Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Ακροδεξιός θρίαμβος στις γαλλικές δημοτικές εκλογές προαναγγέλλει αποτέλεσμα-κόλαφο στις ευρωεκλογές

Χαστούκι για την αριστερά, πρόοδος για τη δεξιά και θρίαμβος για το Εθνικό Μέτωπο (ΕΜ) της Μαρίν Λεπέν είναι τα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ σημειώθηκε ένα ρεκόρ αποχής, που έφθασε το 36%.


Το FN της Μαρίν Λεπέν κατόρθωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του να εκλέξει δήμαρχο απο τον πρώτο γύρο σε κοινότητα μεγαλύτερη των 10.000 κατοίκων, τον ακροδεξιό υποψήφιο Στιβ Μπριουά στο Ενέν-Μπομόν.
Το Εθνικό Μέτωπο έρχεται πρώτο στο Περπινιάν, την Αβινιόν, το Φορμπάς, το Μπεζιέ, τη Φρεζίς και την Ταρασκόν και θα είναι παρόν στον δεύτερο γύρο σε εκατό περίπου τριαδικές αναμετρήσεις.

Η Μαρίν Λεπέν έκανε λόγο για απροσδόκητη επιτυχία που σημαίνει το "τέλος του διπολισμού στην γαλλική πολιτική".

Η γαλλική αριστερά εισέπραξε τις συνέπειες της αντιδημοτικότητας της γαλλικής κυβέρνησης, με τον Φρανσουά Ολάντ να παραμένει ο πλέον αντιδημοφιλής πρόεδρος της V Δημοκρατίας. Ποτέ ψηφοφορία μεσούσης της προεδρικής θητείας δεν έχει πραγματοποιηθεί σε τόσο αρνητική συγκυρία για την κυβέρνηση. (ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Ποιος θυμάται τον παροξυσμό λατρείας, επευφημίας και ελπίδας από πλευράς εγχώριας μνημονιακής τσογλαναρίας στο πρόσωπο του Ολάντ πριν από την εκλογή του;) Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δεν απολαμβάνουν παρά το 20% και 25% της εμπιστοσύνης των πολιτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Εκ των νικητών της ψηφοφορίας ήταν η αποχή που έπειτα από την καταμέτρηση 22,5 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων έφθανε το 38,72%, το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που καταγράφεται σε δημοτικές εκλογές. "Ορισμένοι ψηφοφόροι εξέφρασαν με την αποχή ή την ψήφο τους τις ανησυχίες ή τις αμφιβολίες τους", παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός.Στη γαλλική πρωτεύουσα το τοπίο που διαμορφώθηκε κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ευνοεί την Αν Ινταλγκό, υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος και "δελφίνο" του απερχόμενου δημάρχου Ζαν Ντελανοέ.  Αν και η αντίπαλός της υποψήφια του UMP Ναταλί Κοσιουσκό Μοριζέ συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους επί του συνόλου της περιφέρειας του Παρισιού, η Αν Ινταλγκό προηγείται στα επιμέρους διαμερίσματα-κλειδιά, όπως το 14ο, που θα κρίνουν την έκβαση της ψηφοφορίας.

Σε αναζήτηση συμμαχιών
Από τη Δευτέρα ξεκινάει η εβδομάδα των έντονων διαπραγματεύσεων και συζητήσεων για συμμαχίες ή αποσύρσεις, εν όψει του δεύτερου γύρου της ερχόμενης Κυριακής. Δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση υπέρ της αριστεράς, ούτε συμμαχία με το Εθνικό Μέτωπο επέμεινε εκ μέρους της γαλλικής δεξιάς ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Ενωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) Φρανσουά Φιγιόν, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Ζαν-Φρανσουά Κοπέ κάλεσε τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου να ψηφίσουν τους υποψήφιους του κόμματός του στον δεύτερο γύρο "για μία μεγάλη νίκη της δεξιάς".
Πολλές ήταν και οι λίστες του ΕΜ κάτω από την ετικέττα «Μπλε-Μαρίν» που επέτυχαν να προηγηθούν ιδιαίτερα στη νότιο Γαλλία:  Στην πόλη Μπεζιέ, ο Ρομπέρ Μενάρ πρώην πρόεδρος των « Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα» έφθασε το 44% με την υποστήριξη του ΕΜ. Ο πολύ γνωστός δικηγόρος Ζιλμπέρ Κολάρ επικεφαλής της λίστας «Μπλέ-Μαρίν» στην πόλη Σεν-Ζιλ (Γκαρ) προηγείται των υποψηφίων της δεξιάς και της αριστεράς.
Την πρωτοπορία έχουν οι ακροδεξιοί υποψήφιοι και σε άλλες πόλεις όπως: Αβινιόν, Περπινιάν, Φορμπάκ, Φρεζίς, Μπρινιόλ, κ.α.


Επίσης σε περίπου 200 πόλεις οι λίστες «Μπλε-Μαρίν» έχουν συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό 10% που τους δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουν στο δεύτερο γύρο, παίζοντας ένα ρόλο-κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η αναμέτρηση την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι "τριγωνική" ανάμεσα στους υποψηφίους της δεξιάς αντιπολίτευσης UMP, των σοσιαλιστών και του ΕΜ. Ανάμεσα στις σημαντικές πόλεις στις οποίες αναμένεται να έχουμε «τριγωνική» αναμέτρηση, είναι και πολλές τις οποίες είχαν κατακτήσει οι σοσιαλιστές το 2008, όπου σήμερα όμως, προηγούνται οι δεξιοί υποψήφιοι:
-Στη Λίλλη η δήμαρχος Μαρτίν Ομπρί, βασικό στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος προηγείται με 34,8% έχοντας όμως χάσει 10 μονάδες συγκριτικά με το 2008. Θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή τους υποψηφίους των κομμάτων UMP και ΕΜ.
- Στο Στρασβούργο η δεξιά υποψήφιος Φαμπιέν Κέλερ προηγείται του σοσιαλιστή απερχόμενου δήμαρχου Λοράν Ρις ο οποίος την είχε ανατρέψει το 2008. Το ΕΜ συγκέντρωσε 10,9%.
Τριγωνικές θα έχουμε και στις πόλεις: Αμιένς ( 15,5% για το ΕΜ), Σεν Ετιέν(18,3% το ΕΜ), Μες (20% το ΕΜ).
Παρομοίως και στη Μασσαλία αφού το ΕΜ πέρασε στη δεύτερη θέση με 22,7%. Ο δεξιός δήμαρχος Ζαν- Κλωντ Γκοντέν, για τρίτη φορά υποψήφιος, προηγείται με 38,2% ενώ ο σοσιαλιστής Πατρίκ Μενουτσί δε κατόρθωσε να ξεπεράσει το 21%. 
 
(ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου