Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Παραδίδουν ΚΑΙ τα τελευταία απομεινάρια της Εθνικής Στρατηγικής: ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ - Οι ξένοι ανέλαβαν τον άμεση διαχείριση ΚΑι της Άμυνας

Ωμή παρέμβαση της Κομισιόν γίνεται σε κάθε επιχειρούμενη αποκρατικοποίηση ή αναδιάρθρωση ελληνικής δημόσιας επιχείρησης. Ο στόχος είναι προφανής. Να ελέγξουν την επόμενη μέρα στην Ελλάδα και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών ακόμη και αν χρειασθεί να απολυθούν χιλιάδες άνθρωποι ή να καταστρέψουν ολόκληρους κλάδους, όπως η αμυντική βιομηχανία.
Τα προεόρτια της παρέμβασης της Κομισιόν φάνηκαν από την υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ανέδειξε πρώτο το defencenet.gr. Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά συμφέροντα δεν ήθελαν να καταλήξουν στους Ρώσους, παρά το γεγονός ότι η προσφορά της Gazprom και της Sintez ήταν τεράστιες. Φρόντισαν λοιπόν με δήθεν προσχήματα περί «μονοπωλίου» να διαλύσουν το deal και η κυβέρνηση να δώσει το ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, το δορυφόρο της Άγκυρας. Η ΔΕΠΑ παραμένει στα αζήτητα και είναι άγνωστο μέχρι πότε.
Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή. Η κατοχική ψευδοκυβέρνηση «κατάπιε» την παρέμβαση και προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό. Τώρα, η συμμορία επιλέγει το ίδιο μοντέλο για τα ΕΑΣ και τη ΛΑΡΚΟ.
Για τα μεν ΕΑΣ η ψευδοκυβέρνηση σε πρώτη φάση φέρεται να έχει αποφασίσει το διαχωρισμό του πολιτικού από το αμυντικό κομμάτι προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο της Κομισιόν για κρατικές επιδοτήσεις που δόθηκαν στην επιχείρηση κατά την περίοδο 2004-2012 και αγγίζουν το 1,2 δις ευρώ. Σημειώνεται πώς το θέμα αυτό υποτίθεται πώς είχε προ πολλού ξεπεραστεί. Με την απειλή του προστίμου η Κομισιόν εκβιάζει και ζητά ακόμη και το κλείσιμο των ΕΑΣ, αφού ζήτησε να ενταχθεί στον άρθρο 14Β του νόμου 3429/2005, ο οποίος προβλέπει ακόμη και κατάργηση της επιχείρησης. Σε πρώτη φάση οι απολύσεις έως και 500 εργαζομένων είναι δεδομένες.
Οι δανειστές μάλλον δεν θέλουν να έχει η Ελλάδα αμυντική βιομηχανία και προτιμούν να αγοράζει από τους Γερμανούς όπλα και πυρομαχικά. Επίσης, δεν θέλουν τα ΕΑΣ να πάρουν τα συμβόλαια της αμερικανικής ΑΤΚ ύψους 220 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση και να μετατραπούν σε παράρτημα τους για τη Μέση Ανατολή, αφού η ΑΤΚ και τα ΕΑΣ θα είναι ανταγωνιστές της Rheinmetall.
Αν πραγματικά η ψευδοκυβέρνηση αποδεχθεί το κλείσιμο των ΕΑΣ, ενώ μπορεί να κάνει την επιχείρηση λειτουργική και βιώσιμη από τη στιγμή που υπάρχουν παραγγελίες, τότε θα πρόκειται για «εσχάτη προδοσία».
Η Κομισιόν παρεμβαίνει ακόμη και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ. Με το ίδιο όπλο, το πρόστιμο δηλαδή για κρατικές επιδοτήσεις που δόθηκαν στην επιχείρηση ύψους 130 εκατ. ευρώ, αξιώνει να πουληθούν με ξεχωριστούς διαγωνισμούς το εργοστάσιο και τα τέσσερα μεταλλεία. Φαίνεται πως με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να ελέγχει το νέο καθεστώς, αντί να δημιουργηθεί ένας ισχυρός «παίκτης» που ίσως να μην ελέγχεται από την τρόικα.
Η ΕΛΒΟ αν δεν πουληθεί θα κλείσει. Αυτό είναι το σχέδιο της ψευδοκυβέρνησης και της τρόικας.
Όταν κάναμε λόγο για πλήρη υποδούλωση της χώρας και κυβέρνηση μαριονέτα κάποιοι μειδιούσαν και μιλούσαν για υπερβολές (ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Πρόκειται για τα γνωστά εντεταλμένα και πρωτίστως ανυπόληπτα ανελλήνιστα κοπρόσκυλα). Δεν είναι καθ’ όλου υπερβολές. Η τρόικα ελέγχει και αποφασίζει πλέον για τα πάντα στην Ελλάδα. Όπως και τα όποια σχέδια (τα ποια;) της ψευδοκυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία τελούν υπό την έγκριση της τρόικας.
H γερμανική τράπεζα Commerzbank με σημερινή έκθεση της τονίζει πως «ο ESM προτίθεται να πάρει υπό τον έλεγχό του το ΤΑΙΠΕΔ, σε ένα σχέδιο έκδοσης ομολόγων από την πλευρά του με ενέχυρο ακίνητα του Δημοσίου». Ήδη εχθές για τα θέμα πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ και ο τραπεζικός κόσμος της χώρας έχει σημάνει κινητοποίηση καθώς περίπτωση περάσματος όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε έναν διεθνή οργανισμό (international institution όπως αναφέρει η έκθεση που αποκλειστικά δημοσιοποιήσαμε) θα σημάνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από τις αποφάσεις των ξένων κέντρων (αν και, εδώ που τα λέμε, όλα αυτά ΝΑ'ΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ!).
Η γερμανική τράπεζα μιλάει για αναχρηματοδότηση των ομολόγων που λήγουν τα επόμενα χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ. «Το πιθανότερο είναι ο ESM να αναλάβει το μέρος αυτό του χρέους στα πλαίσια ενός τρίτου προγράμματος μέσα από εγγυήσεις που θα πρέπει να δοθούν από την Ελλάδα» ξεκαθαρίζει η τράπεζα κάτι που επιβεβαιώνει τους φόβους πως η παραπάνω ενέργεια θα γίνει με «ενέχυρο» τα κρατικά φιλέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου