Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Άνθρακες το... κοινωνικό μέρισμα του ούτως ή άλλως ΑΝΥΠΑΡΚΟΥ πλεονάσματος

Kίνδυνος να εξελιχθεί σε φιάσκο για τη μνημονιακή συμμορία η υπόθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Μετά από σφοδρές πιέσεις των δανειστών ανατρέπονται τα στοιχεία για να μην διανεμηθεί το (ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: ούτως ή άλλως υπαρκτό μόνο χαριστικά και για προεκλογικούς λόγους, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ στην πραγματικότητα λόγω λογιστικών μαγειρεμάτων και καταπατήσεων των κανόνων, ούτως ώστε να κερδηθεί λίγος χρόνος ενόψει της οριστικής εξόντωσης της χώρας) πλεόνασμα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ο σοφός λαός συνηθίζει να λέει πολλές φορές: «Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;» και στην υπόθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος και της αναδιανομής του, το παραπάνω ερώτημα γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αρκεί κανείς να παρακολουθήσει προσεκτικά την αλληλουχία των γεγονότων για να καταλάβει ότι η υπόθεση του πλεονάσματος και του κοινωνικού μερίσματος που βιάστηκε να ανακοινώσει η κυβέρνηση, πρόκειται να εξελιχθεί σε «φιάσκο».
Το newsbomb.gr παραθέτει όλα τα γεγονότα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση:
-Οι σφοδρότατες πιέσεις και οι αντιρρήσεις της τρόικας ξεκίνησαν μετά τις ανακοινώσεις Σαμαρά για το ύψος του πλεονάσματος και την υπόσχεσή του πρωθυπουργού ότι ένα μεγάλο μέρος του θα αναδιανεμηθεί στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Από εκείνη τη μέρα και μετά οι τεχνοκράτες της τρόικας «τσιμέντωσαν» και αρνούνται την ακρίβεια όλων των δημοσιονομικών στοιχείων που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Δεν αποδέχονται τίποτα απολύτως, ούτε για τους οικονομικούς δείκτες, ούτε για τις μεταρρυθμίσεις.
-Οι αρχικές προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση το 2013, ενώ έκαναν λόγο για 3,7% του ΑΕΠ, ξαφνικά ανατράπηκαν και η ΕΛΣΤΑΤ με νέα επικαιροποιήσεις στοιχεία ανακοίνωσε ότι η ύφεση το 2013 ήταν 3,9% του ΑΕΠ, περίπου όσο έλεγε και η τρόικα που την υπολόγιζε στο 4%. Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τους σχεδιασμούς του πλεονάσματος κατά 300 εκατομμύρια ευρώ! Κοινώς, πάνε... περίπατο οι «επανορθώσεις» για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
-Ενώ μπροστά στις κάμερες όλοι οι υπουργοί και οι κυβερνητικοί παράγοντες διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι όλα πάνε καλά και ότι το πλεόνασμα θα δοθεί και ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα έχουν αίσιο τέλος, off the record λένε άλλα.
-Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών στο περιθώριο των ανακοινώσεων για την πορεία του προϋπολογισμού, έριξε τον πήχη πολύ χαμηλά.
Το στέλεχος αυτό είπε χαρακτηριστικά για τη διανομή του μερίσματος, ότι σχεδιάζεται να πάει σε κοινωνικές παροχές, αλλά και σε επενδύσεις και σε ληξιπρόθεσμα. Η λέξη «ληξιπρόθεσμα» είναι βεβαίως το κλειδί στην όλη υπόθεση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ΔΕΝ έχει κλειδώσει το κοινωνικό μέρισμα καθώς παραμένουν ανοικτά δημοσιονομικά τα έτη 2013- 14. Αποκάλυψε μάλιστα ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να προκύψουν «ΕΑΝ δεχτούν οι δανειστές τις εκτιμήσεις μας για το 2014». Γιατί, όπως εξήγησε «το ένα ακολουθεί το άλλο, ότι δώσεις το 2013 θα εγγραφεί ως δαπάνη το 2014».
Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως στην off the record συζήτηση όχι μόνο έπεσε ο πήχης των κοινωνικών παροχών που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, αλλά ετέθη επιφανειακά και θέμα μείωσης μισθών και συντάξεων! Μάλιστα ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις μισθών ή συντάξεων, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για «εξορθολογισμό παροχών».
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού είναι τουλάχιστον παράλογο την ώρα της διαπραγμάτευσης μιας κυβέρνησης με τους δανειστές της για το θέμα αναδιανομής πλεονάσματος να πέφτει στο τραπέζι συζήτηση για μειώσεις μισθών και συντάξεων. Όπως εκτιμούν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές το θέμα του πλεονάσματος υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε «φιάσκο», γεγονός που θα επιφέρει σοβαρούς τριγμούς στην πολιτική σταθερότητα και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες.
Εξάλλου,  αγκάθι αποτελεί το βέτο της τρόικας στην... χαλαρή διανομή του πλεονάσματος που προγραμμάτιζε το Μαξίμου σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η δημοσκοπική εικόνα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενόψει κάλπης. Το newsbomb.gr σάς είχε πρώτο, από τις 24 Φεβρουαρίου, ενημερώσει για όσα τις τελευταίες λίγες ώρες συζητούνται και επισήμως. Κυβερνητικοί παράγοντες, πάντως, εμφανίζονται βέβαιοι ότι πλεόνασμα θα δοθεί, αφού βέβαια καλυφθεί ο στόχος του 2014, οι «τρύπες» που ανακαλύφθηκαν στον προϋπολογισμό και τα... βερεσέδια του Δημοσίου. Ωστόσο, αυτό θα είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και αναμένεται να κινείται σε ένα επίπεδο μεταξύ 300 και 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Με άλλα λόγια, αντί του 70% που ανακοινώθηκε, η μνημονιακή συμμορία των ανερμάτιστων, σαμαρικών δημαγωγών θα δώσει στις ευπαθείς ομάδες κάτι μεταξύ του 15% και του 25% του ΚΙΒΔΗΛΟΥ πλεονάσματος...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου