Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ: Την ώρα που τα Panamas Papers ρίχνουν τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας, το ακροδεξιό ρετάλι ζητάει να γίνει δρόμος ο...Παπασταύρου

Πλέον έχουμε ξεφύγει από κάθε όριο ανοχής. Δεν μπορεί πίσω από το δικαίωμα "ελευθερίας του λόγου" να κρύβονται τα φασιστικά νεοφιλελεύθερα απομεινάρια τύπου μπουμπούκου με προκλητικές δηλώσεις απόπειρας αθώωσης των καθόλα διεφθαρμένων ομοίων τους ή ποινικά διωκόμενοι διαπλεκόμενοι νταβατζοεκδότες τύπου ψυχάρη με παραποίηση εγγράφων για να συκοφαντούν ακόμα και τον Πρωθυπουργό της χώρας (επειδή απλά κινεί τις διαδικασίες εναντίον τους) και να μένουν ατιμώρητοι. Επιτέλους, αυτή η γάγγραινα της διεφθαρμένης δουλοφροσύνης (δομικό μέτρο προστασίας του δόγματος του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού) πρέπει να αντιμετωπιστεί, ακόμα κι αν απαιτείται βίαιη αποκοπή του διεφθαρμένου σώματος.

Διάλυση του κοινοβουλίου από τον πρόεδρο Olafur Ragnar Grimsson ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Sigmundur David Gunnlaugsson αφού η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης μετά το σκάνδαλο των Panama Papers. Ο Olafur Ragnar Grimsson ωστόσο καθυστερεί την απόφαση μέχρι να μιλήσει με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων.
"Είπα στον αρχηγό του Independence Party Bjarni Benediktsson πως αν οι βουλευτές του κόμματος πιστεύουν ότι δεν μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση, θα διαλύσω το κοινοβούλιο και θα προκηρύξω εκλογές", έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Sigmundur David Gunnlaugsson.
Η εξέλιξη έρχεται μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο του αιώνα μετά τις αποκαλύψεις των Panorama Papers, καθώς φέρεται να είχε κρύψει εκατομμύρια σε φορολογικό παράδεισο.
Η αριστερή αντιπολίτευση είχε ζητήσει την παραίτησή του αμέσως μετά τη διαρροή των εγγράφων που δείχνουν ότι το 2007 είχε ιδρύσει, από κοινού με τη σύζυγό του, μια εταιρεία στις βρετανικές Παρθένες Νήσους για να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους. Η σύζυγός του, η Άννα Σιγκούρλαουγκ Παλσντότιρ, είχε αποκαλύψει αυτοβούλως στα μέσα Μαρτίου την ύπαρξη της εταιρείας Wintris η οποία διαχειρίζεται την περιουσία που κληρονόμησε από τον επιχειρηματία πατέρα της. Αρνείται κατηγορηματικά ωστόσο οποιαδήποτε εμπλοκή της σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το International Consortium of Investigation Journalists (ICIJ, Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων), μέχρι τα τέλη του 2009 ο 41χρονος Γκουνλάουγκσον διέθετε το 50% της εν λόγω εταιρείας. Όταν εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2009, παρέλειψε να την δηλώσει στο "πόθεν έσχες" του.
Περίπου 24.000 άνθρωποι, σε μια χώρα 320.000 κατοίκων, είχαν υπογράψει μέχρι σήμερα το απόγευμα ένα διαδικτυακό αίτημα με το οποίο ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι γιατί, όπως υποστηρίζουν, ο Γκουνλάουγκσον δεν είχε δηλώσει εξωχώρια εταιρεία που είχε ιδρύσει, από κοινού με τη σύζυγό του, προκειμένου να διαχειρίζεται την περιουσία που κληρονόμησε η τελευταία από τον πατέρα της. Χθες, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, τονίζοντας πως δεν παραβιάστηκαν νόμοι και πως δεν επωφελήθηκε οικονομικά η γυναίκα του.
Ο Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον εξελέγη το 2013 υποσχόμενος να απομακρυνθεί από τις πρακτικές που οδήγησαν την Ισλανδία σε διαδοχικές χρηματοπιστωτικές κρίσεις και έκτοτε έχει ορκισθεί πίστη στην ισλανδική κορώνα. Η Ισλανδία, η οποία έγινε η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που ζήτησε τη συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχει αρχίσει να απαλλάσσεται από τα ίχνη της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν τη μικρή χώρα που έχει σημαδευτεί από τις χρηματοπιστωτικές υπερβάσεις κατά τη δεκαετία του 2000, ενώ η αντιπολίτευση καταθέτει πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Ruv, η συνταγματική επιτροπή του ισλανδικού κοινοβουλίου θα συνέλθει εντός της εβδομάδας για να εξετάσει το θέμα.

Την ίδια ώρα, με σκωπτικό τρόπο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημερινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη υπέρ του Σταύρου Παπασταύρου και των ικανοτήτων του, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και καλεί ταυτόχρονα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν συμμερίζεται τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος και εάν θα εξακολουθήσει να καλύπτει «τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά» και «σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά».
Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης «φρόντισε να πλέξει» το εγκώμιο του Σταύρου Παπασταύρου και ότι «αφού εξήρε τις υψηλού επιπέδου ικανότητες του στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Αδ. Γεωργιάδης δεν δυσκολεύτηκε να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό ως "αχάριστο" επειδή δεν έχει προχωρήσει στην ονοματοθεσία δρόμου με το όνομα του».
«Εκφράζουμε την "αλληλεγγύη" μας στον Αδ. Γεωργιάδη και στο δίκαιο αίτημά του», σχολιάζει σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στο ίδιο πνεύμα πως «ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσει αν αρκεί η ονοματοθεσία ενός ελληνικού δρόμου με το όνομα "Στ. Παπασταύρου" ή αν θα πρέπει να απευθύνει το αίτημα του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής!».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς ικανότητες του Στ. Παπασταύρου αναφέρεται, οι οποίες μάλιστα είχαν "στριμώξει", όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, τον Πολ Τόμσεν, την περίοδο που ο σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά είχε τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα».
Ολοκληρώνει δε την ανακοίνωσή του απευθύνοντας δύο ερωτήματα: «Συμμερίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την θέση του Αδ. Γεωργιάδη; Θα εξακολουθήσει ο νέος επικεφαλής της ΝΔ να καλύπτει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου