Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

"Success" story - the...summer edition: Η επιτάχυνση της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ με αριθμούς

Βάθεμα της ύφεσης, κατρακύλα της οικοδομικής δραστηριότητας, διεύρυνση της μαύρης τρύπας του ταμειακού ελλείμματος και κάθετη πτώση των κρατικών εσόδων αποτυπώνουν την επιτάχυνση της οικονομικής καταστροφής της χώρας.
 
Τρεις οικονομικοί δείκτες που καταγράφονται από τα επίσημα όργανα της κυβερνητικής συμμορίας (ΕΛΣΤΑΤ και Τράπεζα της Ελλάδος) έρχονται στο φως της δημοσιότητας σήμερα, αλλά -παρά το υποτιθέμενα…ευχάριστο καλοκαιρινό κλίμα- δεν καταφέρνουν να αλλάξουν το γενικό κλίμα της συντελούμενης και επιταχυνόμενης οικονομικής αποσάθρωσης της χώρας. Εξάλλου, οι αριθμοί είναι ψυχροί τύποι και όταν αναφέρονται σε αντικειμενικά στοιχεία -και δεν επιδέχονται μαγειρεμάτων όπως συμβαίνει με το «σουρωτήρι» του προϋπολογισμού όταν κουμαντάρεται από κουτοπόνηρα στουρνάρια- καταγράφουν την πραγματικότητα, όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Έτσι, λοιπόν, έχουμε:
-ΥΦΕΣΗ: Η ασταμάτητη κατρακύλα του ΑΕΠ συνεχίστηκε ακάθεκτη ΚΑΙ το β’ τρίμηνο του έτους. Με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου κατά το β΄ τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση 4,6% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2012 (αναμένεται αναθεώρηση του ποσοστού τον επόμενο μήνα, πιθανότατα επί τα χείρω όπως συνέβη για το α’ τρίμηνο) ενώ σε τρέχουσες τιμές το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 6,9% το ίδιο διάστημα. 
Το ποσοστό αυτό έρχεται ως συνέχεια της μείωσης της ύφεσης 5,6% που είχε καταγραφεί το α΄ τρίμηνο του 2013 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2012. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η ύφεση το α΄ εξάμηνο έφτασε το 5,1% και θεωρείται πλέον βέβαιο ότι στο σύνολο του έτους θα ξεπεράσει το 5%, όπως άλλωστε έχουν εκτιμήσει οι πλέον αξιόπιστοι φορείς και οικονομολόγοι, με δεδομένη την αναμενόμενη συντριβή που θα παρουσιαστεί στο δ’ τρίμηνο (οπότε και, μεταξύ άλλων, θα κορυφωθεί η πρωτοφανής φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών).
- ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Πτώση της τάξης του 50% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Μάιο, καθώς η παρατεταμένη ύφεση που διανύει η χώρα πλήττει σοβαρά τον κατασκευαστικό κλάδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο αδειοδοτούμενος όγκος των κατασκευαστικών έργων ανήλθε τον Μάιο στα 0,9 εκατ. κυβικά μέτρα έναντι 1,8 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Η πληγή για την άλλοτε κινητήριο δύναμη της ελληνικής Οικονομίας όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά αναμένεται να επιδεινωθεί προσεχώς με την επιβολή του «ενιαίου φόρου ακινήτων» που θα σαρώσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών και οικοπέδων ακόμα περισσότερο συγκριτικά με το επαίσχυντο «χαράτσι». Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι -εκτός από τη δημόσια περιουσία της χώρας- τα διεθνή αρπακτικά έβαλαν στο μάτι και καταφέρνουν να πλήξουν θανάσιμα την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, κάτι που (εκτός από την φορολοκαταιγίδα τύπου τουρκοκρατίας που γνωρίζουμε με το «χαράτσι» και την προσεχή μεταμόρφωσή του σε «ενιαίο φόρο») θα ενταθεί συντόμως με την άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
- ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ – ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ: Έλλειμμα 7.932 εκατ. ευρώ παρουσίασε το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2013, σαφώς μεγαλύτερο έναντι του ελλείμματος 7.186 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλαδός ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΨΕΥΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ. Την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 24.761 εκατ. ευρώ, από 25.990 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, παρουσίασαν αύξηση, καθώς διαμορφώθηκαν σε 33.887 εκατ. ευρώ από 32.609 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012.
Η μοναδική στη νεότερη Ιστορία οικονομική κατάρρευση για περίοδο «ειρήνης» που έχει συντελεστεί μέχρι τώρα στη χώρα μας δεν συνεπάγεται και «πάτο στο βαρέλι». Αντιθέτως, όπως αποδεικνύουν ενδεικτικά τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρονται σε μία περίοδο θεωρητικά «ευνοϊκή» λόγω της τουριστικής κίνησης (ουσιαστικά καλύπτουν το πρώτο τρίμηνο της τουριστικής περιόδου), ακόμα και οι επίσημοι δείκτες επιδεινώνονται, «συντροφιά» με την καθημερινότητα και τις συνθήκες επιβίωσης των Ελλήνων. Αυτό, άλλωστε, απέδειξε και η αύξηση της ανεργίας τον Μάιο, έναν μήνα που υποτίθεται ότι ευνοεί τις προσλήψεις λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Ας μην αυαπατόμαστε: η καταστροφή θα επιτείνεται όσο ανεχόμαστε την ανελλήνιστη μνημονιακή πολιτική που έχει ως απώτερο στόχο της την υφαρπαγή της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας της Πατρίδας μας. Όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένων των υποσχέσεων για «καλύτερες ημέρες» και «μη λήψη άλλων μέτρων», ας περιοριστούν στα αυτιά των θαυμαστών του Σόιμπλε.

(ΠΗΓΗ: http://newsmasters.gr by Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου