓Για το 2015, σε έλλειµµα -0,25% επί του ΑΕΠ.
✓Για το 2016, σε πλεόνασµα +0,5% επί του ΑΕΠ.
✓ Για το 2017, σε πλεόνασµα +1,75% επί του ΑΕΠ.
✓ Για το 2018, σε πλεόνασµα +3,5% επί του ΑΕΠ.

Δηλαδή, η συµφωνία µε τους δανειστές ήταν: Εσύ θα µου εξασφαλίσεις φθηνή χρηµατοδότηση µέχρι και το 2018, και εγώ δεσµεύοµαι ότι θα τηρώ πλεονασµατικούς προϋπολογισµούς µέχρι τότε.
Πόσο πλεονασµατικούς; Αυτό προκύπτει από µια απλή πρόσθεση των παραπάνω αριθµών. Ετσι, βρίσκουµε το σωρευτικό πρωτογενές πλεόνασµα (µέχρι και το 2018), στο οποίο δεσµεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση. Το άθροισµα, λοιπόν, βγάζει 5,5% επί του ΑΕΠ ήτοι 9,9 δισ. ευρώ. Πάµε τώρα στην πραγµατικότητα:
✓ Για το 2015, το αποτέλεσµα της ελληνικής οικονοµίας ήταν +0,25% επί του ΑΕΠ (ο στόχος ήταν για µικρό έλλειµµα, αλλά το αποτέλεσµα ήταν πλεονασµατικό).
✓ Για το 2016, το αποτέλεσµα της ελληνικής οικονοµίας αναµένεται να ανακοινωθεί (σε λίγες µέρες από τη Εurostat) γύρω στο 4% επί του ΑΕΠ.

Η πρόσθεση που προκαλεί ίλιγγο
Αν προσθέσουµε τα πρωτογενή αποτελέσµατα της ελληνικής οικονοµίας ΜΟΝΟ για την περίοδο 2015-2016, φτάνουµε σε ένα σωρευτικό πλεόνασµα (διετίας) 4,2% επί του ΑΕΠ. Αυτό σηµαίνει 7,56 δισ. ευρώ. Αν τώρα σ’ αυτό προσθέσουµε και το αποτέλεσµα του πρώτου διµήνου του 2017 (που έχει ανακοινωθεί επίσηµα από το υπουργείο Οικονοµικών), τότε ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ έχουµε 7,56 δισ. πλεόνασµα (για τα έτη 2015-2016) + 2,13 δισ. πλεόνασµα (για το πρώτο δίµηνο του 2017).
Στο σύνολο δηλαδή… 9,7 δισ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασµα! Οταν ο στόχος µέχρι και το 2018 είναι συνολικά… 9,9 δισ.!

Αρα, το στόχο του 2018 (το σωρευτικό µέχρι τότε!) σχεδόν τον έχουµε πιάσει ήδη! Και προσέξτε! Χωρίς να υπολογίσουµε το Μάρτιο, του οποίου το αποτέλεσµα δεν έχει ακόµη ανακοινωθεί. Γιατί µόλις ανακοινωθεί και αυτό, τότε και επίσηµα θα έχουµε ξεπεράσει το συνολικό στόχο του προγράµµατος (που λήγει στο τέλος του 2018), ήδη από το Μάρτιο του 2017!
Και τώρα, ξαναδείτε την εικόνα ολοκληρωµένη. Θα σας χρησιµεύσει για να διαπιστώσετε απολύτως δύο πράγµατα: Αφενός το µέγεθος της παραπληροφόρησης που υφίσταται ο ελληνικός λαός (που καθηµερινά ακούει ότι καταστρέφεται, ενώ η οικονοµία για πρώτη φορά πάει καλά), αφετέρου το πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται όλοι αυτοί οι φορείς της καταστροφής και της αντεθνικής τηλε-µιζέριας.

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται
Γιατί ΜΟΝΟΝ αν δεν µπορείς να αντιληφθείς καθόλου τα µεγέθη (και παρασύρεσαι από αποσπασµατικούς τίτλους στο Facebook) µπορείς να επενδύεις σήµερα πολιτικά στο ενδεχόµενο η ελληνική οικονοµία να µην πιάσει τους στόχους της. Αν στοιχειωδώς κάποιος παρακολουθεί τα νούµερα, γελάει µ’ αυτά τα σενάρια και κυρίως µ’ αυτούς τους άσχετους που τα υιοθετούν.
Γιατί δεν µπορεί να βγαίνεις να λες ότι η οικονοµία δεν θα πιάσει το στόχο του 2018, όταν τον έχει ήδη πιάσει από το Μάρτιο του 2017!!!
Δεν αρκεί να είσαι ένας συνειδητός µίζερος καταστροφολόγος για να το κάνεις αυτό. Χρειάζεται και µεγάλη δόση ασχετοσύνης, για να υιοθετήσεις αυτή τη στρατηγική επιλογή. (Μπράβο στον Αδωνι, και τη ΝΔ. Πολύ καλά το πάνε…).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου