Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Η παραίτηση-βόμβα του Χιώτη από τον ΔΟΛ προμηνύει το πολυπόθητο τέλος για το πλέον παρασιτικό δημοσιογραφικό καρκίνωμα της χώρας

Η αποχώρηση του Βασίλη Χιώτη από τον ΔΟΛ είναι προμήνυμα για την πορεία του Οργανισμού. Ο ΔΟΛ, μετά και την αποχώρηση του Βίκτωρα Ρέστη, δεν κατόρθωσε να βρει επενδυτή ούτε να ανακτήσει τη χαμένη του δύναμη, παρά την προσπάθεια με τα νέα απομνημονεύματα του τέως βασιλιά. Όσοι πίστευαν πως με τις συνεχείς εναλλαγές διευθυντών στο «Βήμα» και στα «Νέα» και με την προσωπική προσέγγιση που επιχείρησε ο Σταύρος Ψυχάρης στον πρωθυπουργό θα τα έφερναν βόλτα, για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν. Το σχέδιο συγχώνευσης με τον Πήγασο, όταν υπήρχαν ακόμη δυνάμεις, κόλλησε στους εγωισμούς και η ανάληψη του management του Mega από τον Σταύρο Ψυχάρη, με την προοπτική να προσελκύσει χρηματοδότες, δεν απέδωσε. Το αντίθετο. Τώρα βρίσκονται μπροστά στην κατάρρευση και οι τρεις, ο ΔΟΛ, ο Πήγασος και το Mega, αν δεν συμβεί το θαύμα. (ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Προδιαγεγραμμένο το τέλος για το πρώτο και το τρίτο έκτρωμα, σε ό,τι αφορά το δεύτερο δυστυχώς οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Πήγασος βρίσκεται κοντά σε άντληση χρηματοδότησης, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποφύγει την επίπονη αναδιάρθρωση με απολύσεις και επιμέρους λουκέτα.)

Πνέουν τα λοίσθια…
Η κατάρρευση του πάλαι ποτέ κραταιού ΔΟΛ, όπως επισημαίνουμε παραπάνω, έχει δραματικές επιπτώσεις στον τομέα των εφημερίδων του Συγκροτήματος. Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα «Νέα» και στο «Βήμα» έχουν μήνες να πάρουν ολόκληρο τον μισθό τους, όλο έναντι παίρνουν, και το ίδιο συμβαίνει και στο τεχνικό προσωπικό, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πολύ βαρύ και όλοι οι εργαζόμενοι να ζουν με την αγωνία της επόμενης μέρας, αν θα έχουν δουλειά. Όταν μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν έντονα όλο και περισσότερες πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι οι άλλοτε ναυαρχίδες του Συγκροτήματος Λαμπράκη, το πρωινό «Βήμα», που τα τελευταία χρόνια περιορίστηκε σε κυριακάτικο, και τα απογευματινά «Νέα», βρίσκονται ενώπιον λουκέτου.

Σε δίκη ο εκδότης
Ο πόλεμος με τα πρωτοσέλιδα του «Βήματος» προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, για τη συνάντησή του με τον Σταύρο Ψυχάρη, δεν απέδωσε.
Η πίεση προς τον Ψυχάρη είναι συνεχής επί των πεπραγμένων του, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών τον παραπέμπει στο εδώλιο με την κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες». Η δίωξη για το αδίκημα της παράβασης κατ’ εξακολούθηση του νόμου περί «πόθεν έσχες» σχετίζεται με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη από το 2010 έως και το 2014.
Η έξοδος του Βασίλη Χιώτη έχει τη σημασία της, καθώς ήταν ένας από τους τακτικούς συνομιλητές του Σταύρου Ψυχάρη, ανέλαβε δε τον Βήμα FM για να δείξει πως ο σταθμός μπορούσε να επανέλθει με λίγα πράγματα. Τα επόμενα βήματα που είχαν συμφωνηθεί δεν έγιναν και το διαζύγιο, που ξεκίνησε να συζητείται το προηγούμενο καλοκαίρι, υλοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Και οι θυσίες που δεν έχουν αντίκρισμα φτάνουν ως ένα όριο, όπως προκύπτει από τα πράγματα.

Έκανα λάθος, φταίω…
Ο πρώην διευθυντής του Βήμα FM παραδέχθηκε το σφάλμα του διαβάζοντας στον αέρα του σταθμού, μία ημέρα μετά την παραίτηση, την επιστολή του ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο μένει με ενοίκιο ο πρωθυπουργός: «Εγώ παραδέχομαι ότι έκανα λάθος γιατί έχω, όπως αντιλαμβάνεστε, όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μου που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι κάποια στιγμή το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει ο πρωθυπουργός με ενοίκιο -όπως τελικά αποδείχτηκε, και αυτό ήταν το λάθος μου-, είναι ένα διαμέρισμα το οποίο ανήκε σε κάποιον επιχειρηματία, κοσμηματοπώλη για την ακρίβεια, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από λίγο καιρό. Δεν θα μπούμε σε παραπάνω λεπτομέρειες, σέβομαι απολύτως την επιθυμία της οικογένειάς του, και η οικογένειά του το έχει εκμισθώσει στον πρωθυπουργό».
Στα περί δήθεν απαίτησης του Μεγάρου Μαξίμου για απομάκρυνσή του, ο Β. Χιώτης έκανε κατηγορηματική διάψευση: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως πέντε χρόνια που είμαι εγώ σε αυτό το ραδιόφωνο ουδέποτε υπήρξε τηλεφώνημα ούτε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Τσίπρα ούτε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Σαμαρά ούτε κανενός άλλου. Προσβάλλει και τον πρωθυπουργό να τον εμφανίζουν κάποιες εφημερίδες ότι ζητά το ‘‘κεφάλι’’ δημοσιογράφου…».

Είχε κλείσει από καιρό στο «Πρώτο Θέμα»
Σύμπτωση ήταν η παραίτηση του Βασίλη Χιώτη από τον ΔΟΛ και η ανακοίνωση ότι φεύγει από το «Βήμα» και τον παίρνει… μετεγγραφή το «Πρώτο Θέμα» για το ραδιόφωνο που θα λειτουργήσει πολύ σύντομα. Οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία με τον Θέμο για να πάει στο συγκρότημά του είχε κλείσει εδώ και έναν μήνα.
Τώρα, σχετικά με το μεγάλο ολίσθημα του ρεπορτάζ που μετέδωσε στην εκπομπή του στον Βήμα FM ο Βασίλης Χιώτης, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μένει σε σπίτι στην Κυψέλη που το αγόρασε από τράπεζα, η οποία το κατέσχεσε λόγω χρεών και το έβγαλε σε πλειστηριασμό και έτσι το απέκτησε ο Τσίπρας, με την προσθήκη ότι ο επιχειρηματίας ο οποίος είχε το διαμέρισμα αυτοκτόνησε, προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Μαξίμου, που μίλησε για «δημοσιογραφική αλητεία» και δήλωσε ότι όλα αυτά που είπε ο Χιώτης δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει τα εξής:
«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία ονομάζεται και  δημοσιογραφική αλητεία. Η δημοσιογραφική αλητεία < είναι, από ό,τι φαίνεται, το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου