Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Μηδενικές αφίξεις προσφύγων ή μεταναστών στα ελληνικά νησιά

Κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν έφτασε στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, για πρώτη φορά από τότε που κλιμακώθηκε η προσφυγική κρίση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν την Τετάρτη οι αρχές.
Εν τω μεταξύ, μαζικά κατατίθενται από τους πρόσφυγες τα αιτήματα ασύλου, «μπλοκάροντας» έτσι τη διαδικασία της επαναπροώθησης στην Τουρκία. Παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα σε Πειραιά και Ειδομένη. Σύμφων με την τελευταία καταμέτρηση, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών ξεπέρασε τις 53.000 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 6.384.
Στην Αττική φιλοξενούνται 14.797, από τους οποίους οι 4.720 στον Πειραιά. Σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Λάρισα βρίσκονται 2.566 άτομα, ενώ στη νότια Ελλάδα 340. Εντός camp στην Ειδομένη παραμένουν 11.269 πρόσφυγες και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.264. Συνολικά, στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 28.955.
AdTech Ad
Υπό κατάληψη από πρόσφυγες και μετανάστες παραμένει για 5η μέρα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του κόμβου Πολυκάστρου, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα. Έχουν στήσει σκηνές στο οδόστρωμα και μπλοκάρουν τη διέλευση των φορτηγών, τα οποία κινούνται από παρακαμπτήριους δρόμους. Αντίθετα, ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία διέρχονται κανονικά από το σημείο.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται για 19η μέρα η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου πρόσφυγες και μετανάστες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα. 
Η Κομισιόν, πάντως, με δηλώσεις του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, θεωρεί ότι η επαναπροώθηση τη Δευτέρα στην Τουρκία των πρώτων 202 μεταναστών έγινε με πλήρη σεβασμό των κανόνων του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, παρά τις καταγγελίες περί του αντιθέτου, από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ. Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα ανέβαλε ως την Παρασκευή την επαναπροώθηση της επόμενης ομάδας μεταναστών στην Τουρκία. Μέχρι τότε, είπε, δεν αναμένεται να υπάρξει επανεισδοχή άλλων μεταναστών στη χώρα του. Νωρίτερα το γαλλικό πρακτορείο είχε μεταδώσει, ότι σήμερα η Τουρκία θα προχωρούσε στην επανεισδοχή άλλων 200 μεταναστών από την Ελλάδα.
Στις 06:45 σήμερα Τετάρτη έδεσε στο λιμάνι της Χίου το πλοίο Νήσος Μύκονος, που εκτελεί την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου, με τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλάβει την προβλήτα να μην αντιδρούν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε αργά χθες το βράδυ να μην εμποδίσουν την πραγματοποίηση δρομολογίων πλοίων επιτρέποντας τήν κατά το ήμισυ λειτουργία του λιμανιού. Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία, τοποθετήθηκαν σύρματα που διαχώρισαν τη χερσαία ζώνη στα δύο. Στο ανατολικό τμήμα θα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό θα παραμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το χοτ σποτ του νησιού την περασμένη Πέμπτη και πραγματοποιώντας πορεία οκτώ χιλιομέτρων κατευθύνθηκαν στην πόλη, όπου και παραμένουν, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ώστε στη συνέχεια να πάνε, όπως λένε, στη Γερμανία.
Από τον αρχικό αριθμό των όσων διέφυγαν, 591 άτομα βρίσκονται κινούμενοι μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι, γεγονός που ανατροφοδοτεί μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι 250 ανθρώπων.
Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι της Χίου παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών. Σημειώνεται ότι έως και χθες το βράδυ το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου