Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Οριστικά παρελθόν η παγίδα ΝΔ-Διαπλοκής για «αριστερή παρένθεση»

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.

Οριστικά παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται η παγίδα της «αριστερής παρένθεσης» που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη βοήθεια της διαπλοκής. Κυβερνητικός αξιωματούχος εξηγεί επίσης στο altsantiri.gr τις πτυχές της συμφωνίας για την αξιολόγηση και αποσαφηνίζει τα κέρδη που απέσπασε η ελληνική κυβέρνηση καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
«Χωρίς την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα έπρεπε να επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% για το 2016, 2017, 2018. Αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρούνταν από την ελληνική οικονομία 20 δις που θα σήμαινε περισσότερα μέτρα. Το 2014, τη χρονιά του υποτιθέμενου success story η κυβέρνηση Σαμαρα – Βενιζέλου δεν έπιασε το στόχο για 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 0,2%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Αυτό σημαίνει ότι το 2015 θα εκκινούσε με μέτρα ύψους 2 δις. ευρώ και αποδεικνύει την παγίδα των άδειων ταμείων και των μέτρων που έδωσε «προίκα» η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου στον Αλέξη Τσίπρα», υπογραμμίζει στο altsantiri.gr κυβερνητικός αξιωματούχος.
Το αφήγημα της αριστερής παρένθεσης είχε, εκτός των άλλων, και στόχο να θορυβηθούν οι δικαστικοί λειτουργοί ώστε να μην «ανοίξουν» υποθέσεις θαλασσοδανείων της μιντιακής διαπλοκής αλλά και υποθέσεις φοροδιαφυγής.
«Επαναλαμβάνουμε ότι οι δεσμεύσεις της 5ης αξιολόγησης είναι 3,7 δισ. συμφωνημένα μέτρα, 2 δισ. απροσδιόριστα μέτρα και τα 2 δισ. για την κάλυψη του κενού του 2014», συνεχίζει η ίδια κυβερνητική πηγή.

Στον έλεγχο του υπουργού οικονομικών ο «Κόφτης»
Είναι επίσης σημαντικό να εστιάσουμε πως, όπως εξηγεί κυβερνητικός αξιωματούχος, ο «κόφτης» στις δημόσιες δαπάνες δε σημαίνει σε καμία περίπτωση μειώσεις συντάξεων, απολύσεις και μειώσεις μισθών. Με τη συμφωνία που επετεύχθη ο υπουργός οικονομικών έχει το δικαίωμα να υποδείξει τι θα κοπεί.

Καμία μείωση συντάξεων, απολύσεις ή μειώσεις μισθών
Η κυβέρνηση απέτρεψε, όπως εξηγεί o αξιωματούχος της κυβέρνησης, αυτό που είχαν συμφωνήσει ΝΔ και ΔΝΤ. Δηλαδή τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και άρα μειώσεις στις συντάξεις, μαζικές απολύσεις και λοκ άουτ, μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα και νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
«Αυτή ήταν η κατάσταση που έπρεπε να αντιστρέψει η κυβέρνηση και τα κατάφερε με την σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν ξεκινούσαμε δηλαδή από σημείο μηδέν αλλά έπρεπε να αντιστρέψουμε και να ανατρέψουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου», καταλήγει ο αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Όπως εξηγεί ο κυβερνητικός αξιωματούχος, στα δύο μνημόνια που προηγήθηκαν τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν της τάξης των 65 δισ. ενώ το τωρινό πρόγραμμα προβλέπει 5,6 δις. Η ελληνική οικονομία όχι μόνο δεν έχει καταστραφεί αλλά με βάση τα στοιχεία της Κομισιόν θα περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
«Το πρόγραμμα είναι η πρώτη φορά που βγαίνει ακριβώς γιατί επιτύχαμε ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και δεν υποκύψαμε στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Έτσι η ελληνική οικονομία υπεραπόδοσε το 2015 σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος κατά 1,7 δις Ευρώ που μπορούν να προσανατολιστούν στην πραγματική οικονομία. Υπογραμμίζουμε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στη διαπραγμάτευση και τονίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ ότι έχουμε επιτύχει τους στόχους της αξιολόγησης», καταλήγει η κυβερνητικός αξιωματούχος.
Για πρώτη φορά τίθεται επισήμως το θέμα του χρέους
Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, το Eurogroup δηλώνει για πρώτη φορά έτοιμο να συζητήσει τα επιπρόσθετα μέτρα που εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα τη σταθερή μείωση του ποσοστού του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ και  τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.
Επίσης, το Eurogroup συμφώνησε στις βασικές αρχές για αυτά τα μέτρα που αφορούν: διευκόλυνση για την έξοδο στις αγορές, την εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμών, την παροχή κινήτρων για τη διατήρηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και μετά τη λήξη του προγράμματος και την παροχή ευελιξίας στην περίπτωση αβεβαιότητας για τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το ύψος των επιτοκίων δανεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου