Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Το Mall της Μπανανίας είναι παράνομο


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου "The Mall Athens" στο Μαρούσι Αττικής.
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, μετά από μια δικαστική διαδρομή μιας δεκαετίας και πλέον, καθώς η υπόθεση απασχόλησε και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με μεγάλη πλειοψηφία έκριναν ότι ο Ν. 3207/2003 που επέτρεψε την κατασκευή του μεγαλύτερου στην νοτιοανατολική Ευρώπη εμπορικού κέντρου 75.000 τετραγωνικών μέτρων, δεν είναι νόμιμος, καθώς δεν προηγήθηκε -όπως απαιτεί το Σύνταγμα- η έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης. Με τον επίμαχο νόμο 3207/2003 χορηγήθηκε οικοδομική άδεια ανέγερσης του The Mall, ιδιοκτησίας της εταιρείας Lamda Development, του Ομίλου Λατση. Όμως κάτοικοι του Αμαρουσίου προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσαν την ακύρωση της οικοδομικής άδειας κατασκευής του εν λόγω εμπορικού κέντρου.
Οι δικαστές, έκριναν ότι ο επίμαχος νόμος είναι αντισυνταγματικός, κρίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν διοικητικές πραξεις όπως η εκδοση οικοδομικης αδειας να θεσπιζονται με νομο, γιατί ετσι φαλκιδευεται το δικαιωμα των πολιτων για δικαστική προστασία. Έκλεισε έτσι, με δικαίωση των κατοίκων, ο δικαστικός μαραθώνιος στη διάρκεια του οποίου έγινε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα. Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας δέχθηκαν ότι μπορεί η διοίκηση (αρμόδιοι υπουργοί) με νόμο να χορηγει οικοδομικη αδεια (κατι αναλογο ειχε γινει και με την υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου στο Θεσσαλικό κάμπο), ωστόσο εκριναν οτι σε αυτή την περιπτωση πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών (άρθρο 24 του Συντάγματος) και με τις προδιαγραφές που θα τηρούνταν εάν γίνονταν με διοικητική πράξη, δηλαδή με υπουργική απόφαση.
Κατόπιν αυτών κρίθηκε ότι η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του επίμαχου εμπορικοί κέντρου είναι άκυρη γιατί δεν συντάχθηκε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι πολεοδομικές ρυθμίσεις έγιναν με μελέτη που δεν ήταν επαρκής και αιτιολογημένη. Ωστόσο, δικαστικοί κύκλοι σημείωναν, ότι παρ΄όλα αυτά υπάρχει νομική «λύση», προκειμένου να αποφευχθούν τα «δυσάρεστα», όπως είναι η κατεδάφιση του αυθαίρετου εμπορικού κέντρου. Η «λύση» είναι να συνταχθεί εκ των υστέρων η μελέτη περιβαλλοντικών ορών, έτσι ώστε να θεραπευτεί η νομική αδυναμία που προέκυψε. Μάλιστα, οι δικαστικοί κύκλοι, επικαλούνται σχετική απόφαση του Δικαστηριου Ευρωπαικων Κοινοτητων που επιτρέπει παρόμοιες λύσεις.
Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλεια του ΣτΕ αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος που αρχίζει 17 Σεπτεμβρίου 2013.

(ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ)

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens», αλλά προβλέπει «νομική θεραπεία» για το πρόβλημα, ώστε να σηκωθούν μερικοί όροφοι ακόμα και να είναι απόλυτα νόμιμο.
Στο σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται πως κανονικά το Mall πρέπει να κατεδαφιστεί αλλά ανήκει στον Λάτση και χτίστηκε με τα μαγικά κόλπα του Ευάγγελου Βενιζέλου, οπότε είναι ιερό πια και το προστατεύουν οι θεοί.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το Mall είναι μνημείο παρανομίας και κακογουστιάς που συμβολίζει το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, οπότε πρέπει να παραμείνει στην θέση του, για να θυμίζει σε όλους τον τρόπο που ο Ευάγγελος Βενιζέλος βόλευε τους εφοπλιστές και τους νταβατζήδες, με αποτέλεσμα ο ίδιος να είναι ακόμα και σήμερα στην κυβέρνηση και να προσπαθεί να σώσει την χώρα από τον εαυτό του.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας βγήκε κάπως βιαστικά, αφού η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια μόνο 10 χρόνια.
Όπως δήλωσε ανώτατος δικαστής, το Συμβούλιο της Επικρατείας έπρεπε να καθυστερήσει την απόφαση γιατί κάποια στιγμή το Mall θα πέσει μόνο του και τότε δεν θα υπάρχει θέμα παρανομίας.
Η υπόθεση του Mall αποσιωπήθηκε από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας γιατί το Mall είναι τόσο παράνομο όσο και τα ίδια που λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν πληρώνουν φόρους.
Όταν θα καταδικαστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα εγκλήματά του σε βάρος της χώρας και των πολιτών, να μην τον βάλουν φυλακή· να τον βάλουν γυμνό σε ένα κλουβί στο Mall, να περνάμε να τον ταΐζουμε μπανάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου