Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Η προκήρυξη για τις άδειες ήρθε, η αρχιδιαπλεκόμενη χαβούζα φεύγει: Η Πειραιώς κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση του Mega

Στην τελική ευθεία για το πολυπόθητο λουκέτο του ελεεινού τηλε-χαμαιτυπείου μπήκαν οι τράπεζες, ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να καταγγείλει δανειακή σύμβαση ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, απόφαση την οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί, αναμένεται να ακολουθήσει και η Alpha Bank.


Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως οι τράπεζες σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το MEGA και ήρθε ύστερα από την προθεσμία μέχρι την περασμένη Τετάρτη, που έδωσαν οι δύο τράπεζες για κατάθεση από τους μετόχους 11 εκατομμυρίων ευρώ και η οποία πέρασε έτσι... 
Το επόμενο βήμα είναι η καταγγελία της σύμβασης η οποία έχει εκτός από την πρακτική και τη συμβολική σημασία. Πρακτικά σημαίνει πως η οικονομική κατάσταση του καναλιού γίνεται ακόμα χειρότερη, ενώ γνώστες των θεμάτων την ερμηνεύουν και ως μία ενέργεια που δυσκολεύει τη συμμετοχή των Θ. Φιλιππόπουλου και Δ. Μάρη στη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Θ. Φιλιππόπουλος υποσχέθηκε να επιταχύνει τον έλεγχο στα οικονομικά του καναλιού (due diligence) και να δώσει την απάντησή του μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ή την ερχόμενη Πέμπτη. Από την απόφαση του Θ. Φιλιππόπουλου θα εξαρτηθεί και εκείνη του Δ. Μάρη.
Στην περίπτωση που η απάντηση του Θ. Φιλιππόπουλου για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι αρνητική, τότε δεν θα συμμετάσχει ούτε ο Δ, Μάρης και ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στο κανάλι είναι πολύ μεγάλος. Και θα μπορέσει να αποτραπεί μόνο αν με κάποιους παλιούς μετόχους βρεθούν να συμπράξουν νέοι ισχυροί στρατηγικοί επενδυτές.
Στην περίπτωση που η επιχείρηση σωτηρίας του MEGA αποβεί άκαρπη, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις και σε άλλες πλευρές του μιντιακού τοπίου, εκτός των άλλων και για δύο πρόσθετους λόγους.
Οι τράπεζες έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς και άλλων εταιρειών με χρέη που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ, ενώ οι τραπεζίτες αρνούνται να προχωρήσουν ακόμα και σε ρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί, φοβούμενοι τυχόν ποινικές ευθύνες όσο δεν προχωρά η νομοθετική ρύθμιση που θα τους απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες για ρύθμιση δανείων επιχειρήσεων που κρίνονται βιώσιμες.
Πρόκειται για μία πολύ κρίσιμη ρύθμιση από την οποία θα εξαρτηθεί η αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων, αλλά και η ίδια η τύχη επιχειρήσεων, αφού μετά την εξέλιξη στο σκέλος των ευθυνών των στελεχών των τραπεζών για τη χορήγηση δανείων στο ΔΟΛ, κανένας τραπεζίτης δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει ακόμα και φυλάκιση βάζοντας την υπογραφή σε πράξεις που μπορεί στο μέλλον να τον οδηγήσουν ενώπιον των δικαστηρίων.
Αυτή η διάσταση του θέματος αποτελεί τορπίλη και για το MEGA, αφού η σωτηρία του συνδέεται με τη ρύθμιση των δανείων που έχει το κανάλι.

Την ίδια ώρα ο ένας από τους νυν μετόχους, ο Σταύρος Ψυχάρης, συνεχίζει να χτυπάει έναν από τους επίδοξους νέους μετόχους, τον Δημήτρη Μάρη. Θα έχει τους λόγους του, προφανώς.
Το παρακάτω απόσπασμα από το σημερινό Βηματοδότη (Ψυχάρης speaking) είναι ενδεικτικό:
«Ο μόνος ίσως που εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και να έχει συναντήσεις με τον κ. Παππά είναι ο επιχειρηματίας των αθλητικών και στοιχηματικών ιστοσελίδων (κάποιοι του έχουν δώσει μάλιστα το προσωνύμιο... Beataτζής) Δημήτρης Μάρης, ο οποίος τελευταίως εζήλωσε δόξαν καναλάρχη...».
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

(ΠΗΓΕΣ: 
http://www.newsit.gr/ 
https://www.efsyn.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου