Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Αντίστροφη μέτρηση για το Mega: Απογοήτευση για την αναβολή του "σχεδίου Φιλιππόπουλου" / Προς απεργία διαρκείας των εργαζομένων και διακοπή εκπομπών

Νέα καθυστέρηση και περισσότερη απογοήτευση ήταν το αποτέλεσμα της πολυαναμενόμενης απόφασης, που δεν ήρθε σήμερα, για το Mega.
Στη συνάντηση των εκπροσώπων των τραπεζών με τους μετόχους του Διοικητικού Συμβουλίο του Mega κρίθηκε ότι το (όπως έχουμε εγκαίρως επισημάνει από το Ιδίοις Όμμασι, στην πραγματικότητα ανύπαρκτο) bussiness plan του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων, που αφορούν κυρίως στον τρόπο εξυγίανσης της εταιρίας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι διαδικασίες για την οριστική λύση στο πρόβλημα του καναλιού θα καθυστερήσουν, καθώς δεν διαφαίνεται άμεσα απόφαση για το μέλλον του Mega και τους εργαζόμενους, κάτι που συνεπάγεται ότι -σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Νόμο για τον τραπεζικό δανεισμό και τα ήδη υπερβολικά ανεκτικά τραπεζικά χρονοδιαγράμματα- το κανάλι βρίσκεται κατ'ουσίαν σε κατάσταση πτώχευσης.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο διευθυντής Ειδήσεων, Μανώλης Καψής, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις, λέγοντάς τους ότι αυτά είναι πράγματα που θα πάρουν χρόνο, σκορπίζοντας απογοήτευση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς που παραμένουν απλήρωτοι και πολλοί ρεπόρτερ δεν έχουν χρήματα ούτε για τις υποχρεώσεις του δελτίου. 
Σήμερα οι δημοσιογράφοι έχουν συγκαλέσει Γενική Συνέλευση στις 3 μετά το μεσημέρι, ξεχωριστά από τους τεχνικούς, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους. Επίσης, οι τεχνικοί αναμένεται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτοι ή αν θα προχωρήσουν σε απεργία

«Πιέζουν οι μέτοχοι τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να ξεκαθαρίσει τη θέση του» λέει και ξαναλέει ο Μανώλης Καψής στους εργαζόμενους του MEGA, ενόψει της σημερινής ημέρας… Χωρίς όμως αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!
Ευλόγως λοιπόν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πολλοί αναρωτιούνται – ανάμεσά τους και από το περιβάλλον του υποψήφιου μετόχου, για το τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού όταν διαδίδει κάτι τέτοιο; Και ειδικά όταν υπάρχουν μαρτυρίες εργαζομένων που ισχυρίζονται ότι το στέλεχος συνδέει τις δήθεν πιέσεις των μετόχων προς τον Φιλιππόπουλο με τη φράση ότι «Είναι θέμα ημερών να πληρωθούν»!
Δεδομένου λοιπόν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ειδικά οι πιέσεις των μετόχων στον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο… Μοιραία το ερώτημα είναι, αν πρόκειται για πρωτοβουλία του Μανώλη Καψή ή όχι; Και επιπλέον, η πρόθεσή του να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις και να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους – προφανώς, για να φρενάρει τις όποιες σκέψεις τους για κινητοποιήσεις, γίνονται συνειδητά ή όχι; Διότι αν το κάνει συνειδητά η πράξη του είναι αχαρακτήριστη… Αν πάλι δεν αντιλαμβάνεται ότι δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες σε εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι, τότε είναι, επικίνδυνος ή αφελής!

Τις πιο κρίσιμες μέρες στη μέχρι τώρα πορεία του διανύει το Mega και όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό. Με ένα ακόμα τελεσίγραφο των τραπεζών να έχει εκπνεύσει, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να παραμένει μετέωρη και τους εργαζόμενους απλήρωτους, το κανάλι ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.
Το μέλλον της εκπομπής "Καλημερούδια" βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιευμάτων και φημών το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι από τα λίγα ζωντανά προγράμματα που έχουν απομείνει στο κανάλι, οπότε, κάθε νέα εξέλιξη στο Mega έχει άμεσο αντίκτυπο στην εκπομπή. Ο λόγος, λοιπόν, που τη Μεγάλη Δευτέρα τα "Καλημερούδια" δεν θα βγουν στον αέρα, δεν αφορά καθόλου στην τηλεθέαση της εκπομπής ή σε κάποια απόφαση που μπορεί να πήραν τα στελέχη του σταθμού. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Οι τεχνικοί έχουν προειδοποιήσει πώς αν δεν τακτοποιηθεί το ζήτημα άμεσα ...κατεβάζουν τις κάμερες. Φυσικά, το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα "Καλημερούδια". Η πρωινή εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega" και το δελτίο ειδήσεων, σε περίπτωση απεργίας των τεχνικών θα αντιμετωπίσουν, επίσης, πρόβλημα από Δευτέρα.
Ωστόσο, η ομάδα της Ντορέττας Παπαδημητρίου μετράει ήδη την πρώτη απώλεια, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Για τους προαναφερόμενους λόγους, ο Κώστας Μαρτάκης αποχώρησε από την εκπομπή. Ο τραγουδιστής φαίνεται πως δεν ήταν διατεθειμένος να συνεχίσει να εργάζεται απλήρωτος κι έτσι εγκατέλειψε το καράβι πριν αυτό μπει σε πιο ταραγμένα νερά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τον βλέπουμε στην εκπομπή τις τελευταίες μέρες.

(ΠΗΓΕΣ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου