Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Ανακύκλωση ανέργων και νέα "μουλωχτή" πτώση του κατώτερου μισθού στα 450 ευρώ (προς το παρόν): Εξαθλίωση χωρίς όριο

Δώσε θάρρος στο χωριάτη... Πέρα από τα φανερά μέτρα εξαθλίωσης που συνεχώς προκύπτουν συντελώντας στην ολοένα και μαζικότερη εξόντωση των Ελλήνων (ακόμα και το εξευτελιστικό... προεκλογικό επίδομα ζητιανιάς για λίγους από τους κατεστραμμένους απλά επιβεβαιώνει την τριτοκοσμική κατάσταση που έχει πλέον εγκαθιδρυθεί στη χώρα μας ελέω Μνημονίων και υπηρετών τους), τα συνεχή "κρυφά" μέτρα εκτοξεύονται με ρυθμούς ριπών οπλοπολυβόλου. Σημαντικότερο από αυτά θεωρούμε την περίπτωση της ανακύκλωσης των ανέργων, η οποία -πέρα από την εφαρμογή των χείριστων ακρονεοφιλελεύθερων συνταγών, σύμφωνα με τις οποίες συσσωρεύται η διαρκώς διευρυνόμενη δεξαμενή των ανέργων που με τη σειρά τους μετατρέπονται όχι απλά σε χαμηλοαμοιβόμενους..."απασχολούμενους" αντί εργαζομένων αλλά σε δούλους πολλαπλών χρήσεων)- υποκρύπτει τη μεγαλύτερη μνημονιακή π***ιά: την άτυπη πλην σαφέστατη μείωση του κατώτερου μισθού.
Έχουμε ακούσει την παπαρολογία των...θεσμικών παραγόντων της Ανεργίας (από πρωθυπουργικό τραγέλαφο μέχρι αρμόδιο υπουργό κλπ.) ότι "δεν θα μειωθεί άλλο ο κατώτερος μισθός". Γνωρίζουμε ότι οδεύουμε ολοταχώς προς νέο βασικό μισθό κάτω από 400 ευρώ περί το 2016-2017 (διάστημα μέχρι το οποίο αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη της ανεργίας ως ποσοστού), ενώ, όπως έχει υπογραμμίσει ο αλάνθαστος στις προβλέψεις του εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο μισθός θα πέσει κάτω και από εκείνον της Βουλγαρίας μέχρι το 2020, κάτι στο οποίο θα συντελέσει και η διαμόρφωση των αντεθνικών Ειδικών Οικονομικών Ζωνών - σκλαβοπάζαρων. Όμως, στην πραγματικότητα η πτώση από τα περιβόητα 586 ευρώ (και 510 για τους κάτω από τα 25 έτη) έχει ήδη ξεκινήσει, πάντα μέσω της διαδικασίας ανακύκλωσης των ανέργων.
Η αρχή έγινε πέρυσι, μέσω δύο πεντάμηνων αποικιοκρατικών προγραμμάτων ευρωπαϊκής έμπνευσης: την "επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας" και την "κοινωφελή εργασία" σε φορείς του Δημοσίου. Εκεί, ανεξάρτητα από επίπεδο σπουδών του κάθε ανέργου αλλά και του πλήρους ωραρίου (που, ειδικά στην πρώτη περίπτωση, ενδεχομένως ξεπερνά και το 8ωρο, κατά τα ειωθότα της σύγχρονης εργασιακής ζούγκλας), οι..."ωφελούμενοι" (η ονομασία της κατάντιας: από τον εργαζόμενο περάσαμε στον απασχολούμενο και από εκεί ακόμα πιο κάτω) αμοίβονται με το συγκλονιστικό ποσό των...490 ευρώ ανά μήνα (425 για τους κάτω των 25 ετών). Ο θεσμοθετημένος από το 2012 βασικός μισθός της ντροπής έχει ήδη καταστρατηγηθεί.
Όπως αναμενόταν, το ρεζιλίκι δεν σταμάτησε εκεί. Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο ΟΑΕΔ ξεκίνησε άλλο ένα πρόγραμμα διαχείρισης της άνεργης μιζέριας του ελληνικού λαού: μιλάμε για την επανάληψη τού μονίμως αποτυχημένου τεχνάσματος με την "επιδότηση των επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων". Πέρα από την ένδεια του εγχειρήματος, τα χειρότερα κρύβονται στις λεπτομέρειες: όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα". 

Με άλλα λόγια, 18 Χ 25 = 450 ευρώ!
Ανεξαρτήτως σπουδών και φυσικά με πλήρες ωράριο, τα κορόιδα που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στην εν λόγω εργασιακή παρωδία θα αμοίβονται πολύ πιο κάτω από τους μισθούς και τα ημερομήσθια ανειδίκευτου εργάτη, πιο κάτω ακόμα κι από τον ήδη καταστρατηγημένο μισθό της "κοινωφελούς εργασίας".
Αυτό είναι το δόγμα του μνημονιακού, νεοφιλελεύθερου και πρωτίστως ανελλήνιστου σκουπιδαριού που ανεχόμαστε: η διαχείριση μίας διαρκώς αυξανόμενης ανθρωπομάζας ανέργων που μέσω της ανακύκλωσής τους και με συνεχώς συρρικνούμενους μισθούς ξεφτίλας θα κάνουν τη δουλειά των εργαζομένων που απλά (θα) απολύονται επειδή αμοίβονταν με στοιχειωδώς αξιοπρεπείς μισθούς. 
Η ευκαιρία που δίνεται το Μάιο για τη δραπέτευση από τον κοινωνικοοικονομικό μεσαίωνα είναι ιστορική: η καταψήφιση των υπαιτίων και διαχειριστών της καταστροφής μας -σαφώς και των νεοναζιστικών δεκανικιών τους- συνιστά πρόταγμα επιτακτικής ανάγκης προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη λαϊκή ανάταση και στη συνέχεια η οικονομική ανάκαμψη. Αλλιώς, στο επόμενο πρόγραμμα ανακύκλωσης ανέργων οι "ωφελούμενοι" θα κληθούν να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους, όταν οι όποιοι εναπομείναντες κανονικοί...εργαζόμενοι θα έχουν "κατακτήσει" τη βουλγαροποίησή τους και θα οδεύουν στην τελική κινεζοποίησή τους.
(ΠΗΓΗ: http://anemosantistasis.blogspot.gr/ by Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου