//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Outpost (2023) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Survivor - Jackie Don't Go / Studio Version / 1983 



ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Bruce Springsteen - I'm Goin' Down / Studio Version / 1984 ]




ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ: Κλείνει η συμφωνία για την αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα / Πρώτη επίσημη αναφορά για την απομείωση του χρέους

 
Θετική είναι η αποτίμηση για την ελληνική πλευρά μετά το πέρας του κρίσιμου Eurogroup. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις 24 Μαΐου, ενώ από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζεται πως δεν νομοθετούνται συγκεκριμένα μέτρα προληπτικού χαρακτήρα, αλλά η πρόταση της ελληνικής πλευράς για τη νομοθέτηση μηχανισμού εξισορρόπησης δημοσιονομικών μεγεθών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχει συμφωνία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. «Το Eurogroup συμφώνησε στην ελληνική πρόταση για τη δημιουργία του προληπτικού μηχανισμού, που θα ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση με επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος» σημειώνουν από το Μαξίμου αναφορικά με το ζήτημα του προληπτικού πακέτου, αποσαφηνίζοντας ότι «δεν υπήρξε καμία απαίτηση για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων από την Ελλάδα». 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες η ελληνική πλευρά σε συνεργασία με τους θεσμούς θα ολοκληρώσουν το σύνολο των τεχνικών λεπτομερειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του staff level agreement. Στη συνέχεια θα το παραδώσουν στους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup. 
«Μετά και την νομοθέτηση και την ψήφιση των προαπαιτούμενων, το Eurogroup θα προχωρήσει στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος του ESM» τονίζουν και προσθέτουν: «Η δόση θα συμπεριλαμβάνει, εκτός της κάλυψης των δανειακών αναγκών έως το τέλος της επόμενης αξιολόγησης, και την ταχύτατη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας». 
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου, σημαίνει πως η χρηματική δόση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το ποσό των 5,7 δις.€ που προβλέπονταν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, σημειώνουν πως για πρώτη φορά οι απαραίτητες ενέργειες για την ελάφρυνση του χρέους διατυπώνονται ρητά και καθορίζουν μια συγκεκριμένη διαδικασία σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Πιο συγκεκριμένα για τα τρία στάδια τονίζουν: Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο θα υπάρξουν βελτιώσεις στη διαχείριση του χρέους όπως η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς τα κράτη μέλη ή/και το ΔΝΤ. 
» Στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, μετά το τέλος του προγράμματος, θα εξεταστούν συγκεκριμένα μέτρα όπως η επιμήκυνση των λέξεων και οι μεγαλύτερες περίοδοι χάριτος στις αποπληρωμές των δανείων και η χρήση/μεταφορά των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ. 
»Για το μακροπρόθεσμο διάστημα το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει σε περαιτέρω πιθανά μέτρα επίτευξης του στόχου βιωσιμότητας του χρέους».
Οι κυβερνητικές πηγές συνεχίζουν λέγοντας ότι μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων και μεταρρυθμίσεων το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να συζητήσει τα επιπρόσθετα μέτρα που εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα 
α) τη σταθερή μείωση του ποσοστού του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ και 
β) τις αναγκαίες αναχρηματοδότησης του χρέους σε σταθερά βιώσιμα επίπεδα. 
«Το Eurogroup επίσης συμφώνησε στις βασικές αρχές για αυτά τα μέτρα που αφορούν: 
α) διευκόλυνση για την έξοδο στις αγορές, 
β) την εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμών, 
γ) την παροχή κινήτρων για τη διατήρηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και μετά τη λήξη του προγράμματος και 
δ) την παροχή ευελιξίας στην περίπτωση αβεβαιότητας για τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το ύψος των επιτοκίων δανεισμού» συμπληρώνουν.
Τέλος, από το Μαξίμου είπαν σε σχέση με τα συμπεράσματα της συνεδρίασης: «Το Eurogroup συμφώνησε στη δημιουργία ενός δείκτη βιωσιμότητας για το επίπεδο του χρέους και τις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης του σε μακροπρόθεσμο επίπεδο» και κατέληξαν λέγοντας: «Το Eurogroup προκρίνει την προοδευτική εφαρμογή των μέτρων επίτευξης της βιωσιμότητας του χρέους σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό επίπεδο».

Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ για το χρέος

Τον οδικό χάρτη αναφορικά με την παρέμβαση που πρέπει να γίνει για το ελληνικό χρέος έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάνοντας λόγο για εξέταση της ελληνικής οικονομίας σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στάδιο.  
«Συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να συζητηθούν έτσι ώστε μέχρι το 2018 να έχουμε συγκεκριμένες πτυχές του ζητήματος λυμένες. Συγκεκριμένα μέτρα που θα βοηθήσουν στην ελάφρυνση του χρέους» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε ότι «μακροπρόθεσμα αν είναι απαραίτητα στο τέλος του προγράμματος θα δούμε αν υπάρχουν επιπλέον μέτρα για το βάρος του χρέους, έτσι ώστε στις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα να μείνει σε σταθερότητα. Αυτά στο τέλος του 2018».  
Όσον αφορά το μηχανισμό εξισορρόπησης δημοσιονομικών μεγεθών, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να νομοθετηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή εάν και εφόσον δεν εκπληρωθούν οι απαιτούμενοι δημοσιονομικοί στόχοι.
Λίγο νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο twitter, ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ σχολίασε ότι η συνεδρίαση πήγε «πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου